Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 251 kJ / 1 016 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,55 g |
Tuky | 26,77 g |
Vláknina | 32,46 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5,22 g |
Sůl | 13,71 g |
Sacharidy | 100,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Šmakoun nakrájíme na větší kousky, aby se nám při vaření nerozpadal.
Krok 2: V kastrolu rozpálíme olej, zpěníme na něm nakrájenou cibuli a krátce orestujeme šmakouna. Jakmile nám začne zlátnout, zasypeme paprikou a kmínem, vše promícháme.
Krok 3: Zakysané zelí pokrájíme (není nutné) a spolu s nálevem přidáme do kastrolu.
Krok 4: Zalijeme vývarem, promícháme a necháme 15 minut dusit pod pokličkou.
Krok 5: Nyní už jen zbývá přidat prolisovaný česnek, zahustit hraškou a případně můžete dosladit, pokud nemáte rádi tolik kyselé. A máme hotovo. Můžete podávat s přílohou, ale já ho mám nejraději jen tak samotný.
Zveřejněno 5. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šmakedín
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5E1K
Moje poznámka
Šmakedín
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5E1K
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 9 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 11 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 11 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 11 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborák na plech
Wolfova10282 před 4 hodinami
Omáčka s hovězím masem
jayjayka před 4 hodinami
Velikonoční beránek
Mis-ja304 před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
danielle72 před 6 hodinami
Kokosový beránek
Mikinka30 před 7 hodinami
Mazanec od Helenky Růžičkové
Danny668 před 7 hodinami
Dvojbarevné muffiny
Lisa444 před 7 hodinami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Dycky před 8 hodinami
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 8 hodinami
Kynutý meruňkový táč
gabriela.rackova80 před 9 hodinami
Tématické fráze:
segedin ze smakouna,
příloha ke kološvárskému na zelí,
co je šmakoun,
obalovací směs na bůček,
šmakoun recepty,
jak zahustit hraskou zelí,
recept šmakoun zelí,
smakoun a kysane zeli
Suroviny:
šmakoun mexico,
cibule,
zelí kysané,
paprika sušená sladká,
vývar zeleninový,
olej olivový,
česnek,
kmín drcený,
hraška,
sůl,
pepř
Komentáře (11)