DIA vánočka
Dia vánočka je skvělá pro všechny, kteří si chtějí vychutnat tradiční vánoční pečivo i bez cukru. Tato lehká a jemná varianta vánočky si uchovává svou klasickou vláčnost a lahodnou chuť. Ideální třeba k rodinné snídani na Štědrý den.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 820 kJ / 3 064 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 90,98 g |
| Tuky | 119,85 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 476 mg |
| Sodík | 787 mg |
| Sůl | 2,89 g |
| Sacharidy | 397,91 g |
Postup přípravy
Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 2: Do misky prosejeme mouku s kypřicím práškem do pečiva a solí. Přidáme tvaroh, žloutky, Sorbit a pomocí postupného přidávání tekutin vytvoříme vláčné těsto. Vmícháme podle chuti kůru, rozinky a posekané mandle.
Krok 3: Ihned z těsta upleteme vánočku. Potřeme rozšlehaným bílkem a ozdobíme mandlemi. Přendáme na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Poté ztlumíme troubu na 150 °C a dopečeme asi 30 minut.
Zveřejněno 20. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
DIA vánočka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxEp
Moje poznámka
DIA vánočka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxEp
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 13 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 15 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 16 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 15 minutami
Domácí chléb II.
Penkapa před 35 minutami
Bramboračka
danal před 2 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 10 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 13 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 13 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 15 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 16 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 17 hodinami
Tématické fráze:
dia vánočka,
dia vánočka recept,
vánočka pro diabetiky,
nejlepsi vanocka dia,
recept na dia vánočku,
vánočka dia,
dia vánočka recepty,
dietní vánočka,
vánoční cukroví dia,
dia vánoční cukroví,
dia vánoční cukroví recepty,
dia recepty,
diabetická vánočka,
dia mazanec,
dia pečivo,
diavánočka,
recept dia vánočka,
muffiny ty nejlepší recept,
špaldová vánočka,
dia pecivo recepty
Suroviny:
mouka polohrubá,
tvaroh měkký,
žloutek,
sůl,
kůra citronová,
mléko,
olej,
sladidlo umělé,
kypřící prášek do pečiva,
rozinky,
mandle,
bílek
Komentáře (19)
A vy se naučte více tolerance. Každý má právo vyjádřit svůj názor aniž by byl ostatními hned slovně napadán. Náhodou s panem Mrtkou souhlasím. Vánočku dělala moje matka ( mimochodem zkušená cukrářka, která peče na svatbách) a byla opravdu naprosto bez chuti. I sladké dia pečivo může mít chuť. A to, že se pan Mrtka upsal a napsal jedno písmeno špatně je snad lidské a je naprosto nevhodné to kritizovat tady, na chatu o vaření.
Vánočka je parádní