Jablka s pudinkem zabalená v listovém těstě
Snadný a rychlý recept, ve kterém zužitkujete jablka. Pokud už vás nebaví připravovat z listového těsta jenom štrúdl, vyzkoušejte tento moučník na plech. Kombinace pudinku, jablek, piškotů a listového těsta vás zaručeně překvapí.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 512 kJ / 3 946 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,36 g |
| Tuky | 170,43 g |
| Vláknina | 21,84 g |
| Cholesterol | 304 mg |
| Sodík | 665 mg |
| Sůl | 1,46 g |
| Sacharidy | 506,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 °C. Jablka omyjeme, vykrojíme jádřinec a nastrouháme je nahrubo.
Krok 2: Listové těsto rozdělíme na dva díly. Každý díl rozválíme na rozměr plechu.
Krok 3: Ve třetině mléka rozmícháme pudinkové prášky a zbylé dvě třetiny zahřejeme v kastrůlku. Jakmile začne mléko v kastrůlku vřít, přilijeme za stálého míchání mléko s pudinkovým práškem. Krátce provaříme a odstavíme. Necháme vychladnout.
Krok 4: Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C. První díl rozváleného těsta položíme na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 5: Na těsto rozložíme piškoty a na ně nastrouhaná jablka. Jablka můžeme přisladit cukrem a posypat trochou mleté skořice.
Krok 6: Na jablka navrstvíme vychladlý pudink. Přiklopíme druhým dílem těsta a potřeme rozšlehaným vejcem.
Krok 7: Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C po dobu 15 minut, poté snížíme teplotu na 180 °C a dopékáme asi 15 minut dozlatova.
Krok 8: Po upečení necháme alespoň dvě hodiny vychladnout a podáváme.
Zveřejněno 21. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablka s pudinkem zabalená v listovém těstě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YW6p
Moje poznámka
Jablka s pudinkem zabalená v listovém těstě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YW6p
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 1 hodinou
Grinchův elixír
Přidáno před 16 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 19 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 1 hodinou
Kapří hranolky
loing před 11 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 11 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 11 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 11 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 11 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 13 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 13 hodinami
Tématické fráze:
listové těsto a jablka,
jablka v listovém těstě,
recepty s listoveho těsta,
recept z listového těsta,
recepty z lístového těsta,
co z listového těsta,
z listového těsta recept,
co se da udělat z listoveho těsta,
listové těsto jablka,
jak péct listové těsto,
jablka a listové těsto,
listové těsto s pudinkem,
jablko v listovém těstě,
recept na listové těsto,
listové těsto s jablky,
pudink v listovém těstě,
recepty z listového těsta a pudinku,
recepty z listového těsta a jablek,
jablka listove testo,
listové těsto recepty s jablky
Suroviny:
těsto listové,
piškoty,
jablko,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr vanilkový,
cukr krystal,
skořice mletá,
vejce
Komentáře (29)
Tento moučník je lepší nechat uležet do druhého dne, je pak mnohem lepší. Má to jeden háček, málokdy se to dá vydržet!
mě se stalo to stejný. Vrchní díl se mě zmenšil a vytekl mi pudink. Uvidíme jaký to bude až to stuhne. Ach jo