Suroviny
Porce: 12 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 420 kJ / 2 730 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,50 g |
| Tuky | 109,50 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 45 mg |
| Sodík | 6,41 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 370,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí tortilly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xmx
Moje poznámka
Domácí tortilly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xmx
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 13 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 14 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 15 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 16 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 11 minutami
Domácí chléb II.
Penkapa před 31 minutami
Bramboračka
danal před 2 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 10 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 13 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 13 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 15 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 16 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 17 hodinami
Tématické fráze:
domácí tortilla,
domácí tortilla recept,
domací tortila,
domaci tortily,
recept na domácí tortily,
domaci tortilly,
recept na domácí tortilu,
recept na tortilu,
tortilla domácí recept,
tortila domácí recept,
tortyla,
domácí tortila recept,
co se dává do tortily,
tortilla recept,
domácí tortily recept,
tortilla domácí,
domácí tortyla,
originál plněné tortily,
recept domácí tortilla,
tortila domácí
Suroviny:
voda,
olej,
sádlo,
sůl,
cukr,
mouka chlebová pšeničná,
droždí
Komentáře (16)
Ziji v Italii prez 40 let s ruzne dlouhymi prestakami. Kdyby mi nekdo prinesl gumovou pizzu ci falesne timaramisù (coz se mi opravdu jeste nestalo), tak ho s nimi poslu zpet, proste odmitnu, bez velkych serepeticek.
Pri me posledni ceste do CR jsem udelala totez, kdyz jsem si objednala svickovou, ktera mela chut rajske omacky, klidne a bez problemu. A nebylo to v zadne zapadle hospode, to mi verte, naopak.
Nejlepsi tortilli, kt. jsem kdy jedla, byly pecene prakticky na ulici. Takze nejde tak o to, co my si myslime, ale dulezite je vedet, jak to ma opravdu vypadat a byt. Ja jsem tez netvrdila, ze "tortilli" pripravene od Tess, nebudou dobre, jen to nejsou tortilly, tak jako gumova pizza je spatna pizza a pizza testo z pomazankoveho masla neni pizza ac dobra. A je jedno, zda je delame doma, nebo objedname v restauraci, jidla by mela byt proste pojmenovana spravnym jmenem a nebo jako "variace" na ono jidlo.
Můj příspěvek je sice o pizzách a tiramisu, ale směřuje k danému receptu, který je právě variací na originál, a já nepochybuji, že variací zdařilou. Howgh!
V pizzerii se mi jeste nestalo, abych dostala dusivou pizzu, vzdy byla tenka a krupava, problem jeji je ten, ze kdyz vychadne, je tvrda, testo je delane s pridanim asi 3g kvasnic, 2 lzic oleje, soli + voda na 1kg mouky a kynute az 2 dny v chladu a nebo ta prava neapolska s pridanim prirodniho materskeho kvasku, postup stejny, ale kyne jeste dele.
To co Vy jmenujete, je tzv. pizza morbida, ktera se prodava v pekarstvich, supermarketech ci stancich, ta je druhy den gumova. To jedine, co s ni pomuzete udelat, ji zahrat.
Tessi: Toto urcite pod Vas recept nepatri, ja se omlouvam a klidne vymazte, mate moje simpatie.
Myslim tez, ze v tomto provedeni budou dobre, ale neni to tortilla. A existuji jak kukuricne tak moucne, oboji bez kvasnic.
V tomto případě bych nebyla tak přísná, co se týče názvu, je tam slovo domácí. Koneckonců tortilla znamená všeobecně placka. Například ve Španělsku je tortilla vlastně vaječná omeleta s bramborami = placka.