Ruské ořechy z vaflovače ve slaném provedení
Pokud budete mít štěstí a stanete se majiteli formy na ruské ořechy, můžete si upéci korpusky ořechů, které se mohou plnit slanou či sladkou náplní, anebo se po upečení dají křupat jen tak ke skleničce dobrého vínka.
Suroviny pro 1 dávka
80 kusů půlek
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 308 kJ / 1 508 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,68 g |
Tuky | 86,56 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 661 mg |
Sůl | 1,67 g |
Sacharidy | 147,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ručním mixérem vyšleháme margarín pokojové teploty společně s cukrem, vejcem a solí.
Krok 2: Poté přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a opět ručním mixérem, nastaveným na nejvyšší stupeň promícháme na hladké těsto.
Krok 3: Z těsta uždibujeme kousky přibližně na polovinu kávové lžičky (nebo odvážit 5 g) a v dlaních uválíme malé kuličky.
Krok 4: Kuličky naskládáme do zahřáté formy, víko uzavřeme a těsto pečeme přibližně 3-5 minut. Po 3 minutách můžeme víko odjistit, otevřít a zkontrolovat barvu pečeného těsta. Pak ihned znova přiklopíme a dopečeme.
Krok 5: Hotové vaflové ořechy z formy vyjmeme buď nějakou dřevěnou špachtličkou, nebo opačným koncem vařečky, nebo jiným vhodným nekovovým předmětem. Tím zabráníme případnému poškrábání nepřilnavého povrchu formy.
Krok 6: Vychladlé ořechy plníme různými slanými náplněmi. Například nastrouhanou nivou, kterou vyšleháme s trochou změklého másla a nasekanými ořechy. Nebo různými sýry, promíchanými s nakrájenou pažitkou, petržekou, kápií a podobně.
Zveřejněno 19. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ruské ořechy z vaflovače ve slaném provedení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZD48
Moje poznámka
Ruské ořechy z vaflovače ve slaném provedení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZD48
Nejnovější recepty
Brynzové halušky III
Přidáno před 5 hodinami
Roláda z mladého špenátu
Přidáno před 6 hodinami
Krůtí plátky se zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Andělská čokoláda
Přidáno před 13 hodinami
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno 7. 4. 2025 18:04
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno 7. 4. 2025 17:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijská kuřecí polévka s kukuřicí
Makyse před 4 hodinami
Dušený květák
Eva_H před 4 hodinami
Uzená kuřecí stehna s hruškou na cibuli
Lucie1001 před 4 hodinami
Pikantní čočka
Benetka před 4 hodinami
Víkendová valašská kyselice
michaelatomastikova999 před 5 hodinami
Pikantní zelňačka s fazolemi, bramborem a klobásou
El.Magios před 6 hodinami
Cikánský řízek
lidunka76 před 6 hodinami
Šneky Pizza
jakub@V před 8 hodinami
Zapečená brokolice se žampiony a bramborami
Pepajz před 8 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
gully před 8 hodinami
Tématické fráze:
forma na ruské ořechy,
syntrox,
přístroj na ruské ořechy,
ruské ořechy,
těsto do vaflovače,
sintrox,
recept na oříšky z vaflovače,
formicky na ruske orechy,
slané ruské ořechy,
forma na ořechy,
forma na cukroví z ruska,
recept na ruské ořechy,
vaflove rozetky recept,
ruské kuličky,
forma na peceni ruske orisku,
vanoční ruske ořechy,
kdy plnit ořechy,
recept na sladké vaflové rozetky,
syntrox -kouzelný oříšek,
slané těsto na ruské řechy
Suroviny:
mouka hladká,
margarín,
vejce,
prášek do pečiva,
cukr,
sůl
Komentáře (15)