Losos, zapečený v listovém těstě
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 219 kJ / 2 920 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 137,35 g |
Tuky | 194,75 g |
Vláknina | 6,07 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 4,33 g |
Sůl | 9,87 g |
Sacharidy | 151,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z těsta vypracujte dva pláty a z obou vykrojte tvar ryby.
Krok 2: Jeden přeložte na plech s papírem, potřete rozšlehaným vejcem a v ploše propíchněte několikrát vidličkou. S výjimkou lemu po obvodu o šíři 2 cm poklaďte těsto kolečky natvrdo vařených vajec a rozložte na ně plátky lososa silné asi 15 mm.
Krok 3: Maso zakapejte citrónovou šťávou a potřete krémovou smetanou. Následují sekané bylinky podle chuti, špetka jemně strouhaného muškátového oříšku a vrstva nahrubo strouhaného sýra. Než na sýr uložíte vrchní plát těsta, vytvořte v jeho povrchu s výjimkou lemu po obvodu kruhovou vykrajovačkou šupiny a po uložení na naplněný plát jejich okraje stlačte.
Krok 4: Vidličkou narýhujte hřbetní ploutev a ocas, dole připojte z odkrojku vytvarovanou břišní ploutev a za hlavu ještě malou ploutvičku a oko. Povrch potřete rozšlehaným vejcem, vložte vše do trouby vyhřáté na 200 °C, po 10 minutách teplotu stáhněte na 180 °C a rybu dopečte dozlatova.
Krok 5: JEDNOTLIVÉ KROKY:
1. Těsto rozdělte na 2 díly, rozválejte je na 3 mm a z každého plátu vykrojte tvar ryby, zde podle misky vhodného tvaru
2. Jeden plát přeložte na plech s papírem, potřete ho rozšlehaným vejcem, poklaďte kolečky vajec a pak plátky lososa
3. Vrstvu rybího masa zakapejte čerstvou citrónovou šťávou (nepokropte lem!) a pak potřete hustou krémovou smetanou
4. Následuje rovnoměrná vrstva nahrubo strouhaného tvrdého sýra a jemně sekané bylinky (vhodná je petrželka nebo kopr)
5. Připravte si vrchní plát totožný se spodním a šupiny v něm naznačte polovičními vrypy malou kruhovou vykrajovačkou
6. Ve vrchním plátu těsta vykrojte ústa a celý přeneste na dlaních na spodní s náplní. Okraje obou plátů stlačte prsty
7. Vidličkou narýhujte ploutve, přidejte oko, ploutvičku za hlavou a ploutev břišní.
8. Rybu potřete vejcem a upečte.
1. Těsto rozdělte na 2 díly, rozválejte je na 3 mm a z každého plátu vykrojte tvar ryby, zde podle misky vhodného tvaru
2. Jeden plát přeložte na plech s papírem, potřete ho rozšlehaným vejcem, poklaďte kolečky vajec a pak plátky lososa
3. Vrstvu rybího masa zakapejte čerstvou citrónovou šťávou (nepokropte lem!) a pak potřete hustou krémovou smetanou
4. Následuje rovnoměrná vrstva nahrubo strouhaného tvrdého sýra a jemně sekané bylinky (vhodná je petrželka nebo kopr)
5. Připravte si vrchní plát totožný se spodním a šupiny v něm naznačte polovičními vrypy malou kruhovou vykrajovačkou
6. Ve vrchním plátu těsta vykrojte ústa a celý přeneste na dlaních na spodní s náplní. Okraje obou plátů stlačte prsty
7. Vidličkou narýhujte ploutve, přidejte oko, ploutvičku za hlavou a ploutev břišní.
8. Rybu potřete vejcem a upečte.
Zveřejněno 13. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Losos, zapečený v listovém těstě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZDl6
Moje poznámka
Losos, zapečený v listovém těstě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZDl6
Nejnovější recepty
Knedlíky ze žluté cukety s cuketovým zelí
Přidáno před 8 hodinami
Fazole na mexický způsob
Přidáno před 9 hodinami
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno 15. 4. 2025 18:20
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno 15. 4. 2025 17:53
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno 15. 4. 2025 17:03
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččin trhanec s jablky
eviii před 4 hodinami
Martinské rohlíčky
Fitulka před 5 hodinami
Moravský vrabec
Fitulka před 5 hodinami
Máslové opečené gnocchi se šunkou, pórkem a sýrem
Katka K. před 6 hodinami
Minutkové žampiony
Janet.P před 6 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
charlie.pv před 8 hodinami
Sedmikráskový sirup
Marylka před 9 hodinami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
kiwi40 před 10 hodinami
Jidáše, jidášky…
veronika_straka před 11 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
kacenka1352 před 11 hodinami
Tématické fráze:
losos v lístovém těstě pohlreich,
losos v listovem teste,
uzeny losos v listovém teste,
zapečený losos,
losos v lístkovém těstě,
losos v listovém listovém těstě,
losos zapečený se špenátem v listového těsta,
zapečený losos se smetanou,
ryba v v listovém těstě,
listové těsto a uzený losos kopr,
uzeny losos v listového těsta,
uzený losos v v listovém těstě,
listové těsto s uzeným lososem,
losos v listovem testu,
recepty z lososa,
ryba v listovém těstě,
ryba zapečená v listkovém těstě,
recept losos v listkovem teste,
sekaná z lososa,
listove testo uzeny losos
Suroviny:
těsto listové,
losos uzený,
vejce,
citron,
smetana,
sýr tvrdý,
bylinky,
ořech muškátový,
vejce
Komentáře (5)