Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílková roládka se šlehačkou (upečená bez žloutků a bez mouky)

Sladké zarolované rolády nemusí být vždy náročné na přípravu. Důkazem je tato nádherná bílková roláda plná šlehačkového krému s namletými oříšky. Navíc je i bezlepková, takže si na ní mohou pochutnat i ti, co se vyhýbají lepku.

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Doba přípravy 47 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 7 min

47 min (40 min příprava + 7 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 735 kJ /
893 kcal
Bílkoviny30,54 g
Tuky69,97 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 807 mg
Sůl1,86 g
Sacharidy28,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Krok 2: Přidáváme postupně cukr, dál šleháme a nakonec zašleháme k bílkům i dvě lžíce kakaa smíchané se skořicí. Krok 3: Ušlehané těsto nalijeme na plech s pečicím papírem (nejlépe potřený máslem) a pečeme v rozehřáté troubě 7 minut na 170 °C (v elektrické troubě, jinak podle druhu trouby). Krok 4: Vyndáme a necháme pomalu chladnout (nerolujeme hned). Krok 5: Mezitím ušleháme ze smetany šlehačku, do které vmícháme umleté oříšky a pak zarolujeme, posypeme kakaem a dáme do chladu pěkně vychladnout. Zdobíme podle fantazie.

Zveřejněno 23. 11. 2013

Poznámka autorky varilamyskakas…

Po vyndání z trouby se nám bude zdát roláda taková poloupečená, nehotová, ale necháme ji dál chladnout cca 10 minut, nerolujeme ji proto hned, ale až po této době se dobře oddělí od papíru a zaroluje se i se šlehačkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílková roládka se šlehačkou (upečená bez žloutků a bez mouky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QmW9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílková roládka se šlehačkou (upečená bez žloutků a bez mouky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QmW9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Jestli mohu poradit, co se šlehačky týče. Cukrářky to dělají tak, že dají šlehačku čistě jen do nádoby na sporák jemně osladí a před bodem varu vypnou. Nechají do druhého dne vychladnout a ta se pak našlehá bez ztužovače a vydrží krásně tuhá.;-)

Dnes jdu na to, jsem zvědavá, jestli se mi povede :-)

Díky za super recept..zrovna jsem jí vytáhla z trouby. Jen je taková tenounká,snad se mi jí podaří srolovat tak,aby se nepotrhala...;-(:-O:-O

monavika: ;-)

monavika: to jsem ráda, že chutnala;-), přiznám se, že jsem měla jeden kousek a ani nevím, jaká byla, taky mi jí snědli;-(

Roladu jsem pekla poprve a je vynikajici,pritel snedl celou roladku sam :-) dekuji za recept,vlozila jsem bodik :-):yes:

ahoj, dělám také roládku bez mouky ale hnědou. Tahle vypadá také skvěle, vyzkouším.

:-):yes:

I když u"sladkých"receptů většinou dávám jen bodík bez komentáře;-)tak tuhle krásnou roládu musím i okomentovat-Ivi máš ji moc príma a já,ač na to sladké moc nejsem,tak bych si s chutí nabídla:-p:yes::-K

To je lákadlo:yes::yes:

Tanicka :
Zkoušej, já měla začátky krušné, ale rolády mne naučila nebožka tchyně, dělala jsem s ni pak rolády do tomboly , ona dělala hutné krémy, Ty já nemusím, ale taky mám někdy "horko" i u roládky někdy, když se moc nedaří a nejsi sama, zkoušet a zkoušet to chce, až budeš profík;-):-K

:-O:-O Ivanko, no to je krása nesmírná:-K Ta bude jako dech;-):-K Jak jsem to mohla včera přehlédnout:-? Určitě ji vyzkouším , bodík posílám :yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p:-p. Já mám bílkové rolády i řezy moc ráda :-K

varilamyskakasicku: No právě, vždycky něco vyteče :-(( To je to, co mě mate a vadí mi.. ale budu to zkoušet..:-D

Tanicka: Taničko, ta roládka, co jsem pekla včera, je tenoučká, jak dáš pak do ní šlehačku, krásně ji balíš a vždy, jak ji roluješ, zkus jakoby ji přisunout zpět k sobě a zase roluj, ono ale vždycky Ti něco vyteče, ta šlehačka neteče, pak ji zarovnáš celou roládku, seřízneš kraje a dáš do chladu, když je tenký korpus, dobře se plní i roluje, nedávej tolik náplně, ta pak vyteče;-);-);-)

Tedy tak to je krása, prostě nevím, jak to děláte :o)! Poprosím o radu - jak mám plnit a motat roládu, aby náplň nevytekla, bylo jí hodně, a přesto držela roláda pěkný tvar? Děkuji :-K

Tématické fráze:
bílková rolada, šlehačková roláda z bilku, roláda z bílků, bílková roláda recept, rolada se šlehačkou bez mouky, rolada bez mouky, šlehačková roláda bez mouky, sladká roláda z bilku, kakaova bilkova rolada, pečená roláda sladká, sladká roláda bez mouky, sněhová roláda se šlehačkou, kakaová roláda jako dech, babicovy dobroty recepty 23.11.2013, roláda bez mouky se šlehačkou, recept bílková roláda, roláda z bílků recept, sladká roláda se šlehačkou, bilkova rolada kakaova, bilkova rolada s banany

Suroviny:
bílek, cukr moučkový, kakao, skořice, sůl, smetana ke šlehání, ztužovač, ořechy lískové, kakao

Přidat fotografie receptu