Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené křepelky s jablky

Hodnocení receptu je 5,0 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 778 kJ /
425 kcal
Bílkoviny5,20 g
Tuky13,08 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy63,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné křepelky omyjeme, osušíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme ze všech stran na rozehřátém másle. Krok 2: Křepelky vyjmeme, na másle opečeme plátky oloupaných a jádřinců zbavených jablek a urovnáme na pekáč, vymazaný máslem. Krok 3: Na jablka položíme křepelky, přidáme smetanu, poklademe vločkami másla, přikryjeme poklicí a pečeme asi půl hodiny. Krok 4: Pak poklici odstraníme a pečeme odkryté ještě půl hodiny. Průběhu celého pečení křepelky poléváme vypečenou šťávou.

Pečené křepelky podáváme s dušenou rýží.

Zveřejněno 12. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené křepelky s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KB7z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené křepelky s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KB7z

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Vážení ,dobrá zpráva ,letos jsem koupila chlazené křepelky v Albertu , díky Vaším radám Křepelky super :yes:. Jablka ,cibule ,jalovec a máslo - super :-K

Nádhera :-)

Krásný recept i foto. Jako vždy krásně naaranžovaná pochoutka :yes::yes::-K:-p

:yes::yes::yes:tak to teda koukám jako blázen.....:yes::yes::yes:

skvělý receptík:yes::-D

Báječná kombinace, jablka dávám ke skoro každému masu:yes::-)):-D

V jednoduchosti je krása a Tobě se to Evi opět povedlo:-p:-K:yes:Také jsem křepelku nikdy nejedla:-8

:-O:-O:-Okřepelky jsem nikdy neviděla v žádných obchodních žetězcích ,ale vypadá to úžasně.....jenže kde brát,že:-?:-?:yes::yes::yes::yes:

Jana Remkova: Peťa donesl zmrazený neprůhledný sáček a já vůbec nevěděla co v něm je. Včera večer jsem ho vyndala z mrazáku, aby se rozmrazil. Když jsem ho ráno roztříhla doslova jsem :-O, že v něm bylo 10 ks křepelek.

Děkuji za opravení překlepu:-K. Správně bylo "s jablky". Mrzí mě, že můj překlep rozpoutal takovou nepříjemnou diskuzi:-((

Moc pěkné:yes::yes: +14

Jana Remkova: Janičko,koroptev si jen tak nedáš, možná z nějakého dovozu,u nás jsou chráněné.Když jde jezdil na bilinské šachtě,tak tam jich pár bylo,ale protože tam zase byly i spousty lišek,tak i tam.mizely.Do Alberta jezdím nakupovat pravidelně a tam jsem ani křepelky neviděl, pouze taková malá kuřátka z Francie.A drahé,jako...........ani nevím co.Jednou jsem neodolal a 2 koupil,ale ani jsme si nepochutnali.Byla(ta kuřátka) tužší.

varilamyskakasicku: díky, zkusím;-)

Jana Remkova: Jani, stačí když vložíš pokrájené čtvrtky jablek a cibule + větvičku bylinek podle sebe, zašpejluješ a obložíš okolo masa na pekáček jablka a cibuli, také dobré:-K;-)

Moc pěkné Evi,pekla jsem s jablky nedávno husu, přidala jsem saturejku a bylo to moc dobré, takže si dovedu představit tu chuť, křepelku bych si někdy dala, wow:-p;-):yes:

Tématické fráze:
křepelka recept, pecene křepelky, priprava krepelky, příprava křepelek, křepelky recept, křepelky recepty, recepty na křepelky, recept na pecene krepelky, krepelky, křepelky na jablkách, krepelky pecene, recepty křepelka, recept křepelka, křepelka na másle, pečení křepelek, recept křepelky, křepelka na jablkach, recept na křepelky, pečená křepelka recept, křepelky pečení

Suroviny:
křepelky, jablko, máslo, mouka hladká, smetana, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu