Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 732 kJ / 892 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,25 g |
Tuky | 2,88 g |
Vláknina | 9,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,02 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 184,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme 3/4 množství polohrubé a ostatní dva druhy mouky, sůl, sušené droždí a vodu a vařečkou vypracujeme těsto. Přikryté utěrkou necháme asi dvě hodiny kynout, až zdvojnásobí svůj objem.
Krok 2: Potom vložíme i s mísou do ledničky a necháme asi hodinu vychladit.
Krok 3: Vychlazené těsto vyklopíme na vál pomoučený zbylým množstvím polohrubé mouky a všechnu do těsta řádně zapracujeme. Vrátíme do mísy a necháme v teple asi 30 minut dokynout.
Krok 4: Vyhřejeme troubu na 240°C a do ní vložíme dospod rendlík s vodou a do horní části plech na pečení.
Krok 5: Vykynuté těsto znovu vyklopíme na vál s pomoučeným archem papíru na pečení a utvoříme věnec: Do "kopečku" těsta uděláme pomoučenou pěstí otvor (neděste se toho, opravdu to jde) a pomocí prstů následně vytvarujeme věnec o průměru cca 23 cm s vnitřním otvorem cca 11 cm(není podmínkou) :). Necháme 15 min odpočinout.
Krok 6: Nůžkami uděláme do těsta 12 - 14 hlubokých zástřihů a snažíme se jednotlivé paprsky vytáhnout do boků. Necháme znovu 15 min odpočinout.
Krok 7: Na rozpálený plech stáhneme na papír z vykynutým těstem a pečeme cca 20 min dozlatova.
Zveřejněno 5. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chlebový věnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gK1Z
Moje poznámka
Chlebový věnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gK1Z
Nejnovější recepty
Pečené brambory s chřestem
Přidáno před 10 hodinami
Bezlepková bábovka s vaječným likérem
Přidáno před 11 hodinami
Květákový koláč à la pizza bez mouky (vhodný pro diabetiky)
Přidáno 25. 4. 2025 12:56
Chléb z červené čočky s tahini (vhodný pro diabetiky)
Přidáno 25. 4. 2025 11:41
Mrkvový beránek a kakaové slepičky a vajíčka
Přidáno 24. 4. 2025 18:59
Ovocná tlačenka
Přidáno 24. 4. 2025 17:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tchýnino výtečné kuřecí maso
50Mirka před 3 hodinami
Černá čočka beluga s chřestem a pošírovaným vejcem
TondaJ před 5 hodinami
Kávové děrované řezy
Noumik před 6 hodinami
Těstoviny s bešamelem
Hedra před 6 hodinami
Rychlá mexická pánev s vegan mletým
Antonausprag před 6 hodinami
Domácí bábovka z podmáslí
Marcela Kr. před 7 hodinami
Pizza jako z pizzerie
david.manda83 před 7 hodinami
Výborné kynuté těsto
Nadezda76 před 7 hodinami
Máslové makovky
Wanilor před 7 hodinami
Zeleninový salát s brokolicí a vejci
faluska před 9 hodinami
Tématické fráze:
recepty chuť a styl,
věnec z česneku,
věnce z česneku,
chlebový adventní věnec,
chlebový venec s česnekem,
recept česnekový věnec,
věnec na pečení,
adventní věnec chleba,
adventní věnec s uzeninou,
adventní věnec z chleba,
věnečky z polohrubé mouky,
mazancový dalamánky,
brijoškový chleba,
jak udělat česnekové věnce,
věnec a papír na pečení
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
sůl hrubá,
droždí sušené,
voda,
mouka polohrubá
Komentáře (12)