Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 38 205 kJ / 9 131 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 277,77 g |
Tuky | 533,68 g |
Vláknina | 31,60 g |
Cholesterol | 1,79 g |
Sodík | 5,41 g |
Sůl | 11,95 g |
Sacharidy | 788,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si připravíme piškot na srdíčka:
Změklé máslo a krupicový cukr vyšleháme do pěny, postupně zašleháme vejce. Mouku promícháme s práškem do pečiva a kakaem a střídavě s podmáslím zašleháme do žloutkové směsi. Vylijeme do plechu cca 20 x30 cm, vyloženého pečicím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 15 minut. Necháme vychladnout a vykrájíme vykrajovačkou srdíčka o velikosti asi 7 cm. Krok 2: Připravíme si sušenkový korpus tak, že čokoládové sušenky rozmělníme v robotu a postupně přidáváme rozpuštěné máslo. Tuto hmotu natlačíme na dno chlebíčkové formy o vel 10x30cm, kterou jsme si před tím vyložili potravinářskou fólií. Necháme v lednici ztuhnout. Krok 3: Dvě lžíce horké vody zasypeme lžící práškové želatiny a necháme stát. Krémový sýr rozšleháme se smetanou (oboje musí mít pokojovou teplotu) a cukrem v hladkou hmotu, přišleháme ve vodní lázni rozpuštěnou bílou čokoládu (opatrně, pomalu rozpouštět, při přehřátí se ráda cuckuje!!). Do vodní lázně uložíme i předpřipravenou želatinu, rozpustíme a přišleháme do krému. Krok 4: Na vychladlý sušenkový korpus vylijeme polovinu krémové směsi, do středu uložíme, špičkou dolů, vykrájená srdíčka, pěkně těsně jedno za druhým, aby se mezi ně nedostal krém a zalijeme zbytkem krému. Uhladíme a uložíme ztuhnout do lednice. Krok 5: Na polevu přivedeme k varu smetanu na šlehání a přidáme nalámanou čokoládu na vaření. Mícháme, dokud poleva není hladká a lesklá. Krok 6: Vychlazený a ztuhlý dortík polijeme čokoládovou polevou.
Změklé máslo a krupicový cukr vyšleháme do pěny, postupně zašleháme vejce. Mouku promícháme s práškem do pečiva a kakaem a střídavě s podmáslím zašleháme do žloutkové směsi. Vylijeme do plechu cca 20 x30 cm, vyloženého pečicím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 15 minut. Necháme vychladnout a vykrájíme vykrajovačkou srdíčka o velikosti asi 7 cm. Krok 2: Připravíme si sušenkový korpus tak, že čokoládové sušenky rozmělníme v robotu a postupně přidáváme rozpuštěné máslo. Tuto hmotu natlačíme na dno chlebíčkové formy o vel 10x30cm, kterou jsme si před tím vyložili potravinářskou fólií. Necháme v lednici ztuhnout. Krok 3: Dvě lžíce horké vody zasypeme lžící práškové želatiny a necháme stát. Krémový sýr rozšleháme se smetanou (oboje musí mít pokojovou teplotu) a cukrem v hladkou hmotu, přišleháme ve vodní lázni rozpuštěnou bílou čokoládu (opatrně, pomalu rozpouštět, při přehřátí se ráda cuckuje!!). Do vodní lázně uložíme i předpřipravenou želatinu, rozpustíme a přišleháme do krému. Krok 4: Na vychladlý sušenkový korpus vylijeme polovinu krémové směsi, do středu uložíme, špičkou dolů, vykrájená srdíčka, pěkně těsně jedno za druhým, aby se mezi ně nedostal krém a zalijeme zbytkem krému. Uhladíme a uložíme ztuhnout do lednice. Krok 5: Na polevu přivedeme k varu smetanu na šlehání a přidáme nalámanou čokoládu na vaření. Mícháme, dokud poleva není hladká a lesklá. Krok 6: Vychlazený a ztuhlý dortík polijeme čokoládovou polevou.
Zveřejněno 14. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srdíčkový "cheesecake"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Av3
Moje poznámka
Srdíčkový "cheesecake"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Av3
Nejnovější recepty
Čočka na kyselo s houbovou čalamádou
Přidáno před 1 hodinou
Dvojctihodná zelňačka
Přidáno před 1 hodinou
Směs rýže s cizrnou, sušenými rajčaty a žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Švédské masové kuličky s nakládanými brusinkami
Přidáno před 2 hodinami
Vepřová plec podle mnicha z Bačkovského kláštera
Přidáno před 3 hodinami
Karbanátky z červené čočky
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak správně zamrazit zbylé cukroví? Při vhodném postupu vydrží chutné skoro až do Velikonoc
Bábovka ze zbytků cukroví: Ideální moučník k odpolední kávě, do které využijete zbylé rohlíčky, linecké i nepečené druhy
Náš život s celiakií: Bezlepkové Vánoce s Áňou aneb Jak jsem pekla perníčky a jak jsem objevila recept na super bagetu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborák s masovou směsí
lucy.komi před 12 minutami
Kuřecí nudličky na mrkvi s pórkem
mafinka888 před 35 minutami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
TondaJ před 1 hodinou
Karbanátky z brambor a balkánského sýra
trener před 2 hodinami
Krémová polévka z rybího filé
Kajkajak před 4 hodinami
Plátky vepřové panenky podle asijské kuchyně
Lucie1001 před 5 hodinami
Černá čočka Beluga se zeleninou a uzeným masem
Teomi před 8 hodinami
Cuketový perník
LendaS před 21 hodinami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
poirotka před 23 hodinami
Pažitková rychlá polévka
Kajkajak 1. 1. 2025 17:22
Tématické fráze:
cheesecake podle ladi hrušky,
tncz nova levné recepty ládi hrušky kakaove susenky,
lada hruska cheesecake,
levny cheesecake,
cheesecake ládi hrušky,
kakaové sušenky ládi hrušky,
sušenky od ládi hrušky,
srdíčkovy moučník,
lada hruska cheescake,
hruška cheesecake,
tncz nova levné recepty ládi hrušky susenky,
lada hruska srdickova omeleta,
srdíčkové sušenky,
krémový sýr na cheesecake,
láďa hruška kakaové sušenky,
levný cheesecake,
domácí cheesecake,
recepty ládi hrušky cheesecake ze sušenek,
cheesecake od hrušky,
levné recepty l hruška kakaové sušenky
Suroviny:
máslo,
cukr krupice,
vejce,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
kakao holandské,
podmáslí,
sušenky čokoládové,
máslo,
sýr měkký tavený,
cukr krupice,
smetana ke šlehání,
čokoláda bílá,
voda,
želatina prášková,
smetana ke šlehání,
čokoláda na vaření
Komentáře (10)