Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený bůček na medu a víně s česnekem na cibulovém lůžku

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Alexx Alexx

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 779 kJ /
4 488 kcal
Bílkoviny152,33 g
Tuky297,81 g
Vláknina21,70 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 646 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy248,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kůži na mase nakrojíme na mřížku, osolíme opepříme a potřeme grilovacím kořením ze všech stran. Ve 125 gramech medu rozmícháme 2,5 dcl vína a přidáme bobkové listy, pepř,nové koření a na plátky nakrájený česnek. Maso vložíme do misky a přelijeme marinádou poté necháme 24 hodin odpočinout. Krok 2: V pekáči vytvoříme lůžko z nahrubo nakrájené cibule do kterého vložíme maso s marinádou. Krok 3: Pekáč přiklopíme a vložíme do trouby na 150°C. Po hodině pečení odkryjeme,otočíme a pečeme bez přiklopení na 200°C. Maso podle potřeby podléváme vodou (nemělo by být potřeba bůček pustí dost šťávy). Krok 4: Podle potřeby maso otáčíme a 10 minut před koncem pečení přelijeme zbytkem medu rozmíchaném v 0,5dcl vína.

Zveřejněno 15. 3. 2014

Poznámka autora Alexx

Víno můžete nahradit pivem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený bůček na medu a víně s česnekem na cibulovém lůžku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AovB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený bůček na medu a víně s česnekem na cibulovém lůžku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AovB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

chut je sladší než obvykle jen jsem zapoměl podotkout že med jsem bohužel kupoval jinak domácího medu se musí použít tak o 50g méně.a spíš ke konci pečení.

Dovolím se zeptat, jaká je výsledná chuť této speciality. Mně se líbí:yes:, jen medu se mi tam zdá příliš,tedy alespoň pro mne, na 1 kg bůčku 250 g medu, představit si to nedovedu.:-K

FANTASTICO!!!!!!!:-)):-K:-p

Tématické fráze:
pečený bůček kluci v akci, pečený buček na medu, vepřovy bůček na medu, bůček na medu, bůček na víně, pečený buček, pečený bůček na víně, speciality z bucku, med s česnekem, pečený bůček recept, kluci v akci pečeny buček, pečeny buček recept pečený, 24 hodin pečený bůček, bůček pečený na medu, buček pečený na víně, vepřový bůček na víně, vepřový bůček na medu, recept bůček na medu, recept na pečený bůček, speciality z vepřového bůčku

Suroviny:
bůček vepřový, med, víno červené, cibule, česnek, bobkový list, pepř, koření nové koření, koření grilovací, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu