Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pstruh lososovitý na červeném víně a smetaně

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 748 kJ /
896 kcal
Bílkoviny3,70 g
Tuky88,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 181 mg
Sodík 824 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy5,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pstruha osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a posypeme bylinkami. Krok 2: Necháme ho v chladu ležet aspoň půl hodiny. Krok 3: Zapékací misku vymažeme máslem a přidáme na nudličky nakrájenou slaninu. Na tento základ vložíme pstruha, podlijeme vínema a dáme do rozpálené trouby. Krok 4: Zhruba po 10 minutách podlijeme smetanou a ještě 10 minut pečme horkým vzduchem. Podáváme s opečenými bramborami, nebo jen zeleninovým salátem, popřípadě s Mozarellou s rajčaty.

Zveřejněno 2. 8. 2014

Poznámka autorky JanaDorazinova

Včera jsem v Lidlu narazila na tuhle rybku. Byla vedle chlazeného lososa a chvíli jsem váhala, ale jen chvilku :-). Neznámé je pro mne výzvou. Vynikající, jemná, lahodná rybka :-)

Pstruh obecný mořský je dravá ryba z čeledi lososovití. Je migrující forma pstruha obecného, která se vyznačuje stříbřitým zbarvením. Obdobně jako losos obecný, odplouvá ve věku dvou až tří let do moře a do řek se vrací před rozmnožováním. Od lososa obecného se liší hlavně ostře zakončenou ocasní ploutví.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh lososovitý na červeném víně a smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rNvw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh lososovitý na červeném víně a smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rNvw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

blanka lubasova: Tak to Vám trochu závidím - s našimi v rybárně se to nedá srovnávat;-)

blanka lubasova 4. 8. 2014 02:20
ja Jim rybky vseho druhu kupuji je u nas v tunisu na trhu je maji vsech druhu nebo primo rano od rybaru kdyz se vraceji z ulovkem ---neni nad poradnou rybku to miluji

:-):-))

blanka lubasova 4. 8. 2014 02:20
ja Jim rybky vseho druhu kupuji je u nas v tunisu na trhu je maji vsech druhu nebo primo rano od rybaru kdyz se vraceji z ulovkem ---neni nad poradnou rybku to miluji

:-):-))

smuclerka: Já dala na 220 stupňů;-)

Dobrý den, jakou nastavit teplotu trouby? Děkuji.

Jasná zpráva:yes::yes::yes:

Moc hezky připravené:-p:-K:yes:

Ještě jsem na tuto rybku nekápla musím se víc snažit, ryby miluji a toto bude dobrota:yes::yes:

Hm, jak jsem jen mohla poznat autora....:-D:-D:-D:-D;-):-p:yes: Rozhodně vyzkouším, tenhle typ rybek u nás letí :yes:

Tématické fráze:
pstruh lososovitý, pstruh na vine, pstruh lososovitý v troube, pstruh růžový, pstruh v troubě na na smetane, pstruh lososovity recept trouba, pstruh na smetaně, pstruh lososovitý zapečený, losos lososovitý, filety ze pstruha lososovitého, recepty- pstruh lososovity-ruzovy, recept pstruh lososovitý, priprava losos na smetaně, pstruh lososovitý recepty, pstruh lososovitý mořský filet recept, recepty pstruh lososovity, pstruh lososovyty na vině, recept na pstruha, příprava pstruha čeveného, příprava pstruha čeveného

Suroviny:
pstruh, máslo, slanina uzená, sůl, šťáva citronová, smetana, víno červené, bylinky

Přidat fotografie receptu