Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sněhové špice s čokoládou (indiánci)

Hodnocení receptu je 4,6 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danculka Danculka

Náročný

Suroviny

Porce: 35 podla veľkosti vajíčok aj veľkosti špicov

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 669 kJ /
2 550 kcal
Bílkoviny49,30 g
Tuky43,77 g
Vláknina8,88 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 384 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy485,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bielky vyšľaháme s cukrom a citrónovou šťavou do peny a nad parou ich šľaháme tak dlho, pokiaľ nám sneh riadne nestuhne. Krok 2: Potom primiešame zľahka práškový cukor, rozložíme si okrúhle piškóty (z Lidla majú väčší priemer) a cukrárenským vreckom formujeme špice (viď foto) a dáme ich do vyhriatej rúry zohriatej na na 120°C, aby sa trošku prisušili (nejaké 3 minúty). Krok 3: Potom polejeme čokoládou, ktorú si pripravíme rozpustením Cery a čokolády.

Zveřejněno 15. 5. 2011

Poznámka autorky Danculka

Spomienky ma zahnali do detstva, kedy v každej cukrárni mali takéto špice a stáli asi 2 Kčs. Boli nielen čokoládové, ale aj fondánové, pokúsila som sa ich pripraviť, recept ponúkam.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zB0O

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zB0O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

<3:yes::-)

tamee:
tameeéééé, vy račte být moje krevní podskupina! <3
No, četrvíproč to někdo nevyrábí, že :-!
Pokoušel jsem se k výrobě zlomit pár cukrářů, leč marně;-(
Základ polevy bude se ffší pravděpodobností z fondánu (podobným se potahují věnečky) ale z obarveného a možná v něm bude i něco navíc...
Zkuste se v čase předvelikonočním poptat u výrobců těch žluťoučkých kuřátek :-) Barvu už určitě zvládnete, že :-K

Edit
Až teď jsem si přečetl poznámku u rcp...
Omlouvám se

Poradi mi nekdo? Chtela bych recept na polevu na indianky, ale ne na cokoladouvou. Ale takovou, ktera krupne, kdyz se do ni kousne. Asi to bude nejaka cukrova s kakaem, nebo tak neco. Vzdy jsem takove indianky kupovala v cukrarne, ale ted delaji jen s cokoladou a to neni ono.
Pokud nekdo ma recept, tak mi ho, prosim poslete na: tami.hochmann@gmail.com
Moc dekuji

..prominte,nemusi se bilky slehat nad parou?...hm..asi ne,bylo by to tusim napsano....miluju recepty...,,nejlepsi beletrie,,::-)

dokonca 1Kčs ha , ha,ha,:-)):-)):-))

Myslím, že indiánci stáli jen korunu, že to byl jeden z nejlevnějších cukrářských výrobků.

:-K nam :yes:

jakou mají prosím trvanlivost?? díky:-)

no,zrovna se mi to hodí...:yes:;-)

:-O Parádní!:yes:Ukládám si, díky:-8

Na sladké moc nejsem, raději sáhnu po mase, ovoci a zelenině, ale INDIÁNY miluju. Jsou moc pěkný a už kolikrát jsem je chtěla vyzkoušet, tak snad už do toho půjdu.

Krásné :-O:-p:yes:

Díky Vám všem...

:-O Ó, starý známý indiánek! Jeden čas vůbec nebyly, v poslední době už se zase prodávají.
Krásná vzpomínka na příšerně sladkou hmotu a upatlané ruce i pusu.
:-D Krásně se Ti povedly. :yes:+6.:yes:

Hezké špičky!:yes:Pamatuji se,že jsme dělali takovou pěnu kdysi ve vaření ve škole,ale to se šlehaly bílky s cukrem a marmeládou,pěna byla růžová.:-p

Načíst další komentáře (4)

Tématické fráze:
indiáni recept, domácí indiáni, recept na indiány, sněhové indiánky, sněhový indiánek, indiány recept, čokoládová poleva na indiánky, poleva na indiánky, sněhová poleva, poleva na indiany, recept na sněhové indiánky, sněhové špičky, indian recept, čokoládová poleva na indiány, domácí indiáni recept, domácí indián, domácí indiánci, domací indiany, recept na domácí indiány, indianek recept

Suroviny:
bílek, cukr krystal, šťáva citronová, cukr moučkový, piškoty, tuk ztužený, čokoláda na vaření

Přidat fotografie receptu