Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cukrářské jablečné řezy

Hodnocení receptu je 5,0 (100×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 40 min

90 min (50 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Nevíme si rady se zásobou jablek? V tom případě stojí za vyzkoušení osvědčený tradiční recept na skvělé jablečné řezy. Jsou jednoduché na přípravu, křehké, vláčné a mile starosvětské. Jedno úskalí však přece jen mají – není snadné je ubránit před rodinou.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 744 kJ /
3 285 kcal
Bílkoviny62,76 g
Tuky164,36 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 266 mg
Sodík 977 mg
Sůl3,04 g
Sacharidy381,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mouky prosáté s práškem do pečiva nakrájíme tuk, přidáme citronovou kůru a šťávu, vejce, mléko, cukr a sůl a rychle zpracujeme těsto, které necháme v chladu 1/2 hodiny odpočinout. Krok 2: Těsto rozdělíme na dvě části a vyválíme dva pláty velikosti plechu. Krok 3: První plát dáme na vymazaný plech (nebo na plech vyložený pečicím papírem) a na něj rozprostřeme nastrouhaná jablka, připravená podle chuti s rozinkami, ořechy. Posypeme skořicí s cukrem podle kyselosti jablek. Krok 4: Překryjeme druhou plackou a dobře z boků zamačkáme (jablka by jinak tekla) a párkrát propíchneme špejlí. Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C do růžova, podle trouby. Krok 6: Ještě horké potřeme máslem a pocukrujeme práškovým cukrem.

TIP: Jak skladovat jablka

Zveřejněno 20. 11. 2010

Poznámka autora Vaclav Fronek

Je to rychlý řez, téměř na počkání, u kterého se využijí jablka, když už nás nebaví štrúdl a nebo z jablek uložených a nastrouhaných - padaných během roku. S těstem je nutné pracovat rychle. Dost tuku jej dělá křehkým, ale tím i chutným a pak by se rádo trhalo. Jablka se ani nemusí sladit, lze využít pouze sladkost ovoce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cukrářské jablečné řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nODE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cukrářské jablečné řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nODE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (65)

Tak tohle je vážně ňamka. Moc děkuji za recept.

Opravdu výborný, krásně se pracovalo s těstem. Ukládám do oblíbených. :-)

Tak dnes uděláno, 1 pol.lžíce cukru do těsta se mi zdálo málo tak jsem přidala, jinak dobrý!!!!

:-)<3:yes::yes: tyto řezy u nás už peče čtvrtá generace . jsou vždy výborné :-K

Výborný recept,dělám na klasický plech ,a dávám 10-12ks velkých jablek,opravdu se nebojte Koláček má potom vysokou náplň a nízké těsto(tak to máme radi)hezky těsto utesněte,primáčkněte,propichejte a je to opravdu lahoda.Peču cca na 35-40min na 180.Horkovzduch.<3

Zkoušela jsem s tvarohem a skvělé - málo sladké, což nám vyhovuje, ale příště s jablky, asi by to bylo ještě lepší. Ale napadlo mě, když se nedá do těsta cukr, tak by to šlo i na slanou variantu. Prosím, co si o tom myslíte?

Píšu sem už podruhé na tento koláč,poprvé někdy před lety. Toto je nejlepší recept na jablečné řezy.Snad si to pan Fronek v nebeské poště přečte.:-K

Díky moc za recept. Právě jsem dopekla, dle tipů zde jsem první vrstvu dala tvaroh s rumem a cukrem, na něj jablíčka s rozinkami, skořicí, cukrem a jedním pudinkem. Horní těsto jsem ještě potrela vajíčkem a posypala ořechy. Buchta je skvělá, těsto moc dobré, ráda udělám příště znovu, klidně i původní verzi, určitě bude taky perfektní . :)

Zdeňka Valášková 28. 11. 2017 16:47
Dnes jsem na tento recept narazila na Pinterestu, hned vyzkoušela... a je VÝBORNÝ! Mohu doporučit.:-):yes::yes:

taky takový peču,recept jsem zdědila po mamce

Maminka je pekla také, nevím proč, ale říkali jsme jim gamařezy:-K

Tento koláč pekla i moje babička, ročník 1901,nyní pokračuji v tradici já. Rodinné pojmenování, placka nahoře placka dole.

Opravdu skvělý moučník, moje babička mu říkala koláč hrbatec. :-)

Dobrý den to jste se dočetla kde prosím,že už není autor mezi nami?

Miroslava Jaroševská 14. 2. 2016 10:19
Krásné ráno, tyto řezy dělávala moje babička a byly naprosto vynikající. Také je peču,malinko mám rozdíl v surovinách.

Děkuji za recept :-K Tyhle řezy pekl můj děda (byl cukrář) a já je zbožňovala. Hodně často vzpomínám na jejich chuť a na to, jak to vždy u dědy a babičky vonělo :-p. Díky, díky :yes:

Řezy dělám mnoho let, ale přidávám do jablek jeden a někdy i dva karamelové nebo vanilkové pudinky. Nasypu směs na jablka a trochu promíchám. Jablka se tím zahustí.

Marie Hrušková 3. 12. 2015 18:48
Tenhle recept na těsto mám po mamince.Peču často, hlavně, když jsou jablka. Zkusila jsem i s tvarohem, s mákem, úplně nejvíc rodině chutná, když je náplň dvojitá - tvaroh a na něj jablka, maková nádivka a na ní jablka.Vždy záleží na tom, co kdo má rád nebo co je zrovna po ruce...:-)www.toprecepty.cz

Agata Šimonová 19. 10. 2015 20:04
Nič nové pod slnkom tieto rezy piekla už moja stará mama, v našej rodine pečieme tieto rezy vyče pättdesiat rokov, stále platí staré, ale dobré:-K

Tento řez miluju, dělávala ho babička. Vrchní těsto se ještě potřelo bílkem a posypalo sekanými ořechy. Mňaaaam

Soňa: ano, potřené bílkem a sypané strouhanými ořechy, mňamka

Alena Zmeškalová 19. 10. 2015 14:36
Řezy dobré,akorát nevím na jak velký plech je recept,protože jsem měla málo těsta.

Jarča:
Stojí psáno: 8 lžic vlažného mléka
takže tuk rozpustit, či nechat povolit.

Podobná těsta dělám ze studených surovin.:yes:

co z tukem-rozpustit nebo nerozpustit

Tohle dělala moje máma nebo dávala místo jablek tvaroh

vyzkoušeno jsou vynikající, použila jsem ten nejlevnější tuk z Lidlu, s těstem se krásně pracovalo, vyvalovala jsem přímo na pečícím papíru i pomocí papíru přenesla tu vrchní placku...docela ráda bych toto těsto vyzkoušela i na mřížkový koláč

http://www.toprecepty.cz/recept/16175-cukrarske-ja...Našla jsem tento recept náhodně, právě se dodělává v troubě, a věřím, že bude luxusníííííí. Je mi moc líto, že autor receptu-pan Václav Froněk- jak jsem se dočetla, už není mezi námi. A přesto mu děkuju za super recept, s kterým se mi krásně pracovalo.:-K

Jaroslava 6. 10. 2015 14:23
Jarka:Tyto cukrářské jablečné řezy už dělám několik let,u nás jsou moc oblíbené.Jejich příprava je rychlá a sněděné jsou také rychle takže super.:yes::yes::yes:

Bibinka:koláč nemá chybu, místo lžíce cukru jsem použila sladidlo a jablíčka také posypala trochou sladidla. Jsem diabetik a ke kafíčku to byla dobrůtka.

Vaclav Fronek: Vašíčku, posílám ti tam nahoru velké díky za tento recept, v poslední době ho už dělám podruhé, protože je dost jablíček;-(;-)

Navir:Tak to je mi moc líto....:-(

Petra: bohužel, Vašík už není mezi námi ;-(

Vašku skvělý recept. Když jsem řekla mé drahé polovičce, že recept je od chlapa ta mi na to řek /no vidíš to..../moc chutnal.www.toprecepty.cz

jirka: Podle tebe by se řezy jistě vylepšily, ale já vycházel z rodiného receptu, nenáročného,nenákladného který se dá zvládnout rychle. V každém ohledu lze tyto řezy vylepčit což jistě bude záležet na každém , kdo bude chtít a já nic nenamítám. Vždyť vždy něco nového přináší pestrost.

jirka: A proč? To potom bude úplně jiný moučník. :-O

Přidej na jablka tvaroh,po vychladnutí,polij čokoládou

:-p- díky Vašku za tenhle recept- zrovna se ještě dopéká v
troubě, ale už jsem jej dělala vícekrát a vždy je super:-p:-p:-D

dobre rezy:yes: udeluji bodik;-)

Takže jsem včera pekla a jsou fakt úúúžasné. Už skoro nic není. :-K:yes::yes:

Recept výborný, přítel tvrdí, že je lepší než od jeho maminky :-);-)

mňamózníííí :-K:-K:-K děkuji za recept:yes:

dnes jsem pekla tyto řezy a jsou vynikající,dávám bodík a budu péct častěji

I když tady nehledám poprvé (ba naopak) buchtu s jablky tahle mě nadchla. Samozřejmě jsem si projela díky vyhledávači všechno co souvisí s jablky a přesto, že mi vyjelo několik podobných receptů, tenhle vyhrál. Proto děkuji, že ho tu máte (i když jsou tu i podobné) a já si na něm mohu pochutnávat.:yes:

do jablek dávám vždycky skořici a trochu mletého badyánu s hřebíčkem, teprve pak je to ono. Bez toho to má nevýraznou chuť.

Dnes to skusim :yes::-p

Vašku dnes přišel na řadu tento recept, s těstem se výborně pracuje, právě se chladí;-):yes:Bodík dávám protože vím že bude dobrý, mám podobný recept;-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
jablečné řezy, nejlepší jablečné řezy, jablečný řez, jablečné recepty, nejlepší jablečné recepty, rychlé jablečné řezy, rezy s jablky, cukrářské jablkové řezy, cukrářský jablečný koláč, jablečné moučníky, jablečné řezy s ořechy, jablečné řezy na plech, cukrářské kvasnice, cukrářský štrůdl, cukrarske recepty, recept na jablečné řezy, jablecne rezy recept, jablečný řezy, řezy z cukrářských kvasnic, jablečné řezy s jablky

Suroviny:
vejce, mléko, tuk hera, prášek do pečiva, mouka polohrubá, šťáva citronová, sůl, cukr, tuk, jablko, rozinky, skořice, cukr, cukr moučkový, máslo, tuk

Přidat fotografie receptu