Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 200 kJ / 1 960 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 158,60 g |
Tuky | 132,61 g |
Vláknina | 16,10 g |
Cholesterol | 1,19 g |
Sodík | 646 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 30,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z telecí kýty nakrájíme 4 plátky, rozklepeme je na co nejtenčí řízky a osolíme. Cibuli nakrájíme na kolečka, stroužky česneku na plátky. Do porcelánové mísy, která má přibližně stejný průměr jako plátky masa, rozložíme pětinu množství cibule, česneku, celého pepře a lístků petrželové natě. Na to položíme řízek a zakryjeme další částí cibule, česneku...ad. Takto pokračujeme - poslední vrstvu tvoří opět cibule a česnek. Zakryjeme mikrotenovou fólií a pořádně stlačíme (můžeme i něčím zatížit). Mísu uložíme do druhého dne v ledničce.
Krok 2: Druhý den vyndáme z ledničky minimálně hodinu před tepelnou úpravou.
Hladkou mouku smícháme s bílým pepřem a vejce rozšleháme se smetanou. Plátky masa očistíme od cibule, česneku, petrželky i pepře a zakapeme citrónem. Obalujeme v mouce, vejcích a strouhance a jeden po druhém smažíme v dobře rozpálené směsi sádla, oleje a másla.
Podáváme s jednoduchým bramborovým salátem.
Hladkou mouku smícháme s bílým pepřem a vejce rozšleháme se smetanou. Plátky masa očistíme od cibule, česneku, petrželky i pepře a zakapeme citrónem. Obalujeme v mouce, vejcích a strouhance a jeden po druhém smažíme v dobře rozpálené směsi sádla, oleje a másla.
Podáváme s jednoduchým bramborovým salátem.
Zveřejněno 24. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Prešporské řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x5BE
Moje poznámka
Prešporské řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x5BE
Nejnovější recepty
Ředkvičkové placičky
Přidáno před 7 hodinami
Linecký talíř
Přidáno před 11 hodinami
Povidlová bábovka s kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Quinoa salát s kadeřávkem
Přidáno před 13 hodinami
Sýrové kuličky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 19 hodinami
Čočková polévka se zeleninou a bylinkami
Přidáno 5. 4. 2025 21:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Extra rychlé lívance
Khulali před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
Khulali před 2 hodinami
Vepřová panenka v listovém kabátku
Suumaa před 2 hodinami
Banánový chlebíček s čokoládou
Edibara před 3 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Satya před 3 hodinami
Kuře s nádivkou
Blanka79 před 5 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
landovska před 5 hodinami
Kuskus s kuřecím masem a zeleninou
Dycky před 5 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Nycka před 6 hodinami
Bezkonkurenční králík
veruskaberuszka před 7 hodinami
Tématické fráze:
řízky,
bratislavský řízek,
řízky na česneku,
telecí kýta řízek,
presporsky rizek,
v čem obalit řízky,
v jaké mouce obalit řízky,
bratislavske rizky,
prešporské kuře,
telecí řízek z kýty,
telecí rizky,
telecí řízek,
prešporská šnicla,
bretislavske rizky,
prešporský smažený řízek se salátem,
videnaky bramborový salát,
vídeňský řízek originál,
co s řízky,
plachutta bramborový salát,
jídla c.k.mocnářství
Suroviny:
kýta telecí,
cibule,
česnek,
nať petrželová,
pepř celý,
šťáva citronová,
mouka hladká,
pepř bílý mletý,
vejce,
smetana ke šlehání,
strouhanka,
olej,
máslo,
sádlo
Komentáře (37)