Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 693 kJ / 3 034 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,92 g |
| Tuky | 168,18 g |
| Vláknina | 18,50 g |
| Cholesterol | 1,10 g |
| Sodík | 309 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 311,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo s cukrem utřeme do pěny, postupně vmícháme vejce, kakao, mouku, ořechy posekané na kousky.
Krok 2: Těsto, které jsme si takto připravili nalijeme do formy na pečení vyložené pečícím papírem a pomocí stěrky pravidelně rozetřeme.
Krok 3: Pečeme při 170°C asi 20 minut. Po vyndání posypeme kokosem
Zveřejněno 9. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XQkk
Moje poznámka
Čokoládový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XQkk
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 20 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 22 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 3 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 10 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 12 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 12 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 12 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 12 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 13 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 13 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 14 hodinami
Tématické fráze:
cokoladovy kolac,
koláč s čokoládou,
výborný čokoládový koláč na plech,
cokoladovy kolac na plech,
čokoládový koláč ze 3 surovin,
recept na čokoladovy kolac,
čokoládový koláč recept,
koláč čokoládový,
čokoládový strouhaný koláč,
strouhaný čokoládový koláč,
rychlý čokoládový koláč,
cokoladovi kolac,
zdravý čokoládový koláč,
čokoládový koláč s kokosem,
rychlý cokoladovy koláč na plech,
čokoládový koláč s ořechy,
kakaovy kolac s kokosom,
čokoládový kolace,
francouzský čokoládový koláč,
čokoládove kolače
Suroviny:
máslo,
cukr,
mouka polohrubá,
ořechy vlašské,
vejce,
kakao,
kokos
Komentáře (13)
Prerežem koláč na polovice nástrojom, ktorý sa používa na rozotieranie krému ( meviem to správne pomenovať, nôž mi tam nesedí ). Je z tvrdenej umelej hmoty. Potom podoberiem a polovicu nie je problém preniesť na denko ( doštičku ), kde v pohode narežem. A fólia je celá a neporezaná. Ten "nôž" pekne prereže koláč, ale fóliu nie.
Ale aj mne sa to stalo na prvej fólii, že som ju porezala.
Ak je to koláč, kde korpus ostáva na plechu a hneď sa vrství naň krém alebo niečo iné, tak to radšej vymastím.
Ten veľmi zlý Tesco papier bol tiež do hneda. Kupujem bežne v Bille, je biely a nelepí.
A není papír na pečení jako papír na pečení, jak píše Magdalenka. Já mám dobré zkušenoti s tím z Lidlu. Vůbec nejlepší bývá ten hnědý, jenže to asi není na krabičce napsané
Čo sa týka papiera na pečenie, áno, sú také papiere, na ktoré sa cesto prilepí. Ale na taký papier sa zvykne prilepiť všetko. Stačí nekonečn= kupovanie papiera vymeniť za teflónovú fóliu a je pokoj.