Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 664 kJ / 2 310 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 159,38 g |
| Tuky | 159,17 g |
| Vláknina | 10,00 g |
| Cholesterol | 380 mg |
| Sodík | 2,72 g |
| Sůl | 6,65 g |
| Sacharidy | 56,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z masa utvoříme 2 pláty, které paličkou rozklepeme do stran.
Krok 2: Osolíme, opepříme a každý plát posypeme 2 lžícemi dekorového koření.
Krok 3: Poklademe slaninou a zavineme do závitků.
Krok 4: Závitky zajistíme nití a obalíme v mouce, do které jsme přidali uzenou papriku.
Krok 5: Po obalení závitků dáme paprikovou mouku stranou k pozdějšímu použití na zahuštění šťávy.
Krok 6: Pokud nám zbylo kousek slaniny, nakrájíme ji společně s cibulí nadrobno a vše v hrnci na rozehřátém oleji 3 minuty restujeme.
Krok 7: Přidáme závitky a necháme zprudka ze všech stran zatáhnout. Podlijeme a slabým varem dusíme pod poklicí do měkka.
Krok 8: Během dušení občas podlijeme a promícháme ode dna.
Krok 9: Použijeme-li papiňák, po zatažení závitků podlijeme 300 ml horkého vývaru a od doby varu vaříme na slabém plameni pod tlakem 55 minut.
Krok 10: Měkké maso vyndáme ze šťávy a tu zahustíme záklechtkou, kterou si připravíme tak, že ve 200 ml chladného vývaru rozmícháme odloženou mouku a vlijeme do vařicí šťávy.
Krok 11: Přidáme hořčici a slabým varem za občasného promíchání vaříme ještě 20 minut.
Krok 12: Konzistenci šťávy přizpůsobíme podle sebe. Můžeme ještě malinko naředit vývarem, nebo naopak, silnějším varem můžeme nechat zhoustnout. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Krok 13: Nití zbavené závitky nakrájíme na porce, ohřejeme a podáváme se šťávou a vhodnou přílohou.
Krok 14: Můžeme také část závitků nakrájet na tenčí plátky a chladné podávat s kyselou okurkou a čerstvým pečivem.
Zveřejněno 11. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závitky z kýty, se slaninou a dekorou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lVQV
Moje poznámka
Závitky z kýty, se slaninou a dekorou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lVQV
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 4 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 25 minutami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 53 minutami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 54 minutami
Medovníkové koule
Dechtochema před 56 minutami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 56 minutami
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 58 minutami
Debrecínský guláš II
Fitulka před 1 hodinou
Domácí vánočka
Stellinkaa před 2 hodinami
Vánočka III
SenBri před 2 hodinami
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 2 hodinami
Tématické fráze:
vaříme z kýty,
závitek z kýty,
vaříme s kýty,
kýta se slaninou,
závitky z jelena,
zavitky-z-kyty,
závitky z kančí kyty,
závitky z kančí kýta,
jeleni kyta zavitky,
zavitky z jeleni kyty,
jeleni závitky,
závitek z jelení kyty,
jelení kýta závitek,
závitky obalené slaninou,
maso z kolouška maso recepty,
kolousek recepty,
maso z kolouska,
co varime s kyty,
recepty s koloušek,
recept z kolouska
Suroviny:
kýta koňská,
slanina anglická,
koření dekora,
mouka hladká,
paprika sušená uzená,
olej,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
vývar masový,
hořčice plnotučná
Komentáře (7)