Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brokolice a brambory v pekáči

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 542 kJ /
2 520 kcal
Bílkoviny105,71 g
Tuky174,49 g
Vláknina34,60 g
Cholesterol 848 mg
Sodík 5,00 g
Sůl12,22 g
Sacharidy115,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pekáč vyložíme anglickou slaninou (salámem), na ní položíme cibuli nakrájenou na kroužky, dál polovinu brambor nařezaných na plátky, osolíme a opepříme je. Na brambory dáme brokolici rozebranou na růžičky, posypeme kmínem, bazalkou, rozdrobíme nivu a posypeme strouhaným tvrdým sýrem. Krok 2: Pokračujeme další vrstvou zbylé cibule na kolečka a bramborami na plátky končíme. Ty pokapeme olejem, jemně posypeme červenou paprikou a dáme péct. Do kysané smetany přilijeme mléko a zašleháme vajíčka. Krok 3: Když jsou brokolice a brambory měkké, vyndáme pekáč, zalijeme ho připravenou smetanou s vejci a dáme dopéct do světle hněda.

Zveřejněno 6. 5. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Celý oběd je v jednom pekáči.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zmY8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zmY8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Chutnalo :yes:

.... a jak jite tu ozdobnou rozmarynku? Li:-O

Petti.K:Petti, děkuji a jsem ráda, že jste si pohutnali :yes:;-)

Vyborne!dnes jsem to delala:-) miluju vareni v jednom pekaci:yes: vic takovych receptu z jednoho pekace;-)davam bodik:yes:

Petr:Péťo a hned 2x to bylo dobrý:-D skvělé a díky;-)

moc dobré to bylo..:-)).

moc dobré to bylo..:-)).

Nějak jsem nevěděla, co dnes vařit z brokolice a bude toto, jen místo salámů dám mleté maso, vím, že nám to moc chutnalo a je to z jednoho pekáče na čisto...;-)

Štěpánka 18. 6. 2010 17:10
Dnes jsem znovu pekla brokolici s bramborama v jednom pekáči,brambory byly nové,takže pečení krátké,nemohla jsem se dočkat až se to dopeče a po obědě jsem ještě chodila do pekáčku ujídat:-p,studené a odležené je to ještě lepší.Vyzkoušejte,stojí to za to.Hezký den přeje Štěpánka:yes::yes::yes:

Štěpánko, moc si mě potěšila, že jsi tu hlívu vyzkoušela a být tebou, atrkala bych jí do každého jídla, kam se hodí. Já jí mám i sušenou-na konci sezóny si jí nakoupím větší množství, přímo u pěstitelů, nechám jí úplně uschnout a pak si jí rozdrtím(jde to krásně v rukách)do skleničky a mám jí do další sezóny. Pak jí přidávám kamkoliv. Bezva, mám z tebe radost;-):yes:

Štěpánka 11. 3. 2010 11:10
Bibinko,s brokolicí jsem měla úspěch:-)),druhý den byla ještě lepší,když se chuťě pěkně spojili:-p,přemýšlela jsem kam dám česnek a můj muž to vyřešil po svém,dal ho všude kousek:yes::yes: u nás se česnekem nešetří.Radila jsi mi hlívu,včera jsem dělala kuskus s kuřecím masem,nivou a eidamem a hlívu a taky to bylo moc dobré:-p:-p:-p

Štěpánko, moc ti děkuji, že sis vybrala můj recept a věř, že mě to moc těší.:yes: Na druhé straně, co se týče nemoci, mi spadly koutky úsměvu a je mi to moc líto, ale to tě neuzdraví:-( Nevím v jakém si stádiu, ale jsem tak nějak přesvědčená, že to bude za čas v pořádku;-)Jestli ti můžu jen trošku poradit, kupuj si Hlívu ústřičnou a strkej jí do jídla všude, kam jen to jde a kam jen se to hodí-je to houba, která má velmi silné protirakovinové prvky a účinky:yes::-! Pak se ozvi, jak ti brokolda chutnala;-)díky:-)

Štěpánka 4. 3. 2010 10:25
Hledala jsem něco dobrého s brokolicí a tenhle recept určitě bude mít úspěch.Mám rakovinu prsu:-// a brokolice je na seznamu doporučených potravin při léčbě.Běžím nakoupit a budu se těšit na tu dobrotu:-p:-p:-p

Jaruš, jsem moc ráda, že jste si pochutnali:-)Nějak dlouho jsem tě tu neviděla:-?a díky, že jsi vyzkoušela;-)

Bibinko,bylo to skvělé,všem chutnalo :-p máš pochvalu.:-))

Tématické fráze:
recepty z brokolice, brokolice, brokolice s bramborem, brokolice s brambory, jidla z brokolice, brokolice brambory, brambory brokolice, jídlo z brokolice, zapékaná brokolice s bramborem, recept brokolice brambory, zapekana brokolice s brambory, brokolice recepty, obed z brokolice, brokolice a brambory, recepty z jednoho pekace, brokolice s bramborami, něco dobrého z brokolice, brambory a brokolice, brokolice s bramborama, brokolice brambor

Suroviny:
slanina anglická, brokolice, cibule, brambory, kmín celý, sýr niva, sýr tvrdý, smetana kysaná, mléko, vejce, paprika sušená sladká, bazalka čerstvá, česnek, pepř, olej, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu