Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 813 kJ / 4 497 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,15 g |
Tuky | 244,79 g |
Vláknina | 15,75 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 502 mg |
Sůl | 1,08 g |
Sacharidy | 490,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky, moučkový a vanilkový cukr, rum smícháme dohromady. Potom přidáme olej, vlažné mléko, mouku, kypřící prášek, sníh z 5 bílků a hrst mletých ořechů (kokosu). Já vše šlehám pomocí ručního mixéru. Akorát sníh přimíchávám ručně za pomoci vařečky.
Krok 2: Polovinu vzniklého těsta obarvíme kakaem.
Krok 3: Plníme střídavě do bábovkové formy (vymazané sádlem a vysypané polohrubou moukou).
Krok 4: Pečeme cca při 120-140 °C zhruba hodinu. Pečení odhaduji podle oka a podle potřeby přidávám nebo ubírám stupně. :)
Zveřejněno 22. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejoblíbenější bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w5nR
Moje poznámka
Nejoblíbenější bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w5nR
Nejnovější recepty
Jarní polévka s růžičkovou kapustou
Přidáno před 3 hodinami
Mini mazance s meruňkami
Přidáno před 3 hodinami
Biskupský beránek
Přidáno před 18 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 20 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 20 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční nádivka - jak ji dělám já
Blazenka před 5 minutami
Hrníčková bábovka
káťa před 26 minutami
Mazanec
VeraStranska před 44 minutami
Segedínský guláš
Dasa89 před 50 minutami
Klasický ruský boršč
Dasa89 před 50 minutami
Nádivka velikonoční
AnulkaB před 1 hodinou
Rychlé nekynuté koblížky
lenka adamcova před 1 hodinou
Velikonoční mazanec
manina před 2 hodinami
Americké kotlety
evikju před 2 hodinami
Chlebové bagety
1Jirina před 2 hodinami
Tématické fráze:
jak správně upéct bábovku,
nejoblíbenější recepty,
bábovky nejlepší recepty 2013,
nova cz babicovy dobroty 22.12.2013,
nejoblíbenější recept,
keramická bábovka velká,
hrnkova babovka l jablickova,
napeceno bábovka,
jak se dela babovka pecena,
recept bábovka ze šesti vajec,
babovka z mouckoveho cukru,
farska vánočka,
nejoblíbenější recepty - pečení,
nej babovka,
vlaďka bubeníková,
dobroty na kazdy den babovka,
francouzský čokoládový dort,
nejoblíbenější recepty na pečení,
bábovka napeceno,
recepty bábovky
Suroviny:
žloutek,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
rum,
olej,
mléko,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
bílek,
ořechy mleté,
kakao
Komentáře (24)