Sádlo a škvarky v pomalém hrnci
Úžasná vůně a chuť čerstvého sádla nám vždy dala zapomenout na varování, že je sádlo nezdravé. Je sice velmi kalorické, ale dnes již odborníci tvrdí, že při mazání na chleba je zdravější než máslo.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 56 421 kJ / 13 485 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,00 g |
Tuky | 1 485,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,35 g |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Syrové sádlo nakrájíme na kostičky o velikosti cca 3 cm, dáme do pomalého hrnce, zalijeme trochou vody, mírně osolíme a zapneme na stupeň 2.
Krok 2: Toto množství sádla “pomalíme“ 6 hodin, v druhém poločase můžeme několikrát promíchat.
Krok 3: Poté sádlo dosolíme, slijeme přes cedník a škvarky necháme trochu vykapat.
Krok 4: Sádlo slijeme do sklenic a uzavřeme víčkem, ale dále ho jiz nezavařujeme.
Krok 5: Můžeme ho také uchovávat v keramických nádobách k tomu určených. Sádláky se vyrábějí již od 1 litru objemu.
Zveřejněno 19. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sádlo a škvarky v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wznn
Moje poznámka
Sádlo a škvarky v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wznn
Nejnovější recepty
Sladký pohár "aneb co se zbylou rýži"
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí retro směs Kohoutek
Přidáno před 8 hodinami
Kachna s jarní nádivkou
Přidáno před 12 hodinami
Vaječná tlačenka s červenou kapií
Přidáno před 17 hodinami
Masové drůbeží kuličky v houbové omáčce
Přidáno před 20 hodinami
Nepečený Míša do skleničky
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Charlotta před 5 hodinami
Strouhaný koláč
ZatkovicovaL@seznam.cz před 6 hodinami
Fazolková omáčka
Sahula před 9 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
pavlina.simr před 9 hodinami
Kuřecí játra s protlakem a zeleninou
alcerm před 10 hodinami
Hlíva ústřičná na paprice a fazolkách
mikii před 10 hodinami
Těsto na pizzu
zateckajosef6 před 11 hodinami
Boloňské špagety
Andyzvesnice před 12 hodinami
Cizrna na paprice s pórkem
Andyzvesnice před 12 hodinami
Tvarohová náplň
pavlina.simr před 12 hodinami
Tématické fráze:
rozpouštění sádla,
hrnec na škvaření sádla,
škvaření sádla s mlékem,
škvarky z pomalého hrnce,
škvaření sadla,
sadlo z pomaleho hrnce,
škvaření syrového sádla,
hrnec na sadlo,
jak škvařit sádlo,
rozpouštění sádla v troubě,
recept na škvaření sádla,
pomalý hrnec zkušenosti,
vepřové sádlo v pomalém hrnci,
škvaření sádla recept,
rozpouštění vepřového sádla,
sádlo v ph,
skvareni sadla v ph,
mleko do sadla,
rozpousteni syroveho sadla,
jak švařit sadlo
Komentáře (47)