Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zabijačková sekaná

Zabíjačková sekaná je ozvláštněná jemným masem vepřové panenky, nakrájeným na malé kostky. Bude krásně šťavnatá díky bránici (vepřové tukové bláně), do které masovou směs před pečením zabalíme. Nejlépe si ji pak vychutnáme s bramborovou kaší a kyselou okurkou.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 75 min

110 min (35 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Suroviny pro 7 porcí

7porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 610 kJ /
1 819 kcal
Bílkoviny232,22 g
Tuky63,15 g
Vláknina12,42 g
Cholesterol 1,11 g
Sodík 1,39 g
Sůl3,03 g
Sacharidy76,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do čerstvě namletého vepřového masa přidáme vejce, sůl, pepř, utřený česnek, jemně nasekanou cibuli, nakrájené a v mléce namočené rohlíky, majoránku, směs koření na sekanou a mletý kmín. Vše poctivě rukou promícháme. Krok 2: Konce vepřové panenky nakrájíme podélně a poté na kostky. Kostky osolíme a opepříme a opatrně vmícháme do masové směsi na sekanou. Krok 3: Rozprostřeme tukovou blánu (bránici) a na ni uděláme „šišku“ ze smíchané masové směsi. Zabalíme do tukové blány a přeložíme do pekáče. Můžeme použít pod sekanou i pečicí papír – dle zvyklosti a možnosti, ale není to nutnost. Krok 4: Sekanou podlijeme 1 dl vody a na povrchu posypeme celým kmínem. Pečeme s rozvahou na vyšší teplotu cca 60–90 minut. Krok 5: Ke konci, jakmile sekaná začne zlátnou,t tak ji přeléváme výpekem. Krok 6: Podáváme s bramborem a kyselou okurkou.

TIP: Pečení šťavnaté sekané bez prasknutí

Zveřejněno 8. 12. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zabijačková sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3vyx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zabijačková sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3vyx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

:-)<3:yes::yes::-K

DOBRÝ DEN,
dělám tuto sekanou často a téměř podobně. Jen dávám výhradně drcený kmín, neb ,,neleze ,, tolik do zubů, a nic (dle mojich zkušeností) nenahradí tu blánu. U nás se tomu říká závoj. Před jejim použití jej dávám na chvilku do vlažné vody a pak je krásně tvárná.
Nedávám ale tu svíčkovou, ale jakékoliv libové maso, ale nakrájené na drobnější, než je na fotce.
,,TOŠ TAK,,

Díky, vyzkouším bez síťky. Vypadá to nádherně.

Zase jsi nezklamal a srdce chlapa potěšil. +bodík 13

:yes::-p

rihana:
Teď už se dá "síťka" běžně koupit u řezníka (asi 10,- Kč/kus) a je tak velká, že do ní zabalíte i Zlaté prasátko:-)):-)):-))
Jde to i bez ní - stejně jako děláte sekanou:-))

Šlo by to i bez tý tukový blány? Nemám totiž prace. Díky.

Kurňa Otíku, ta musí být mňamózní, hned bych zařízla:-pMáš 8.bod:yes:

:yes::yes::-p Už vidím plátek na čerstvém chlebu s okurkou a hořčicí:-8:-8:-8

Vím, jak dobře toto chutná:yes:

Tak ta ale musí být moc dobrá:yes:

rozmarynaH:
... ty konce tak nebolí, a jídlo to obohatí;-);-);-)

Asi bych hodně plakala, kdybych dávala jakoukoli část vepřové panenky do sekané, ale musí být dobrá, myslím ta sekaná;-);-);-)

:-p:yes:

:-)Jo, jedlé jako vždy!:-)):-)):yes::yes::yes:

Tématické fráze:
panenská sekaná, zabijačková omáčka, sekaná svíčková recept, sekaná v branici, domácí zabijačková sekaná, zabijackova svickova, panenská vepřová sekaná, recept na zabijačkovou sekanou, sekáná svíčková v bláně, sekaná z vepřového masa se svíčkou, zabyjačková sekana, sekaná panenská svíčková, koření na sekanou, zabiackova sekana, zijackova sekana, zabijačková branice, zabijačková, sekaná svíčková v bránici, zabijacka domacisvickova, sekanázabijackova svíčková recept

Suroviny:
maso vepřové mleté, svíčková hovězí, vejce, cibule, rohlík, mléko, česnek, blána tuková vepřová, majoránka, koření na sekanou, kmín celý, kmín mletý, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu