Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 169 kJ / 996 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,98 g |
| Tuky | 107,93 g |
| Vláknina | 0,20 g |
| Cholesterol | 213 mg |
| Sodík | 73 mg |
| Sůl | 0,18 g |
| Sacharidy | 2,20 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí majonéza za 10 sekund
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/77Yr
Moje poznámka
Domácí majonéza za 10 sekund
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/77Yr
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 18 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 19 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 19 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 21 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 23 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 27 minutami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 1 hodinou
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 1 hodinou
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 2 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 2 hodinami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 3 hodinami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 4 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 4 hodinami
Bramboračka
danal před 6 hodinami
Tématické fráze:
majonéza ládi hrušky,
recept na domácí majonézu,
majonéza podle ládi hrušky,
láďa hruška majoneza,
domácí majonéza,
tatarská omáčka ládi hrušky,
majoneza od ladi hrusky,
recept majonéza,
tatarka podle ládi hrušky,
majoneza lada hruska,
top recepty domácí majonéza,
recepty ládi hrušky majoneza,
tatarka ládi hrušky,
lada hruska domaci majoneza,
hruška majonéza,
domaci majoneza podle ladi hrusky,
domácí majonéza recept,
majonéza podle hrusky,
dietni majoneza ladi hrusky,
láďa hruška tatarka
Suroviny:
olej,
žloutek,
hořčice plnotučná,
sůl,
pepř,
cukr,
šťáva citronová
Komentáře (20)
Ale mě neberte vážně, dělala jsem za život tak desetkrát a povede se cca každá druhá.
Píšete: " ŠLEHALA jednou pomaleji (při nižších otáčkách), po druhé rychleji..."
Možná jste se jen nepřesně vyjádřila, ale toto je rcp na ponorný mixer... Takže MIXOVAT v úzké nádobě
Recept nemám odzkoušený, ale tento: http://www.labuznik.cz/recept/vtipna-majoneza-fofr... funguje na 101%
Edit:
Jj, už ho vidím i v podobných zde na TOP
Ponořit mixér až na dno, zapnout a pomalu táhnout vzhůru - nespěchat, uvidíte sama dle tvorby majonézy, vše je odzkoušeno, viz
www.youtube.com/watch?v=UR2_TT_6Prg
youtu.be/Qrtq5cXkwPY
...pokud by si mixovala podle uvedeného receptu (Ivaan), pak by byla naopak hustší.
U majonézy platí - čím víc oleje, tím je hustší. Na fotce je vidět, že ji máš řídkou. Abys to pochápala, nutno vyzkoušet.
(nazelenalá je. Máš trochu ujetý barvy ve foťáku)