Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Schované kuře

Hodnocení receptu je 5,0 (63×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Svetlana Svetlana

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Jídlo z jednoho pekáčku, které provoní celý byt připravíte jen z několika surovin. Kuřecí maso bude křehké a velmi brzy hotové, brambory naberou chuť Nivy, slaniny i cibule. Za hodinu a kousek budete mít jídlo na stole.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 695 kJ /
1 122 kcal
Bílkoviny53,78 g
Tuky60,82 g
Vláknina19,30 g
Cholesterol 213 mg
Sodík 4,04 g
Sůl10,00 g
Sacharidy83,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekáčku nakrájíme brambory na kolečka, posypeme grilovacím kořením, pocákáme lehce olejem. Na ně naskládáme na kolečka nakrájenou cibuli. Krok 2: Na cibuli dáme nakrájené maso na řízečky a na ně položíme anglickou slaninu. Podlejeme půlkou smetany. Krok 3: Zakryjeme pekáček alobalem a pečeme na 170 °C. Mezitím nastrouháme Nivu. Krok 4: Když je vše téměř měkké, odkryjeme pekáč, zasypeme nastrouhanou Nivou a když je potřeba, dolijeme zbytek smetany. Dopečeme dorůžova.

TIP: Jídla z jednoho pekáčku

Zveřejněno 24. 10. 2008

Poznámka autorky Svetlana

Voní to tak náramně, že je dobré postavit manžela mezi dveře a odhánět všechny kolemjdoucí

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Schované kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6D8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Schované kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6D8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

sikulka7: jsem ročník 1952 a anglická slanina byla co si pamatuji. A pamatuji si to, protože jí mám rád. Ale zrušení potravinářských norem byla velká chyba. Je nesmyslem nutit lidi číst u každého výrobku složení, když mnohem jednodušší bylo stanovit co a v jakém množství být musí a co být nesmí.

Rozmaryna: foto je od Marty, nizsie v komentari pise o tom, ze pridala klobasu miesto anglickej.

Rozmaryna: Jo, jo, tenkráte bylo všechno jídlo lepší, bez chemie, byly hodně přísné normy na potraviny, které dnes už neexistují. Když jsem si koupila buřta, byl to buřt a ne nějaký separát a kdoví co ještě - nechci být sprostá. Nemuseli jsme sledovat složení a kolik éček v tom je.S tou anglickou slaninou jsem se
asi spletla, je mi přes 70 let a nepamatuju se, že by v době mého mládí existovala. Tak se omlouvám. Tento recept na schované kuře vypadá moc pěkně a určitě bude i dobré.:-8

Vypadá to pěkně, vyzkouším. Píšete, že pocákáme olejem. Jakým? Řepkovým, příp. slunečnicovým (mezi nimi nevidím rozdíl) nebo olivovým? Podle obrázku to vypadá, že je tam i klobása, není uvedená v receptu. Jaká klobása to je?
Pro sikulku7: Je mi 60 let a před 40 lety se anglická slanina prodávala, dokonce i dříve. Pamatuji si, že o prázdninách, ještě na základní škole jsem si doma vždy ukrojila kousek anglické slaniny a dávala si ji na chleba s hořčicí. Jenže tenkrát netekla z anglické slaniny voda, neobsahovala škrob, zahušťovadla a želatinu (jak jsem si nedávno přečetla v obchodě složení u jedné anglické slaniny v celku, která v sáčku plavala v hnědé vodě. Koupila jste si ji v oddělení salámů, kde Vám kus ukrojili, visela za špagát na háku. Pokud jste chtěla krájenou, musela jste o nakrájení požádat. Zabalili Vám ji do obyčejného papíru bez úpravy laminací a papír zůstal suchý (jen mastný) po celou dobu, než jste ji snědla.;-) A jmenovala se anglická slanina.

Kdysi dávno, asi tak před 40 lety to byl velmi modní recept, všichni to pekli. Jen maso bylo jiné, jmenovalo se to kotlety ve šlehačce.Postup byl stejný, jenom bez anglické slaniny ( v té době se neprodávala ) a sýr byl aidam. V průběhu let jsem recept vylepšila - vrstvím brambory, kuřecí maso, cibuli, plátky rajčat a navrch brambory. A samozřejmě průběžně kořením. Rajčátka a cibuli dávám až na maso, pustí šťávičku do masa a to je moc dobré. Nakonec zalít šlehačkou a když je upečíno, posypu sýrem a nechám ho jenom rozpustit. Celá ta léta toto jídlo patří do nejoblíbenějších naší rodiny. Dávám bodík.<3

Asi vyměním Nivu za obyč. eidam nebo možná ještě lépe ementál, nějak tu plíseň nemůžu :-p

Luxusní recept, můj bratr gurmán měl gule až za ušima ;-) Mňam, ještě teď se olizujeme :-p:yes:

alus fakt mám radost že jste to vyzkoušeli...taky často dělám...:-):yes::yes:

naprosto skvělá kombinace :-p :-p :-p jedli bychom a jedli a jedli .... :yes: :yes: :yes:

Terezko děkuju za vyzkoušení a za fotečku...:-)

Byla to mňamka :yes::-). Posílám obrázek a bodík.

:yes:

Katko, jsem moc ráda, že chutnalo...:-)

Teď jsme dojdli a musím řici, že je to opravdu skvělé. Uděliji bod a už koukám, co budu vařit pozítří. Upekla jsem to v klasické sklaněné zapékací míse a vyšlo to na čtyři porce. Brambory, sýry a maso byly dost sité. Souhalsím s názory na maso...klidně bych ho vypustila. Už tak je to mňamka, ale jednu nevýhodu to má. Tak jsem se nacpala, že už se nedvalím k nádobí ;-).

Tento recept dělám již spoustu let.Jen v obráceném pořadí,trošku oleje,masíčko a brambory s cibulí.Okořenit a zalít šlehačkou.Má to jedinou chybu - nikdy toho není dost :-)

Načíst další komentáře (10)

Tématické fráze:
schované maso, recept na kuře, jak okorenit kure, kuře recepty, top recept na kuře, top recepty na kuře, top recepty kuře, recepty na kuře, kuře tecepty, kuře top recepty, recepty kure, schované s kuřecím masem, tecepty z kuřete, top tecepty cz, něj tecepty, jak se děla kuře v županu, kuře skvělý recepty, schovane pecene kure, jak okořenit kuře, skvělý recept na zapečené kuře

Suroviny:
brambory, prsa kuřecí, koření grilovací, cibule, slanina anglická, sýr niva, smetana ke šlehání, olej

Přidat fotografie receptu