Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 34 353 kJ / 8 211 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 101,10 g |
| Tuky | 357,75 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 2,49 g |
| Sodík | 829 mg |
| Sůl | 1,77 g |
| Sacharidy | 1 142,46 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků úšlehat tuhý sníh, zašlehat cukr, zašlehávat postupně vždy jeden žloutek s 1 lžící oleje a na konec opatrně přidat mouku.
Krok 2: Pokud se vám zdá těsto příliš tuhé, můžete přidat pár lžic horké vody, postupně zašlehávat.
Krok 3: Bábovkovou formu (středně velká) pořádně vymazat a vysypat, nalít těsto do 3/4 a dát péct při cca 160-180°.
Krok 4: Zbytek těsta jsem nalila na vymazaný a vysypaný kulatý plech a poté také upekla. Slouží jako podstava pro panenku.
Krok 5: Zhotovit klasický máslovopudinkový krém.
Krok 6: Bábavku 2x rozříznout a promazat,namazat také kulatý podstavec, pod krém jsem dávala ještě džem.
Krok 7: Nechat ztuhnout, do středu umístit panenku(nožky obalit potravinářskou fólii) a dle fantazie potáhnout marcipánovou hmotou připravenou dle: http://www.toprecepty.cz/recept/8238-marcipanova-hmota---varna/
Zveřejněno 17. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xMq
Moje poznámka
Panenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xMq
Nejnovější recepty
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 13 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 35 minutami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 1 hodinou
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 19 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 19 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 19 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 19 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 20 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 21 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 21 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 22 hodinami
Tématické fráze:
dort panenka s postupem,
panenka recept,
recept panenka,
panenka recepty,
recept na panenku,
recepty z panenky,
recepty panenka,
recepty na panenku,
salámová panenka postup,
marcipanova panenka,
top recepty z panenky,
dort panenka z bábovky,
dort panenka recept,
dort panenka postup,
dort s panenkou postup,
babovkova panenka s marcipanem,
panenka na podstavci,
recept z panenky,
dort panenka barbie postup,
zpracování panenky recept
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
olej,
voda,
máslo,
cukr moučkový,
mandlové aroma,
potravinářské barvivo,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
cukr moučkový,
jahodová marmeláda
Komentáře (9)
Palec nahoru
S varnou zkušenosti nemám, prý se snad má nechat odležet do druhého dne, aby byla hezky tvárná. Já používám hotovou hmotu, páč mě jednou při tvorbě mléčného marcipánu málem trefil šlak. Měla jsem ruce jak hastrman..s blánama. Lepilo to jako čert a dělalo to psí kusy.
Tak ať je tohle startovací dortík a dál se daří
p.s.máš u mě ještě plus, že jsi dala dortíka i s receptem a postupem
Děkuji moc, dělala jsem to poprvé, dcerka má zítra 7.narozeniny, tak věřím, že se jí bude líbit a udělá ji radost.