Závin ze šlehačkového těsta
Společně s podzimem přichází i sklizeň jablek, ze kterých můžete připravit závin z dokonalého šlehačkového těsta, potřený rumem a máslem. Zmizí ze stolu tak rychle, že ani nebudete vědět jak a jeho příjemná chuť vám ještě chvíli zůstane v ústech.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 180 kJ / 3 150 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,86 g |
Tuky | 88,76 g |
Vláknina | 42,30 g |
Cholesterol | 718 mg |
Sodík | 759 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 482,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva. Přidáme smetanu, vejce, ocet, sůl a vypracujeme hladké těsto. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme trochu mléka. Necháme 30 minut odpočinout.
Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme na struhadle.
Krok 3: Troubu předehřejeme na 200 °C. Těsto rozdělíme na tři díly. Každý díl vyválíme na plát, který posypeme strouhankou, jablky, cukrem a skořicí. Srolujeme v závin, konce závinu utěsníme a přeneseme na plech.
Krok 4: Záviny potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem. Plech vložíme do trouby a pečeme zhruba 30 minut.
Krok 5: Hotové záviny můžeme potřít zbytkem másla s rumem.
Zveřejněno 16. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závin ze šlehačkového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x5ql
Moje poznámka
Závin ze šlehačkového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x5ql
Nejnovější recepty
Plzeňský špíglák
Přidáno před 11 hodinami
Kaštanová polévka
Přidáno před 11 hodinami
Český kapr
Přidáno před 11 hodinami
Ryba v kapustovém kabátku
Přidáno před 11 hodinami
Čokoládové košíčky s pařížským krémem
Přidáno před 18 hodinami
Slaninové zavinuté balíčky na špejli
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Koprová omáčka podle pana Šroubka: Recept z roku 1926 s poctivým vývarem, žloutky a zakysanou smetanou
Tatarka podle ČSN musela obsahovat víno: Příprava je jednoduchá a výsledek zachutná víc než kupovaná omáčka
Gastro glosa: Předvánoční stres, desítky druhů cukroví a pořád nic není hotový? Milé ženy a mámy, děláme si to samy...
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cukeťák na plechu
MirkaMi před 7 minutami
Svíčková na smetaně
MirkaMi před 9 minutami
"Pískové" brambory - Patate sabbiose
barypb před 11 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
Macaag před 12 hodinami
Koupel hraběnky Báthory
Soropa před 12 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Javor před 13 hodinami
Buřty na pivě s kečupem
Lucie1001 před 14 hodinami
Patizonový krém s houbami
olgam před 14 hodinami
Pravý vepřový guláš
Martin87 před 18 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kdyzjehlad před 19 hodinami
Tématické fráze:
šlehačkové těsto na štrůdl,
slehackovy strudl,
jablečný závin ze šlehačky,
těsto na štrůdl ze šlehačky,
strudl ze slehacky,
jablkový závin ze šlehačky,
těsto na závin,
strudl ze slehackoveho testa,
šlehačkový závin,
závin ze šlehačky,
slehackove testo,
těsto na štrůdl se šlehačkou,
jablečný štrůdl ze šlehačky,
jablečný závin ze šlehačkového těsta,
strudl slehackove testo,
strudl se slehackou,
těsto se šlehačkou,
slehackovy jablecny zavin,
sleha kovy závin,
těsto na štrůdl ze šlehačky a másla
Suroviny:
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
smetana ke šlehání,
vejce,
ocet,
sůl,
jablko,
cukr krupice,
skořice mletá,
strouhanka,
máslo,
rum
Komentáře (21)