Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Suroviny

Porce: 14 ks menších placiček

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 684 kJ /
1 358 kcal
Bílkoviny138,36 g
Tuky62,97 g
Vláknina6,30 g
Cholesterol 558 mg
Sodík 1,61 g
Sůl3,81 g
Sacharidy57,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na velice drobné kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno,zázvor a sýr nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle. Krok 2: V míse vše důkladně promícháme společně s vejcem,tatarskou omáčkou, solamylem a kořením a necháme alespoň hodinu uležet. Krok 3: Poté znovu směs promícháme a lžící tvarujeme na pánev do rozehřátého oleje menší placičky. Pozvolna smažíme do zlatavé barvy, z každé strany přibližně 7 minut. Krok 4: Podáváme s bramborovou kaší. Já jsem podávala pouze s pečivem a čerstvou zeleninou.

Zveřejněno 26. 6. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Včera mi tento recept přišel mailem. Malinko jsem si ho upravila o zázvor a cibuli. Už jsem jednou dělala podobně(přidávám do podobných receptů) ale tady jsem byla hodně zvědavá, jaké to bude s tím sýrem a tatarkou. Moc nám chutnalo a tímto děkuji autorovi receptu, který v mailu nebyl uveden za príma dobrotu!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qXL2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qXL2

Marie

Komentáře (13)

Já zázvor nemusím. Tak bych asi taky nahradila česnekem

Manželka nemá rada zázvor, tak som namiesto neho nastrúhal cesnak. Bolo to super. Dík a pridávam bodík.:yes:

To by mi moc chutnalo Drahuško:yes::yes::-K

:yes: :-p :-D Hmmmm. Co nejdriv vyzkousim. :-))

Antonín:myslím si,že na bramborové kaši není nic špatného;-)Nakonec přílohu si může každý zvolit podle své chuti:-p

Angel 666:Jituško,tak na tu Tvou drůbeží verzi se už také chystám:-p:-K

Všem děkuji za zájem,komentáře a hodnocení:-K

Proč to chcete zkazit s tou bramborovou kaší?
Maso je moc fajn.

Aničko, moc pěkná záležitost, kterou zaručeně udělám. Dávám 5.:yes:

mňam, mňam s chutí bych si dala:yes::-D je to dobrota - dělám také a přidávám, co zrovna dům dá;-)

Dělám něco hodně podobného, ale z kuřecího masa.

Tak jsme měli, Ani, skoro stejný oběd, u nás kuřecí a u vás vepřová verze :-D. Určitě to vepřové chutnalo stejně dobře jako kuřecí :yes:

:-p:yes::yes:

A určitě to bude dobré :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Vypadá to moc hezky:yes::yes:

Tématické fráze:
vepřové placičky, placičky z vepřového masa, placičky z vepřové kýty, vepřové maso s tatarkou, vepřové s tatarkou, zapečené vepřové maso s tatarkou, veprove placky, vepřové maso s tatarskou omáčkou, recept na veprove placicky, kuřecí placičky s Majolkou®, recepty veprove placicky, vepřového masa placičky se sýrem, recepty z tatarky, vepřové placičky recept, veprove placky recept, vepřové sýrové placicky, vepřove na tatarske omačce, vepřové maso s tatarská omáčka, vepřové maso zapečené s tatarskou omáčkou, placicky z veproveho masa se syrem

Suroviny:
kýta vepřová, sýr eidam, vejce, cibule, zázvor čerstvý, tatarská omáčka, solamyl, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu