Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní kanadská kuřecí křídla

Hodnocení receptu je 5,0 (79×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Kuřecí křídla pro opravdové gurmány. Marináda z jednoduchých a dostupných ingrediencí spolu s kuřecím masem tvoří dokonalou kombinaci chutí a vůní. Můžeme je připravit v troubě nebo na grilu, při letním posezení.

Suroviny pro 6 kusů

6kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 676 kJ /
1 118 kcal
Bílkoviny11,85 g
Tuky91,01 g
Vláknina11,88 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 4,63 g
Sůl12,20 g
Sacharidy60,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve uděláme marinádu. Smícháme worcester, Solamyl, sójovou omáčku s kečupem a hořčici, přidáme barbecue, papriku, citronovou šťávu a trošku vývaru. Krok 2: V pekáčku rozpustíme nakrájenou slaninu a na ni poskládáme osolená a opepřená křídla. Zalijeme marinádou, zasypeme cibulí nakrájenou na proužky a nasekaným česnekem. Přidáme plátky másla a anglické slaniny. Krok 3: Dáme péct do změknutí do trouby. Krok 4: Zbylou marinádou podlijeme při pečení.

TIP: Jak udělat marinádu na kuřecí maso

Zveřejněno 20. 3. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Je to jídlo opravdu pikantní, ty chutě se tak úžasně prolnou, že by člověk nevěřil- stojí to prostě za to!

Recept je originál od mé sestřenice z Kanady.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vgqn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vgqn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (70)

Úplně se mi sběhly sliny! To udělám těm mým kobylkám! :-*

Bibinka: Upekla jsem si tyhle tvoje křidélka a do poznámky jsem si napsala jen jedno slovo: "Vynikající" ! :-D;-)<3 Byla to moje večeře na Silvestra místo tradičního ovaru, ale nelituji, moc jsem si pochutnala. :-Q<3:yes::-K Křidélka jsem měla malá (bylo jich 10 na půl kila) a tak jsem přihodila ještě 3 malé paličky (ty jsem prořízla podél až ke kosti, aby se taky brzy upekly. Dovolila jsem si přidat fotku a moc děkuji za bezvadný recept! :yes:;-):-D<3! Přeji v novém roce hodně zdraví, radosti a spokojenosti! :-K:-K:-K

Můžu se zeptat, jak dlouho zhruba péct? :)

horakovaa79: Já bych řekla, že tak 30 minut tak na 180 st. pak přidat na 220 a ještě tak 25 min, ale opravdu sledovat. Já jsem to taky nikdy neměřila, většinou to poznám i podle vůně, otevřu, obrátím, podle potřeby podliju :-)

Zobrazit starší odpověď

Výborný recept, který se bude dělat častěji. Děkuji. :yes::yes::yes:

AlegroBravo: Pavle, to jsi mě potěšil, jsem ráda, že u vás zdomácní a díky, že jsi je udělal a mě připomněl, že už jsme je dlouho neměli.....

Pokrm je moc dobrý, máme rádi pikantnější, tak jsem dala ještě chilli omáčku. Na křidélkách není moc masa, ale nám chutnají na obíračku, tak se jich koupí o půl kila více a je oběd jak vyšitý!!!:yes:

Bibinka: Bibi, ne Jana, ale Iveta, janatka je zkratka od příjmení:-Q, jinak v poho.

Zobrazit 2 starší odpovědi

Už je mám na zítřek připravené a už se na ně těším, dlouho jme je neměli:yes:

Tak jsem dělala křidélka dnes k večeři a pochutnali jsme si<3

sefrovka: to mě moc těší a díky, že jste je udělala;-)

Santte: Santte, dej klidně tu, co jsi koupil-do sladka, je zbytečný utrácet za jinou, já dávám docela obyčejnou a je to mňamka. Hlavně křidýlek aby jsi měl dost;-)to je táááák dobrý, že jíš jedno za druhým...:-D

Zdravim, mam takovy dotaz, jaka sojova omacka tam jde, v kuchyni sojovku nepouzivam, nemam s ni zkusenosti, v kramu bylo tolik značek, že jsem nakonec koupila nejakou sladkou... může byt nebo mam koupit dalsi? Díky za odpoved.

ota:Oto, přeji vám dobrou chuť, asi je vás na to dost;-)tak ať chutná:-p;-)

Dělám z 2kg-24ks křidýlek. Cibule i česneku jen trochu. Menší porce pro 2 lidi nemají cenu. Zatím to vypadá slibně.

Zuzka: Zuzko, moc mě potěšilo, že křidýlka chutnaly všem a díky, že jsi je udělala:yes:;-)

Křídla byla vynikající, dělala jsem je na mejdánek ze dvou kg :-))a jen se po nich zaprášilo;-) Díky za vynikající recept, teĎ už zařazený k našim oblíbeným :-K

Beruna: Moc děkuji za pochvalu a mě těší, že chutnají-my je máme taky moc rádi a není to ani až tak drahé jídlo;-):yes:

Dnes jsem dělala k večeři s pečivem a ledovým salátem a musím pochválit, všichni jenom mlaskali. Samozřejmě dávám další bodík a příště vyzkouším se šťouchanými brambory. :yes:

Dneska uvareno - upeceno, naservirovano a do par minut sezrano :-D
Je to vynikajici,doporucuji a mockrat dekuji za recept a inspiraci, tyto kridylka budeme doma delat urcite cast, protoze nemaji chybu ;-) Posilam bodika

Navir, velmi ti děkuji za tak krásný komentář;-)jsem moc ráda, že vám chutnalo, to je moje nejlepší odměna:yes:

Bibinko, VYNIKAJÍCÍ, dneska jsem je dělala, uděluji milion bodíků, bylo to FANTASTICKÉ:yes::yes::yes: Všem vřele DOPORUČUJI

Bibi,dnes na ne konečne prišlo,pridala som do plechu aj zemiaky a je to -ako inak- strašná dobrota:-p:-pTakže +29 a obrázky

Bibinka,už som pár krát varila kura s kan.omáčkou ale podľa iných receptov,tento som si všimla až teraz,už mám opísaný a moc sa teším až to uvarím:-pMiloš žil rok v Kanade a stále spomína výborné krídla,čo tam jedli,tak snáď to budú tieto;-)

Šárovko děkuji, potěšila si mě a jsem moc ráda, že chutnalo;-):yes:

Bibinko, výborné, rychlé. Děkuji.:yes:
Mám uloženo a určitě se budu ráda a často k tomuto receptu vracet.;-):-p
Děkuji i BILKOVAI, že vložila do rubriky "Co dnes uvařit?".;-) Čerpala jsem inspiraci na večeři a našla skvost. :-))

:-pto mi nějak uniklo:yes:+27

Vynikající recept:yes: Použila jsem křídla a uzené kuře /to bylo chuťově ještě lepší!!!/neoloupané stroužky česneku a brambory jsem dala společně do pekáčku s kuřetem. Přidala jsem i foto, ale omlouvám se, že kvalita je :-//, protože je to focené pouze mobilem. Určitě budu opakovat. Díky za recept:-K....samozřejmě je to za 26;-)

:-p dobrota ;-):-D

Marcelko-Macku2, co to vidím, tady si přece tykáme všichni;-)Ovšem velmi si mě potěšila, že jste si na té delikatese pochutnali-u nás je to taky oblíbené jídlo, nemluvě o tom, že je celkem levné,ale chutí má za draho:-DDíky, že jsi recept vyzkoušela:yes:

Nechala jsem se tento víkend inspirovat top recepty a musím říct že to stálo za to:-p : Jano musim teda konstatovat že váš recept uspěl na 1+ :yes::yes: byla to naprostá kulinářská bomba :-*:-* mńam mňam mňam a přitom tak jednoduché rodinka byla nadšena díky za inspiraci a dávam bodík škoda že může být jen jeden :yes::yes:

Chystám se o víkendu spáchat:-D, podle Mirči udělám stehýnka.Bibi tobě bod, moc hezký recept:yes:

Mám to naložené a večer to dám péci, aby měli ty moje tři kopretinky zítra co jíct až budu v práci. Potom dám vědět, jak to chutnalo.

HPetře, především tě chci přivítat mezi náma, ať se ti tu líbí a ať načerpáš plno improvizace;-)
Já si myslím, že jako příloha jsou nejlepší brambory, je celkem jedno jak je uděláš, opečené, kaši, hranolky, jen tak vařené, nebo šťouchané, i když je pravda, že mnohým by více vyhovovala rýže. Záleží na vaší chuti, co máte raději, ale hodí se obojí;-)To jsem ti teda poradila viď:-D

Mám dotaz, jakou přílohu preferujete k tomuto recepty? Hodí se spíše hranolky a nebo rýže? Rád bych to o víkendu udělal. Díky za reakce.

Mńam, to je dobrutka:-p:-p.Dávám bodík a brzo si udělám i já tuto mňamku:yes::yes::yes:

místo křidélek jsem pekla stehýnka, musím říci že je to opravdu dobrůtka i bez barbecue :-p dávám bodík :yes:

Tak jsme zrovna tyhle úžasný křidýlka doobědvali, byla jsem chválená, prý jsou skvělý. Tyhle díky ovšem neměly patřit mě, ale tobě a tvému skvělému receptu, tak vyřizuju;-). Určitě je brzy zase udělám.Jo a posílám bodíka.:yes:

Eli, udělala jsi mi radost a dobrá kuchařka si vždycky poradí, i když nemá úplně všechny ingredience;-)a hlavně, že byly šťavnaté a že chutnalo:-p:-!Fotičky máš pěkný-jak jinak že:-?:yes:

Bibinko :-), použila jsem jen marinádu - ale cibuli jsem přidala do ní - a protože jsem neměla anglickou (u mě divné, že? ;-) ), pekla jsem na obyč. slanině. Křidélka jsou úžasně šťavnatá a chuťově vynikající :-p. Posílám díky a obrázky :-K. A BOD :yes:.

Bibinko,vypadá to velice lákavě.Posílám bodík a vyzkouším.:yes:

Bibinko, děkuju za vyčerpávající odpověď...:-) Pro tentokrát mi nezbyde, než použít to grilovací koření (ale je také dobré, tak co) a zítra se ozvu s fotkou, to je přece jasné...:yes:;-):-K

Eli, Barbecue je sypký kořenící přípravek-koupený originál a obsahuje: maracaju, česnek,kmín, kukuřičný škrob, cibuli, chilli. Víš co, tak buď tam něco z toho dej, co máš doma a nebo tam dej to grilovací koření;-)předpokládám že maracuju (což je pro barbecue charakterictické koření)doma samotnou nemáš, já taky ne, ale je tam těch ingrediencí dost, tak se zas tolik nestane;-)Zítra písni, jaký byl úspěch.

Bibinko, právě nakládám křidélka (na zítra) a potřebuji pomoct... Co máš na mysli, když píšeš "trochu barbecue"? Mám tu nějakou grilovací marinádu nebo grilovací koření...Je to něco takového? Možná to tam není ani tolik potřeba, já jen, abych zachovala autentickou chuť. Ď.

Bohdano, děkuji za kladné hodnocení a že je budeš takto dělat, to je moc fajn;-)Díky:-)

BYLY MOC DOBRE,VYBORNE BUDU OPAKOVAT PARADA

úžasná na křídla je taky tato omáčka-bufalo http://www.paliveomacky.cz/produkt/bufalo-chipotle...:yes:

Nevim, nevim, ale kvuli 6 kridlum, ktere sezeru za 2 minuty abych poradal takove orgie :-// Zkuste se zamyalet při používání klasického koření. Zkuste si ho sám připravit a budete spokojenejší.

No jo!! A já bych byla úplně zapomněla...:-S A přitom recept jak stvořený pro letní grilování. Tisknu, díky! :-p

Dneska jsem je zopakovala a to jsme si pochutnali,mňam:-p;-)

Včera jsem dělala (sice bez česneku ze zdravotních důvodů) a bylo to moc dobré. Dávám bodík.

Jiřko, ale jak od Jendy to není, ale budu se zdokonalovat:-)):-D

Jani perfekto:yes:Fotky jsou taky nádherný, už jsme se asi dost zdokonalili, parádička. Možná, že ty křidýlka dopadnou jako Burek-spousta fotek, mám radost:yes:;-)

A Janko,ty berušky jsou krásný :yes::yes::yes::-D

Bibi, moc velká dobrůtka, bodík už jsem ti dala, tak aspoň pát foteček;-):yes::yes:

Všem vám děkuji za pochvalu, hlavně si je udělejte, opravdu stojí za to, jak píše Mirka:-!
Mirko, dík za fotky, jsou krásný, no nakonec jako vždycky, nikdy nezklameš:-DMám velikánskou radost, že jste si takhle moc pochutnali, to mě hřeje u srdíčka;-)

Elizo:-)já včera dopsala a ani si nevšimla že jsi byla o minutko rychlejší:-D.Kdybych to zaregistrovala ještě bych tě pozvala na 4té stehýnko;-).Ještě bylo teploučké a jedlé:-p.A jestli máte chuť na něco úža,tak si je udělej;-).Křídla určitě budou víc prostoupená sosíkem,ale na to že jsem dělala stehna hned bez naložení tak to bylo:-p:-p:-p.Příště když budu dělat se stehny,tak je do té marinády na nějaký čásek naložím:-)

Bibi, takhle před půlnocí - to je trest, za to,že sem lezu. Patří mi to, určitě :-p:-p:-D:yes::yes:

To asi opravdová mňamka,ukládám,je to inspirace na sobotu nebo neděli až přijdou moji kluci :-p:-p:yes::-D,bodíkuji

Bibinko:-)to není jídlo,to je žrádýlko:-p:-p-promiň mi ten výraz,ale jinak tu úžasnou mňamku neumím popsat:-8.Přemýšlela jsem co dnes k večeři a našla komentář od Baginy:-)a když jsem jela s klukem na trénink,stavila jsem se v krámě(křídla byla vyprodána:-()vzala nožky,anglickou,doma umíchala potřebné a šup s tím do "pece".Vonělo to jak blázen:-p až mi manžel otvíral dvířka a čichal:-D a chutnalo to jako,no neumím to k ničemu přiřadit:-S-prostě žrádýlko;-):-p:-p:-p:posílám óóóhromnou boďku:yes: a pochvalu od celé rodiny:-*.Jó a máš tam od nás pár foteček;-).A doporučuji dále;-)

Mirčo, tvoje fotky jsou pro mě už dobře identifikovatelné...;-), krásné, jen si kousnout :-p. Recept mám v oblíbených, asi ho budu muset brzy zrealizovat, když na to tak koukám...:-p;-)

Bagino, mám dojem, že jsi tady nová, tak tě tu vítám a ať se ti tady s náma líbí, jako se líbí nám;-) Nezapomeň sem přidat nějaké dobré recepty, ať můžeme rozšířit své kulinářské obzory;-) Hned ti musím poděkovat, že si vyzkoušela můj recept a mám velkou radost, že chutnal:yes:

Vyzkoušeli jsme a bylo to výborné až přijedou dva naši vnuci určitě upeču oba se budou jen olizovat.:-*:-)):yes:

To je dobře...:-) Tak přeji krásnou dobrou noc ;-).

Načíst další komentáře (4)

Tématické fráze:
kuřecí křidla recepty, kureci kridla, marináda na kuřecí křídla, kuřecí křídla recept, kuřeci křídla barbecue, nejlepší marináda na kuřecí křídla, recept na kuřecí křídla, nalozena kureci kridla, recepty kuřecí křídla, marinovaná kuřecí křídla, smažená kuřecí křídla, medová marináda na kuřecí křídla, kuřecí křídla s medem, pikantní kuřecí křidélka, pikantni kure, marinády na kuřecí křidla, pikantni kuřeci kridylka, kuřecí křídla marináda, nalozene kureci kridla, marináda kuřecí křídla

Suroviny:
křídla kuřecí, česnek, cibule, hořčice kremžská, kečup sladký, omáčka steak barbecue, omáčka worcesterová, omáčka sojová, paprika čerstvá červená, slanina, slanina anglická, máslo, šťáva citronová, solamyl, vývar kuřecí, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu