Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízový zákusek

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Náročnější na přípravu je tento rybízový zákusek, avšak jeho vzhled a chuť vám práci jednoznačně vynahradí. Nadýchaný piškot, mezi kterým je lahodná náplň ze smetanového sýra, doplňuje rozvar z červeného rybízu.

Suroviny pro 1 plech

plech 35x30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 168 kJ /
3 864 kcal
Bílkoviny57,82 g
Tuky237,91 g
Vláknina27,00 g
Cholesterol 1,57 g
Sodík 705 mg
Sůl1,37 g
Sacharidy359,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Odelime zltka od bielkov. Z bielkov vyslahame najprv makky sneh, pridame k nemu cukor a doslahame na vysokych otackach tuhy sneh s ostrymi spickami. Zaslahame do neho po jednom zltka, pridame muku a kypriaci prasok do peciva, opatrne premiesame. Krok 2: Na plech dame papier na pecenie a rovnomerne po nom roztrieme piskotove cesto. Dame piect do vyhriatej rury na 180 °C a upecieme zlaty plat (v plynovej rure to trvalo 10 minut). Krok 3: Ak ste si nie isty, tak skuste sparadlom pichnut do cesta, ak je suche, tak je vsetko v poriadku. Piskot vyberieme, stiahneme z plechu, odstranime velmi opatrne papier a prerezeme ho na dve polovice. Krok 4: Ideme urobit krem. Balicek praskovej zelatiny dame do hrnceka napucat s 4 lyzicami studenej vody. Smotanu s dvoma vanilkovymi cukrami vyslahame na tuhu slahacku. Krok 5: Smotanovy syr (Mascarpone, alebo Philadelphia), vymiesame s praskovym cukrom a citronovou korou. Slahacku s ochutenym syrom opatrne zapracujeme na hladky krem. Krok 6: Zapalime plamen a nie priamo na nom, ale nad nim drzime hrncek s zelatinou a kruzime nad nim, tak aby sa nam zelatina zacala topit. Mozeme hrncek polozit aj nad paru, ak sa vam tento sposob kruzenia zda prilis akrobaticky. Ide o to, ze tato zelatina ma nizky bod topenia a v ziadnom pripade nesmie prevriet, pretoze uz neztuhne. Krok 7: Do roztopenej zelatiny pridame niekolko lyzic hotoveho kremu a poriadne rozmiesame. Tento koncentrat pridame do celeho kremu a vymiesame. Nakoniec zamiesame ocistene ribezlove bobulky. Krem nanesieme na prvu polovicu platu a druhou priklopime druhou polovicou. Dame do chladnicky. Krok 8: Do rajnicky dame 100 g cukru a 400 g ocistenych ribezlovych bobul. Bobule rozvarime na hustu polevu, asi 10 minut. Dzem natrieme na kolac a znovu dame do chladnicky. Ozdobime hoblinkami bielej cokolady a nakrajame na kocky.

Zveřejněno 9. 7. 2014

Poznámka autorky vybusna

Tento a dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3265

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízový zákusek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w8yw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízový zákusek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w8yw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

MajkaM: toto je vzdy najlepsie ocenenie, ked sa niekto podujme to vyskusat.....dakujem velmi pekne...

Tak jsem upekla a musím chválit.Jen se po něm zaprášilo.:-p:yes:

MajkaM: :yes:určitě vyzkoušejte, je to opravdu velmi dobré.

Krásné, vybírám moučník na příští týden na oslavu narozenin a tento je velký favorit. Lehký, osvěžující.:-p

Skvělé:-p+:yes: parádní foto:yes:

:yes::yes::yes:až se mi sbíhají sliny...nebýt toho, že jdu zítra na denní, tak bych se do této dobroty ještě pustila ;-)...jenže by mi ji manžel snědl, než bych přišla večer domů...:-S

maris: maruska...tak od Teba si to zvlast cenim...a neprehanam....:-K

vybusna: máš to krásné a nebuď moc skromná - máš nádherné fotky i bez rybízu;-):-))+

vsetkym dakujem za priazen.....a k tym fotkam....no cervene ribezle v kombinacii s bielym kremom vyzeraju velmi efektne vo vseobecnosti
To sa potom vlastne foti samo, ziadne umenie....

To bude veliká dobrota :yes::yes::-K:-p:-p:-p

Krásná fotka jako do časopisu! A dezertíček bude jedna velká dobrota:-p. Bod je udělen:yes:

Krásné - a fotka jak z časopisu :yes::-K

Nádhera:yes::yes:

Moc hezký recept i foto:yes:+

Tématické fráze:
zákusek s rybízem, zákusky s rybízem, zákusky z rybízu, recepty s rybízem, rybizove zakusky, rybízový moučník, recepty na zákusky, zákusky recepty, mascarpone s rybízem, zákusek z mascarpone, zákusky s mascarpone, recept na zákusek, rybízový zakusky, maskarpone s rybízem, recept na zákusek s rybízem, lehký zákusek dobrý, moucnik s rybizem, zákusek s mascarpone, zákusy s rybízem, recepty na zákusky z rybízu

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, cukr krystal, kypřící prášek do pečiva, mascarpone, cukr moučkový, smetana ke šlehání, cukr vanilkový, želatina prášková, voda, citron, rybíz, rybíz, cukr

Přidat fotografie receptu