Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý kokosovo-ananasový koláč

Hrníčkové recepty jsou velmi oblíbené pro jednoduchou přípravu a takřka vždy vynikající výsledek. Zkuste tentokrát verzi s ananasem a kokosem. Tato kombinace spolu neskutečně ladí a bude mít úspěch i u vašich strávníků.

Hodnocení receptu je 4,8 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1 hrnek = 300 ml

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 968 kJ /
6 685 kcal
Bílkoviny86,36 g
Tuky432,37 g
Vláknina73,25 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 550 mg
Sůl2,01 g
Sacharidy575,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celá vejce vyšleháme s oběma druhy cukru do pěny. Krok 2: Postupně přidáme rum, olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a strouhaný kokos. Krok 3: Řádně promícháme, polovinu těsta nalijeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech. Včas vyhřejeme troubu na 180 °C. Krok 4: Poklademe okapaným ananasem, do druhé poloviny těsta dáme kakao, opět promícháme a nalijeme na plech. Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě 35-45 minut. Při pečení se řídíme zkušeností s vlastní troubou. Krok 6: Po upečení pokapeme koláč ananasovou šťávou. Krok 7: Čokoládu rozpustíme s kouskem tuku a polijeme jí koláč. Můžeme posypat kokosem, nebo mletými ořechy. Nakonec necháme v chladu ztuhnout.

TIP: Oblíbené hrníčkové recepty s ovocem

Zveřejněno 23. 10. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zg22

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zg22

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Buchta upečené ale na mě tedy dost sladká, ale jinak perfekt.:yes:

Byl výborný!!:-)

Magdaléna 8. 4. 2016 06:15
Tento recept poznám a aj ho pečiem už viac rokov, ale pod názvom "Mexický svadobný koláč". Po upečení nevyzerá oku lichotivo, ale je chuťovo vynikajúci. Vrelo odporúčam.:yes:

vypadá to moc dobře,to upeču:yes:

Tak jsem vyzkoušela,je výborný-už si dávám do své "kuchařské knihy".Děkuji moc :-K:yes:

Navrmi:Jé moc děkuji za vyzloušení a pěkné fotky:-K

Výborný :yes::-)
Dávám bodík (15) a dovoluji si přidat foto :-)

Lenika:děkuji:-K

Dobrota, co víc k tomu dodat.

Ziji jiz nekolik let v zahranici.Pochopitelne nase ceska kuchyne je spicka.Cokoliv nabidnu mojim hostum vse chutna.Velky dik za to mnozstvi dobrych rezeptu-weiter so.:yes::-)):-p

Vynikající :yes:

marikapachlova:děkuji za vyzkoušení mám radost, že chutnal:-K

výborná buchtička.....udělala jsem na plech z dvojité dávky a je skoro fuč :-)

Krásný a rychlý koláč, přesně dle mého gusta a navíc velmi lákavá fotografie :yes::-K

Skoro všechno doma mám:-*Jen ten rum a ty ruce,které by tuhle dobrotu udělaly nějak chybí:-D:-D
Máš to krásné:-p:-K:yes:

Tématické fráze:
ananasový koláč, koláč s ananasem, rychlý koláč s kokosem, rychly kolac s ananasem, kokosový koláč s ananasem, koláč s kokosem, ananasový cheesecake, ananasový koláč s kokosem, ananasový koláč s tvarohem, kokosový koláč, kokosovo ananasový moučník, kokosovoananasový kolac, ananasovy zakusok, koláč s ananasem, rychlý koláč, kokosovo ananasová buchta, koláč s ananasem a kokosem, buchta s ananasem a kokosem, rychlí koláč s ananasem, ananas koláč

Suroviny:
vejce, prášek do pečiva, cukr vanilkový, mouka polohrubá, kokos strouhaný, cukr třtinový, rum, mléko, olej, kompot ananasový, kakao, čokoláda na vaření, tuk ztužený, tuk, kokos

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu