Sádlo a škvarky v pomalém hrnci
Úžasná vůně a chuť čerstvého sádla nám vždy dala zapomenout na varování, že je sádlo nezdravé. Je sice velmi kalorické, ale dnes již odborníci tvrdí, že při mazání na chleba je zdravější než máslo.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 56 421 kJ / 13 485 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,00 g |
| Tuky | 1 485,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 1,35 g |
| Sodík | 30 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Syrové sádlo nakrájíme na kostičky o velikosti cca 3 cm, dáme do pomalého hrnce, zalijeme trochou vody, mírně osolíme a zapneme na stupeň 2.
Krok 2: Toto množství sádla “pomalíme“ 6 hodin, v druhém poločase můžeme několikrát promíchat.
Krok 3: Poté sádlo dosolíme, slijeme přes cedník a škvarky necháme trochu vykapat.
Krok 4: Sádlo slijeme do sklenic a uzavřeme víčkem, ale dále ho jiz nezavařujeme.
Krok 5: Můžeme ho také uchovávat v keramických nádobách k tomu určených. Sádláky se vyrábějí již od 1 litru objemu.
Zveřejněno 19. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sádlo a škvarky v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wznn
Moje poznámka
Sádlo a škvarky v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wznn
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 3 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 25 minutami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 27 minutami
Medovníkové koule
Dechtochema před 28 minutami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 29 minutami
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 30 minutami
Debrecínský guláš II
Fitulka před 1 hodinou
Domácí vánočka
Stellinkaa před 1 hodinou
Vánočka III
SenBri před 2 hodinami
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 2 hodinami
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Klar98 před 2 hodinami
Tématické fráze:
rozpouštění sádla,
hrnec na škvaření sádla,
škvaření sádla s mlékem,
škvarky z pomalého hrnce,
škvaření sadla,
sadlo z pomaleho hrnce,
škvaření syrového sádla,
hrnec na sadlo,
jak škvařit sádlo,
rozpouštění sádla v troubě,
recept na škvaření sádla,
pomalý hrnec zkušenosti,
vepřové sádlo v pomalém hrnci,
škvaření sádla recept,
rozpouštění vepřového sádla,
sádlo v ph,
skvareni sadla v ph,
mleko do sadla,
rozpousteni syroveho sadla,
jak švařit sadlo
Komentáře (50)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
V DP jsem to udělala jednou a zničila jsem si ji
Jinak: dala jsem tam celý kmín, osolila. Vodu jsem nedávala, ale v závěru dle svého zvyku stříkla krapítek mléka.
Pomalila jsem jen 5 hodin, asi proto, že jsem měla méně sádla než ty - 700 g
No a přece nebudu vymývat nádobu po takovéto dobrotě, upomalím na zbytcích sádla kousek masíčka, nejspíš plecko
Děkuju za nápad