Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pizza kroužky

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janatka janatka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Čekáte neplánovanou návštěvu a nemáte nic slaného k mlsání? Připravte pizza šneky z listového těsta, které jsou hotové raz dva. Naplnit je můžete uzeninou a sýrem dle chuti nebo tím, co máte zrovna v lednici. Chutnají skvěle teplé i studené.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie485 kJ /
116 kcal
Bílkoviny20,00 g
Tuky4,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 73 mg
Sodík 860 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Listové těsto rozválíme na plát, který potřeme dobrým kečupem. Tvrdý sýr nastrouháme. Krok 2: Těsto poklademe plátky šunky a posypeme sýrem a grilovacím kořením. Krok 3: Plát opatrně smotáme do roládky a celou ji nakrájíme na půlcentimetrová kolečka. Krok 4: Pizza šneky pokládáme na plech vyložený pečicím papírem, všechny potřeme vajíčkem a dáme péct na 210 °C na 10-15 minut.

TIP: Slané chuťovky z listového těsta

Zveřejněno 18. 4. 2008

Poznámka autorky janatka

Vynikající k vínu a pivku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pizza kroužky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/75G

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pizza kroužky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/75G

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

satelit: Tak fotka je " mirca75 ", to jen abych jsi mi nepřivlastnila. Jinak mě se to nestává. Peču na spodním roštu a poté dám prostřední rošt.;-) Jinak máme to raději vypečenější. Zkus to nevzdat a vychytat si to podle sebe.:-)

janatka: Také se mi ten kečup připaluje, jak udělat takové pěkné jako máte Vy???Děkuji.

Výborné, dělám i se zelím kyselým a slaninkou. :-):-)

Dělám je také, jen místo kečupu používám sladkou čili omáčku (je to zajímavá chuť). Abych se nemusela válet s těstem, kupuji pro úsporu času těsto již vyválené. Protože jsme rodina "žravá" a mini pizzy z jednoho těsta by nám nestačily, dělám to vždy ze 2 balení. Když ale rozkrájíme již sbalené těsto na kolečka, vychází to pak na 2 plechy. Proto používám babičky "polepšovák". Na plech položíme pečící papír, potom celou zarolovanou a již naplněnou pizza roládu a po cca 1,5 cm ji nařízneme, jako kdybychom chtěli ukrojit roládku, ale nedokrojíme. Pak natřeme vejcem a můžeme posypat sezamovými semínky. Po vyndání z trouby z plechu sundáme i s pečícím papírem, necháme trochu vystydnout, dokrojíme a narovnáme roládky na talíř.

Lotrandoska: Dělám je také tak, kečup smíchám s Harisou, je to více pikantní. Jsou úžasné.

krapun1622@seznam.czLotrandoska:

Dobrý den, díky za recept, určitě zkusím:-K:-):yes:

Já je dělám léta...Je to radost všech oslav..a Dávám do nich.kečup,salám/jakýkoli/sýr,cibulku,vždy vše po celé ploše. A čerstvé bylinky.. I barbeque je v nich pikantní..
:-D

jsou opravdu výborné, já ještě dávám plátkový sýr a před krájením dám na chvíli do mrazáku, pak se dobře krájí i obyčejným nožem :yes:

Alena: Tak je vyndejte z rouby o něco dříve.

Nevím, jestli to tu už někdo psal, ale já to řežu režnou nití a jsou z toho krásná kolečka. :-)

Alena, taky se mi to občas stalo a na chuti to ničemu neubralo. Zkuste dát na vyšší pozici v troubě, mělo by to pomoct :)

Hana: Díky za super tip:yes:

Zobrazit starší odpověď

Výborné !! akorát z druhé strany (tou která leží na pečícím papíru) je mám černé :-(

Skvělé minipohoštění na všech oslavách :yes:. Dělám je docela dost často, vždycky listové těsto se šunkou, sýrem, vršek potřu vajíčkem a posypu kmínem nebo oregánem. +20 a fotečka ;-).

Ja si to na chvily dala do mrazaku a kraji se to jedna básen,a byli vyniajici,,;-);-);-);-)

Ellie: Rada jednoduchá : ostrý nôž, šikovné krájenie a v prípade, že sa utvorí ovál, jednoducho rukami mu vrátiť späť tvar kruhu. :-D:-D;-)

Jsem jediná komu se to tak špatně krájí? :( místo krásných kroužků z toho vznikají ovály..

Jde to lépe krájet nití než nožem, mně se to aspon osvědčilo.

:-K

Právě jsem došla z obchodu a mám na ně nakoupené, tak jsem zvědavá :yes:

dělávám často, jsou u nás oblíbené:-)

Martina29:také to znám,nikdy je nestihnu dát na talíř,aby zbyly i na druhý den.

Dnes jsem spáchala :-8 šneky se z plechu ani nestihli schladit na taléřku, tak všem chutnalo...posílám ;-):yes:

dadynka:opravdu je to tak na půl centimetru silná kolečka.

Muzu si zeptat? Opravdu na 0,5 cm? Na té fotce na plechu mi to prijde tlustší. (myslím ještě neupečené.)

moooc dobré , už nejsou ;-( šli zb plechu hned do žaludku :-)):yes::yes::yes:

nooo, tak ja jsem jako napln zvolila kysanou smetanu, provensalske koreni, uzeny syr, cibuli a slaninu. Zkratka vsechno na cibulovy kolac. A sbihaly by se mi sliny nad nivou s porkem, ale to zase priste. miluju tyhle dobroty.

Šneky dělám podle mirci 75 = jak to popisuje ve svém komentáři ze dne 02.11.2009 10:52:16. :yes: Šneky jsou šťavnaté a móóóc dobré. :-p Šneky nedělám moc velké. :-) Kupované - klasické lístkové těsto rozdělím na 4 díly a těsto válím spíš na délku než šířku. Šneky - kroužky před pečením na plechu potřu vajíčkem a posypu ještě oregánem a sezamem. :-p

Skvělý nápad pro návštěvu .. Posílám bodíka:yes:

Eliško(neregi.):-) velké je podle toho,jakou gramáž těsta máš,ale vysoké by mělo být asi 3mm;-).

jak veliké má být to rozválené těsto zhruba?

:-p:yes:

Načíst další komentáře (10)

Tématické fráze:
pizza margarita, pizza margarita recept, pizza šneky, cibulová pizza, recept pizza margarita, margarita pizza, pizza recept, pizza šneci z listového těsta, domaci pizza margarita, pizza kroužky z listového těsta, kroužky z listového těsta, recept na pizza šneky, cibulová pizza recept, pizza margarita - recept, domácí pizza šneky, margarita recept, pizza šneky z listového těsta, pizza snek, pizza šneci, pizza čip

Suroviny:
těsto listové, kečup sladký, sýr tvrdý, šunka, koření grilovací

Přidat fotografie receptu