Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bůčková roláda

Vyzkoušejte vynikající roládu z několika málo surovin, která dokonale provoní domov a skvěle chutná. Dá se použít jako hlavní jídlo i jako chuťovka na obložené mísy. Překvapte své blízké výborným jídlem.

Hodnocení receptu je 4,9 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 325 kJ /
317 kcal
Bílkoviny26,04 g
Tuky22,68 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 298 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy2,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tence nakrájený kus bůčku opatrně rozklepeme přes fólii. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Poklademe plátky šunky. Krok 2: Připravíme si vajíčkovou směs: rozškvaříme uzenou slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené žampióny, trochu podusíme a zamícháme cca 3 vajíčka. Rozetřeme ji na šunku a poklademe kapií. Krok 3: Pomocí fólie srolujeme a pořádně svážeme, tenkým provázkem, aby se neotevřela a nepraskala. Opatrně přendáme na pekáč a podlijeme troškou vody. Povrch rolády potřeme kořením vhodným na pečené maso. Krok 4: Pečeme přikryté cca 1,5 hodiny na cca 165 °C (dle trouby), potom odkryjeme a dopékáme ještě půl hodiny. Krok 5: Po vychladnutí nakrájíme (používáme na obložené studené mísy).

Zveřejněno 30. 4. 2008

Poznámka autorky vybusna

Tento recept som dostala od pani Precechtelovej, za co jej dakujem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůčková roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/908

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůčková roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/908

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

peču každy rok na vánoce

Petra Ku.: dakujem Petra, mas ju prenadhernu. Myslela som, ze uz ju aj ja znovu upeciem...vdaka, ze si mi ju pripomenula...

Milo, o Silvestru opět došlo na bůčkovou roládu, tentokrát jsem naplnila mletým vepřovým masem, klobáskou, čerstvou paprikou a mrkví, a opět jsme si pochutnali ;-):yes:

:-p:-K:yes:

Petra Ku.: pravdupovediac...na tento recept som uz zabudla....dakujem za pripomenutie a krasne fotky.....

Dneska jsme měli na oběd, dělala jsem víceméně z hlavy, ale nejvíc se podobá tomuto receptu, tak jsem si dovolila přidat fotky ;-)

Výborná :-p Posílám bodík :yes:;-)

taky posilam bodik povedla se mnam
jen tak dal :yes::-p

popletko, vítám Tě, přidala jsi na začátek krásné fotky a těšíme se, že časem přidáš i nějaký Tvůj recept;-):-) Tak ať se Ti tu líbí !

popletko....fotky...kraasa:yes:

Stranky jsem objevila teprve nedavno. ;-) Pochutnali jsme si vsichni,vcetne navstevy.Rozhodne patri bodiky :-p :yes: :yes: :yes: Pridavam fotky

Zrovna v sobotu jsem roládu pekla také,aby byla do neděle pěkně vychlazená a dala se jíst na studeno,jde i lépe krájet,teplá se většinou při krájení odděluje,ale já uděluji:yes::yes::yes:

Ještě jsem zapoměla - je to v práškové provedení, dávkujete si to sami, jak vám vyhovuje.

Děvčátka moje, tu omáčku jsem koupila na stránkách, co zveřejnila Světlanka, výrobky od nich mám vyzkoušené - jsou :yes:, jsou i o něco zdravější než jiné v obchodní síti. Jestli mohu doporučit, bezvadné jsou i ty nože, syn sice prohlásil, že vypadají jako příboráky (velmi drahé:-D), ale mám ty menší, rok je používám velmi intenzivně, nebrousí se:yes:

Jani, mrkni na http://www.nikal.cz/...:-)...je to hodně zajímavé...

Tématické fráze:
obložené mísy fotogalerie, vepřová roláda z bůčku recept, vepřová roláda z bučku, rolada recept, recept na bůčkovou roládu, buckova rolada.cz, buckovarolada, rolady, oblozene misy recepty, bucek rolada, roláda, roláda z masa, roláda z vepřového masa, bucova rolada, recepty na buckovou roladu, rolady z masa, recepty na obložené mísy, recepty z bučku, recepty rolady, vepřová roláda recept

Suroviny:
bůček, slanina, vejce, cibule, žampióny, kapie, šunka, hořčice, koření

Přidat fotografie receptu