Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 200 kJ / 1 960 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 158,60 g |
Tuky | 132,61 g |
Vláknina | 16,10 g |
Cholesterol | 1,19 g |
Sodík | 646 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 30,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z telecí kýty nakrájíme 4 plátky, rozklepeme je na co nejtenčí řízky a osolíme. Cibuli nakrájíme na kolečka, stroužky česneku na plátky. Do porcelánové mísy, která má přibližně stejný průměr jako plátky masa, rozložíme pětinu množství cibule, česneku, celého pepře a lístků petrželové natě. Na to položíme řízek a zakryjeme další částí cibule, česneku...ad. Takto pokračujeme - poslední vrstvu tvoří opět cibule a česnek. Zakryjeme mikrotenovou fólií a pořádně stlačíme (můžeme i něčím zatížit). Mísu uložíme do druhého dne v ledničce.
Krok 2: Druhý den vyndáme z ledničky minimálně hodinu před tepelnou úpravou.
Hladkou mouku smícháme s bílým pepřem a vejce rozšleháme se smetanou. Plátky masa očistíme od cibule, česneku, petrželky i pepře a zakapeme citrónem. Obalujeme v mouce, vejcích a strouhance a jeden po druhém smažíme v dobře rozpálené směsi sádla, oleje a másla.
Podáváme s jednoduchým bramborovým salátem.
Hladkou mouku smícháme s bílým pepřem a vejce rozšleháme se smetanou. Plátky masa očistíme od cibule, česneku, petrželky i pepře a zakapeme citrónem. Obalujeme v mouce, vejcích a strouhance a jeden po druhém smažíme v dobře rozpálené směsi sádla, oleje a másla.
Podáváme s jednoduchým bramborovým salátem.
Zveřejněno 24. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Prešporské řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x5BE
Moje poznámka
Prešporské řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x5BE
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 9 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 11 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 11 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 11 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborák na plech
Wolfova10282 před 4 hodinami
Omáčka s hovězím masem
jayjayka před 4 hodinami
Velikonoční beránek
Mis-ja304 před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
danielle72 před 6 hodinami
Kokosový beránek
Mikinka30 před 7 hodinami
Mazanec od Helenky Růžičkové
Danny668 před 7 hodinami
Dvojbarevné muffiny
Lisa444 před 7 hodinami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Dycky před 8 hodinami
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 8 hodinami
Kynutý meruňkový táč
gabriela.rackova80 před 9 hodinami
Tématické fráze:
řízky,
bratislavský řízek,
řízky na česneku,
telecí kýta řízek,
presporsky rizek,
v čem obalit řízky,
v jaké mouce obalit řízky,
bratislavske rizky,
prešporské kuře,
telecí řízek z kýty,
telecí rizky,
telecí řízek,
prešporská šnicla,
bretislavske rizky,
prešporský smažený řízek se salátem,
videnaky bramborový salát,
vídeňský řízek originál,
co s řízky,
plachutta bramborový salát,
jídla c.k.mocnářství
Suroviny:
kýta telecí,
cibule,
česnek,
nať petrželová,
pepř celý,
šťáva citronová,
mouka hladká,
pepř bílý mletý,
vejce,
smetana ke šlehání,
strouhanka,
olej,
máslo,
sádlo
Komentáře (37)