Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rustikálny ždímaný chléb

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 432 kJ /
2 015 kcal
Bílkoviny64,15 g
Tuky26,15 g
Vláknina30,10 g
Cholesterol 29 mg
Sodík 4,88 g
Sůl12,10 g
Sacharidy365,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do DP dáme postupne suroviny, ako sú uvedené a zapneme program cesto. Krok 2: Po vykysnutí cesto vyberieme, rukami roztiahneme na obdĺžnik o hrúbke cca 2 cm. Po dĺžke ho prekrojíme, každý kus stočíme - akoby ždímame, pozri foto. Krok 3: Preložíme na peč. papier, alebo fóliu, ja som cez sitko ešte trochu posypala múkou (pre vzhľad). Krok 4: Pod utierkou necháme ešte cca 25 - 30 minút kysnúť. Potom dáme do rúry piecť - asi 30 minút. Krok 5: Prvých 15 minút 200 stupňov, zvyšok pri 180 stupňoch.

Zveřejněno 15. 4. 2014

Poznámka autora magdalenka

Cesto sa dá pripraviť aj bez DP, vtedy si z cukru, droždia a trochu vody pripravíme kvások, po vzkypení všetky suroviny spracujeme. Necháme v teple kysnutím zdvojnásobiť objem cesta, vyklopíme z misy a spracujeme ako hore.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rustikálny ždímaný chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Dxk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rustikálny ždímaný chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Dxk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

Výborný :yes: Prvně jsem ho upekla podle receptu, včera jsem přidala do těsta olivy a provensálské koření. Výborné oboje :-K Rodina ho miluje. Děkuji :-K

Sarovka: Som rada, že vám chlieb odo mňa chutí. S olivami to máš perfektný nápad. Práve dnes som taký nejaký chlebík s olivami kupovala za dosť vysokú sumu. A ďakujem za správu.

Včera jsem chleba podle tvého receptu dělala a je skutečně výborný:yes::yes:
Sádlo, ani čerstvé droždí jsem neměla a tak jsem dala 2 PL slunečnicového oleje a sáček sušeného droždí.
Těsto jsem dala do teflonové formy, posypala ho slunečnicovými semínky a nechala pod utěrkou vykynout.
Dovolila jsem si přidat foto.

radiator: Skvelá správa, mám radosť...:-K

Snoopy: ďakujem, skvelá správa. :-K

Dělala jsem už několikrát, výborný chleba, všem doporučuju.;-):yes:

dexulka:vďaka za skvelú správu a krásne foto! Tvoje uznanie ma teší.:-K

Moc dobrý chlebík :yes: Křupavý a nadýchanný zároveň,ideální na party :-p Dělala jsem už dvakrát a určitě ne naposled ;-)

Raž je po česky žito a ražná múka je žitná mouka, tejaja dobre poradila. Ďakujem, Terezka za zastúpenie.

čmárka 1. 5. 2014 13:19
tejaja:Děkuji pěkněza radu a teď ještě tu žitnou(mouku:-)))

čmárka::-) ražná = žitná ;-)

čmárka 1. 5. 2014 12:20
Moc poprosím o přeložení slova ražná,žeby žitná ?:-8
Receptík se mě moc líbí a chtěla bych ho vyzkoušet.
Děkuji.

maja f: V podstate je to jedno, môžeš rozpustiť, len nech nie je horúce, ale vlažné. Nech sa ti darí.

Dotaz - pokud chci udělat těsto bez DP, sádlo mám rozpustit?

medmic: vyskúšaj...kváskové pečivo je celkovo chutnejšie. Ja s kváskom nepracujem, alebo veľmi málo a skúseností mám s ním chabé.

Zajímavé, nebylo by to ještě lepší z kvásku?

:-p:yes: moc pěkné, mám uloženo;-):-K

yanull: Som rada, že si práve ty zrealizovala práve tento recept! Toto cesto je jednoduché a chlebík dobrý aj na druhý deň, mám ho rada. Robí to ten jogurt, ak nemám jogurt, dávam aj kefír.
Ďakujem za priaznivú odozvu, želám príjemné sviatky.

Bodík tomuto chlebíku jsem už přidělila z pouhého pohledu. Včera jsem pekla, je famózní, během půl hodiny jeden z nich zmizel závratnou rychlostí, je chuťově výborný a krásně vláčný.Ochutnali jsme ho samotný, s máslem a také uzeným tvarohem:-p. Pekla jsem bez papíru a plech vymastila lehce sádlem, před pečením jsem ho potřela slanou vodou, posypala drceným kmínem a sezamovým semínkem. Neváhejte a pečte, doporučuji všem ;-):-):yes:

vďaka...:-K

Krásný chlebík! :-O:yes::-K

:-p:-O tak tento chlebík vypadá opravdu chutně a hlavně jednoduché a rychlé pečení - to mám ráda :-D hned vyzkouším- chlebíků tady z "Topek" už jsem dělala hodně- tenhle vypadá super díky za receptík:yes::yes::-)

senky:samozrejme...dík!
Všetkým ďakujem za záujem i body.

to je nádhera:yes::-D tisknu, upeču;-):-p

Nádherný! :yes: jogurt dělá v těstě divy :-))

Moc dobrý .... :yes::-K
Chleba jsem ždímala minulý pátek :-D:-D malilinko jiný recept: ingredience stejné, jen v množství jsou mini odchylky ;-)
Přidám Ti fotku, můžu :-?:-)

Magduška, "žmýkala" jsi naozaj dobre +11 ;-):-p:-K:yes:

Moc pěkný, podařený chlebík:-p :-p+:yes:

Rustikální věci miluju, zařadím asi do nich i tvůj chleba:yes: Mívala jsem ráda podmáslový, možná bude podobný:-))

Magdalenko, tak ten je moc krásný. :yes::yes::-K:-p:-p:-p

Budem rada, ak vyskúšate, je to rýchlovka, aj relatívne rýchlo upečené, len tú dobu pečenia si ustrážte, u mňa to bolo tých 30 minút, ale horkovzduch. Mám dve elektr. rúry a naozaj každá pečie inak.

Taky se mi to moc líbí,už mám uloženo :-p:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
ždímaný chléb, ždímaný chléb recept, ražná mouka, ždímaný chleba recept, ždímaný chléb z domácí pekárny, ždímaný cibulový chléb, videorecepty zdimany pečení chleba, jak spravovat chléb, ražna mouka recepty, ražná mouka česky, ždímané těsto, gulášová polévka

Suroviny:
voda, jogurt bílý, sádlo, sůl, mouka hladká, mouka celozrnná žitná, cukr, droždí čerstvé

Přidat fotografie receptu