Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 732 kJ / 892 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,25 g |
Tuky | 2,88 g |
Vláknina | 9,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,02 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 184,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme 3/4 množství polohrubé a ostatní dva druhy mouky, sůl, sušené droždí a vodu a vařečkou vypracujeme těsto. Přikryté utěrkou necháme asi dvě hodiny kynout, až zdvojnásobí svůj objem.
Krok 2: Potom vložíme i s mísou do ledničky a necháme asi hodinu vychladit.
Krok 3: Vychlazené těsto vyklopíme na vál pomoučený zbylým množstvím polohrubé mouky a všechnu do těsta řádně zapracujeme. Vrátíme do mísy a necháme v teple asi 30 minut dokynout.
Krok 4: Vyhřejeme troubu na 240°C a do ní vložíme dospod rendlík s vodou a do horní části plech na pečení.
Krok 5: Vykynuté těsto znovu vyklopíme na vál s pomoučeným archem papíru na pečení a utvoříme věnec: Do "kopečku" těsta uděláme pomoučenou pěstí otvor (neděste se toho, opravdu to jde) a pomocí prstů následně vytvarujeme věnec o průměru cca 23 cm s vnitřním otvorem cca 11 cm(není podmínkou) :). Necháme 15 min odpočinout.
Krok 6: Nůžkami uděláme do těsta 12 - 14 hlubokých zástřihů a snažíme se jednotlivé paprsky vytáhnout do boků. Necháme znovu 15 min odpočinout.
Krok 7: Na rozpálený plech stáhneme na papír z vykynutým těstem a pečeme cca 20 min dozlatova.
Zveřejněno 5. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chlebový věnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gK1Z
Moje poznámka
Chlebový věnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gK1Z
Nejnovější recepty
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 13 minutami
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno před 14 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sypaná tvarohová buchta
Noumik před 1 hodinou
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 10 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 10 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 12 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 12 hodinami
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 12 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 13 hodinami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 13 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 13 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 13 hodinami
Tématické fráze:
recepty chuť a styl,
věnec z česneku,
věnce z česneku,
chlebový adventní věnec,
chlebový venec s česnekem,
recept česnekový věnec,
věnec na pečení,
adventní věnec chleba,
adventní věnec s uzeninou,
adventní věnec z chleba,
věnečky z polohrubé mouky,
mazancový dalamánky,
brijoškový chleba,
jak udělat česnekové věnce,
věnec a papír na pečení
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
sůl hrubá,
droždí sušené,
voda,
mouka polohrubá
Komentáře (12)