Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 33 843 kJ / 8 089 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 121,58 g |
| Tuky | 422,26 g |
| Vláknina | 7,50 g |
| Cholesterol | 2,27 g |
| Sodík | 1,18 g |
| Sůl | 3,26 g |
| Sacharidy | 946,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus Ušleháme bílky s polovinou cukru ( s 120g). v druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu.
Krok 2: Nakonec pozvolna vmícháme sníh.
Krok 3: Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem ( nevím, kolik napsat, určitě to jsou 2 lžíce, poznáte podle barvy...)
Krok 4: Do vymazané formy střídavě klademe těsto po lžících,dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky a pak upečeme ve středně vyhřáté troubě.
Krok 5: Krém: Nad párou necháme rozpustit čokoládu a vyšleháme s cukrem a vejci. Do vychladlé čokoládové hmoty dáme změklé máslo a vyšleháme do hladkého krému. Přidávám i trošku rumové tresti, at to více voní.
Krok 6: Marcipán: Z přísad vypracovat vláčnou hmotu a pak už jen patlat a patlat.
Zveřejněno 4. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPYW
Moje poznámka
Dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPYW
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 3 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 7 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 22 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šunkofleky
Kajkajak před 4 minutami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Petik05 před 7 minutami
Šlehačkové cukroví
Irenaha před 54 minutami
Brokolicové placičky se sýrem
lenka64892 před 1 hodinou
Kuřecí nudličky s ananasem
olapolap před 1 hodinou
Masové kuličky v rajské omáčce
mafinka888 před 1 hodinou
Vinná klobása trochu jinak
Peetrys před 2 hodinami
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 2 hodinami
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 3 hodinami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 4 hodinami
Tématické fráze:
dort milena,
petra veihandová,
recept na dorty,
milena dort,
dort milena recept,
dort pro rybáře,
dortík z bílků,
výtvory k narozeninám,
slané výtvory k narozeninám,
veihandova petra,
120 dkg kolik g,
kolik je 120g dkg,
milena dorty,
dorty recept,
dorty petra růžičková,
recepty dorty,
240g je kolik dkg,
dort pro rybáře recept,
krem na dort z mileny,
milena recept
Suroviny:
mouka hladká,
prášek do pečiva,
vejce,
cukr moučkový,
olej,
kakao,
voda,
tyčinka milena čokoládová,
cukr moučkový,
vejce,
máslo,
cukr moučkový,
mléko sušené polotučné,
med,
olej,
rum,
voda,
esence mandlová
Komentáře (6)
Potrebovala som upiect tortu. Tvoje vytvory ma uchvatili, si neskutocne vytvarne nadana. Z mojej strany to bolo premiera, neviem, ci som si ako recept na korpus vybrala dobre Tvoj recept. Na 4 vajcia 250 g muky, 240 g cukru, 150 ml oleja, 100 ml vody, pr. do peciva...Cesto bolo hutne, ziadna lahkost, nadychanost, ako som ocakavala. Je mozne, že ja som spravila chybu...Preto by ma zaujimalo, ci Ty podla tohoto receptu mas pekne cesto.
Pozdravujem!
Magda