Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janatka janatka

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení

85 min (70 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Perníčky plné medu a voňavého koření jsou asi nejoblíbenějším cukrovím na vánočních stolech. Už samotná příprava těsta ladí tu pravou vánoční atmosféru v každé domácnosti a co víc, pečení je radost i s dětmi!

Suroviny pro 40 kusů

40kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 816 kJ /
5 214 kcal
Bílkoviny95,07 g
Tuky116,92 g
Vláknina29,00 g
Cholesterol 727 mg
Sodík 609 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy930,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo, med, cukr a kakao vložíme do hrnce a za stálého míchání prohříváme, až se cukr úplně rozpustí. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Krok 2: Do vychladlé cukrové směsi vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, sůl a vejce. Zpracujeme v hladké těsto a necháme asi 40 minut odpočinout. Krok 3: Troubu včas rozpálíme na 200 °C. Krok 4: Poté na pomoučeném vále těsto rozválíme na 4 mm silnou placku a vykrajujeme libovolné tvary. Krok 5: Vykrojené tvary přenášíme na pečicím papírem vystlaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut. Krok 6: Po upečení potřeme jemně rozšlehaným žloutkem a necháme zaschnout. Krok 7: Na polevu vyšleháme bílek, ocet a cukr v tuhý sníh a můžeme zdobit.

TIP: Jak snadno vytvořit dřevěný dekor na perníčcích

Zveřejněno 1. 11. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Y87

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Y87

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

peta:Jsem moc ráda,že se daří!!!:-K

Super recept, nesolila jsem a perníčky se krásně povedly.:-K

wendy888:Zdravím také to znám,že ty mlsouni na ně chodí,stalo se nám několikrát,že jsme je pekly raději z dvojité dávky a nebo dvakrát.;-):-p

dobrý večer dnes jsem již pekla vaše perníčky a jsou výborné jen pochybuju že vydrží na ježíška děti mi na ně chodí ale aspon vím že jím chutná moooc děkuji:-K:-K:-K:-K přdávám bodík ♥

B.:jsem ráda,že se povedly.:-p

výborne:yes:, ale pekla jsem na 180° cca6-7 min, a do těsta jsem musela přidat o trošičkuku vice masla s medem:-8

já jsem je teda na těch 200 měla hotové za 7 minut, takže jsem první várku pěkně spálila;-( ale jinak parádní jednoduché, krásně voní, dávám bodíka

Ivetko, ty perníčky jsou rozkošné;-). Máš šikovné děti:-). Posílám sedmý bodík. :-!:-)):yes::yes::-K

Ty perníčky jsou opravdu krásné,:-D:-pto zdobení mě nejde a proto je nedělám,ale asi je letos zkusím a pozvu si tvoje děti na zdobení.Dávám bodík:yes::yes::yes:a ukládám si je.

Je to tady vánoce se blíží,pěkné.:yes::yes:

Janatko:-)máš pěkné zdobení a hezké tvary perníčků:-).Ten čas tak neskutečně letí a vánoce jsou za dveřmi,tudíž si z tebe vezmu příklad a brzy na ně skočím;-).Recept mám sice svůj,léty prověřený(už po upečení jsou perníčky měkké:-p),ale tvúj ukládám a zkusím;-).Boďku č.3 máš ale předem:-).

šak to je super, alespoň se čekat nemusí, a můžu i hnedkom chutnat jak se zdařily. To já jen kvůli tomu jak dopředu je udělat aby byly k vánočnímu stromečku víš. Díky za info a pěkný večer :-*:-)

Beru:omlouvám se ,ale hned jsou k nakousnutí.

vypadají fakt moc pěkně, a jen pro info je potřeba je nechat po upečení odležet, aby změkly nebo sou měkké hned po upečení, a hned i k papce.:-)

Máš šikulky děti...:yes::yes::-D,zdobí krásně :yes:

Načíst další komentáře (2)

Tématické fráze:
perníčky, perníčky recept, recept na perničky, jak dlouho pect pernicky, pečení perníčku, doba pečeni perníčku, jak dlouho se pečou perníčky, pečení perníků, doba pečení perníků, perníčky doba pečení, peceni pernicku recept, pečeme perníčky, perníčky pro děti, jak péct perníčky, pernicky peceni, perniky, recept perníčky, aby pernicky zmekly, top recepty perníčky, pečení vánočních perníčků

Suroviny:
máslo, med, cukr moučkový, mouka hladká, kakao, vejce, sůl, prášek do perníku, žloutek, cukr moučkový, ocet, bílek

Přidat fotografie receptu