Hranolky s marcipánem
Toto jednoduché nepečené marcipánové cukroví voní po rumu a chutná skvěle. Vrstvy z marcipánových tyčinek naplníme směsí z másla, piškotů a čokolády, necháme ztuhnout a nakrájíme.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 910 kJ / 1 891 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,70 g |
Tuky | 106,00 g |
Vláknina | 6,60 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 16 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 178,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vodní lázni necháme změknout nalámanou čokoládu a máslo. Přidáme cukr, vymícháme do hladké pěny.
Krok 2: Mleté piškoty zvlhčíme rumem (nebo pro děti čajem), promícháme, vysypeme do čokoládové hmoty a opět vymícháme. Necháme uležet, nasáknout.
Krok 3: Mezitím z každé marcipánové tyčinky uválíme váleček a ten rozválíme na pruh 3x50 cm, 3 mm vysoký.
Krok 4: Polovinu pruhů potřeme rovnoměrně nádivkou a pak je přeložíme zbylými dvěma pruhy.
Krok 5: Jemně přitlačíme, urovnáme do roviny a okraje necháme v chladnu ztuhnout.
Krok 6: Nakonec krájíme na obdélníčky, čtverečky či kosodélníčky.
Zveřejněno 13. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hranolky s marcipánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lL7r
Moje poznámka
Hranolky s marcipánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lL7r
Nejnovější recepty
Plzeňský špíglák
Přidáno před 11 hodinami
Kaštanová polévka
Přidáno před 11 hodinami
Český kapr
Přidáno před 11 hodinami
Ryba v kapustovém kabátku
Přidáno před 11 hodinami
Čokoládové košíčky s pařížským krémem
Přidáno před 18 hodinami
Slaninové zavinuté balíčky na špejli
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Tatarka podle ČSN musela obsahovat víno: Příprava je jednoduchá a výsledek zachutná víc než kupovaná omáčka
Gastro glosa: Předvánoční stres, desítky druhů cukroví a pořád nic není hotový? Milé ženy a mámy, děláme si to samy...
Kuře na paprice podle Kuby z MasterChefa: Přidání čerstvé kapie dodá lepší chuť, tučná smetana zase jemnost, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Pískové" brambory - Patate sabbiose
barypb před 10 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
Macaag před 12 hodinami
Koupel hraběnky Báthory
Soropa před 12 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Javor před 13 hodinami
Buřty na pivě s kečupem
Lucie1001 před 14 hodinami
Patizonový krém s houbami
olgam před 14 hodinami
Pravý vepřový guláš
Martin87 před 18 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kdyzjehlad před 19 hodinami
Majonéza bez vajec
manina před 19 hodinami
Hřejivá batátovo-mrkvová polévka se zázvorem a pomerančem
Wikki před 20 hodinami
Tématické fráze:
marcipánové tyčinky,
marcipánové hranolky,
cukroví s marcipánem,
marcipánové tvoření,
vánoční cukroví s marcipánem,
recepty s marcipánem,
marcipán recept,
marcipánová nádivka,
marcipánová pěna,
kávová zrna tvoření,
marcipánová tyčinka,
marcipanova nádivka recept,
recept s marcipanem,
s marcipánem,
roláda s marcipánem,
nepečené cukroví z marcipánu,
marcipan cukrovi,
tycinky s marcipanem cukroví,
jak zmeknout marcipán,
marcipanove cukrovi
Suroviny:
marcipánové tyčinky carla,
máslo,
čokoláda hořká,
cukr moučkový,
vanilka,
piškoty,
rum
Komentáře (6)