Postup přípravy
Krok 1: Jednotlivé porce osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, posypeme provensálským kořením a každou zvlášť obalíme plátkem slaniny.
Krok 2: Vložíme do pekáče s troškou oleje, nakrájenými cibulkami, podlijeme vínem a zakryté pečeme při 180°C.
Krok 3: Když je maso téměř měkké, odklopíme a dopečeme dozlatova. Vypečenou šťávu zjemníme kouskem másla. Podáváme s brambory s pažitkou a fazolkami s česnekem.
Zveřejněno 13. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík z Provence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yZv
Moje poznámka
Králík z Provence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yZv
Nejnovější recepty
Kuřecí stehno a pečený květák se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Hovězí roštěnky
Přidáno před 13 hodinami
Zelánky
Přidáno před 14 hodinami
Holandský sýrový salát podle ČSN
Přidáno před 16 hodinami
Pudinkové řezy z listového těsta s citronovou polevou
Přidáno před 20 hodinami
Koláč z rýžové mouky s citronovou polevou
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s rýží
Misicka77 před 10 hodinami
Kachní rizoto na srbský způsob
Sahula před 10 hodinami
Cibulovo - bramborový krém
Sahula před 11 hodinami
Cibulovo-česneková polévka s bramborami
Sahula před 11 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
radbastim před 11 hodinami
Pařížský salát
Tivkov369 před 11 hodinami
Bačův plněný řízek
1Marketa2 před 12 hodinami
Hruškové muffiny s kakaem
1Marketa2 před 12 hodinami
Paštika z kuřecích jater
Kristinaaa před 12 hodinami
Kynutý makový závin
Estrella před 13 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho se peče kralík,
porcování králíka,
recept na králíka,
jak porcovat králíka,
jak dlouho pečeme králíka,
králík recepty,
jak naporcovat králíka,
jak se porcuje králík,
králičí hřbet recept,
jak se dlouho peče králík,
jak se peče králík,
recepty z králíka,
králík skvělé recepty,
králík po provensálsku,
králík porcování,
králičí hřbet,
recepty králík,
králík recept,
jak dlouho pect kralika,
kralik z provance
Suroviny:
králík,
hořčice,
koření provensálské,
víno bílé,
slanina,
cibulka jarní,
sůl,
pepř bílý,
olej olivový,
máslo
Komentáře (32)