Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra se šalvějí, zapečená v pikantním kabátku

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 086 kJ /
1 216 kcal
Bílkoviny147,20 g
Tuky50,22 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 2,66 g
Sodík 931 mg
Sůl2,53 g
Sacharidy41,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra kuchyňsky upravíme. Pokrájené plátky jater smícháme s pastou z libovolné hořčice, nadrobno nasekaných šalvějových lístků, chilli papriček, uzené červené papriky, soli a přiměřeného množství olivového oleje. Necháme cca 1 hodinu v chladu. Cibuli a pórek oloupeme, nakrájíme na kolečka a restujeme na oleji pěkně dozlatova. Přidáme naložená vepřová játra a chvíli restujeme na pánvi ze všech stran, aby se játra dobře propekla. Krok 2: Vše přendáme z pánve do do zapékací misky, přidáme rozšlehaná vejce, sůl,smetanu, dobře promícháme a dáme na cca 20 minut zapéci do trouby na 160°C. Játra kontrolujeme špejlí, zda jsou měkká a dobře propečená. Podáváme s bramborem a naloženou červenou řepou nebo se zeleninovým salátem.

Zveřejněno 20. 12. 2013

Poznámka autorky varilamyskakas…

Můžeme takto upravit i játra drůběží.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6ymn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6ymn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

díky holky, ještě nazačaly Vánoce a už jsem přeslazená, proto maso, jakékoliv a jakkoliv:-K

Všude samé sladké, kam se oko podívá. Dala bych si játra s velkou chutí:-p:-p i s tou červenou řepou :yes:

Ivka, pekný recept. Pečeň mám rada a so šalviou som ešte nerobila:yes:;-)

Olinka5555:;-)

Ivi, to je báječná a nápaditá kombinace, ukládám a vyzkouším, jatýrka mám moc ráda:-)))):yes::yes::yes:

Tématické fráze:
vepřová játra, zapečená játra, vepřová játra recepty, játra se šalvjejí, játra na šajvěji, videorecepty vepřová játra, vepřová játra recepty videorecepty

Suroviny:
cibule, pórek, olej olivový, játra vepřová, šalvěj čerstvá, hořčice, paprika sušená uzená, chilli paprika sušená, vejce, smetana na vaření

Přidat fotografie receptu