Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš ze srnčí kýty

Hodnocení receptu je 4,8 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gabina_I

Náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 100 min bez doby odležení masa

130 min (30 min příprava + 100 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Pustit se do zvěřiny, to už chce pořádnou kuchařskou odvahu. Byla by škoda ji v sobě nenajít. Připravte s naším receptem výtečné jídlo nejen pro svého partnera, ale pro celou rodinu. Guláš voní srnčím masem, dobrou paprikou a kořením.

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso zpracujeme, nakrájíme na větší kousky (budeme ke konci vytahovat), pořádně osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme proležet v pokojové teplotě zhruba 3-4 hodiny. Krok 2: Stroužky česneku oloupeme, tři stroužky pomačkáme nožem a nasekáme, čtvrtý stroužek utřeme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo a pomalu, dohněda restujeme na rozehřátém oleji (nepřepálit). Krok 3: Přidáme maso a za stálého míchání necháme zatáhnout. Přisypeme papriku - nerestujeme dlouho, aby nezhořkla, protlak nebo drcená rajčata, jalovec, koření na zvěřinu, podlijeme vínem a na závěr přidáme vývar. Krok 4: Dusíme do změknutí masa na velmi mírném ohni. Asi 10 minut před dokončením přidáme nasekané stroužky česneku. Krok 5: Připravíme jíšku. Na pánvi rozpustíme máslo, na kterém dozlatova osmažíme mouku. Krok 6: Vyndáme maso a koření (můžeme koření vařit i v pytlíku, pak jen vytáhneme pytlík), zbytek propasírujeme nebo rozmixujeme a zahustíme troškou jíšky nebo můžeme použít nastrouhaný syrový brambor, celer. Krok 7: Vše promixované s jíškou nebo pouze se zeleninou pořádně provaříme, cca 20 min. Pak vrátíme maso a přivedeme k varu. Krok 8: Přidáme maso a za stálého míchání necháme zatáhnout. Přisypeme papriku - nerestujeme dlouho, aby nezhořkla, protlak nebo drcená rajčata, jalovec, koření na zvěřinu, podlijeme vínem a na závěr přidáme vývar. Podáváme nejlépe s knedlíkem.

TIP: Jak zvýraznit chuť guláše

Zveřejněno 16. 7. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš ze srnčí kýty

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OLvL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš ze srnčí kýty

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OLvL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Barva suprová a chuť <3, výborný

Vynikající gulášek,použil sem maso z jeleňa , Zahuštěno jednou bramborou, jíškou určitě netřeba , přikládám i foto,díky za receptík :yes::yes:

Simonaaaaa:
Jj, je to dobré :yes:
Máme vinohrad, nejsem abstinent, leč vínu do jídla (s výjimkou čínské kuchyně a některých italských jídel) se vyhýbám jak čert kříži :-8
No, do jisté míry mám smůlu... Paní casinová vínem v jakékoli podobě přímo žije :-)

Dobry den, zkousel nekdo bez vina? Je to taky tak dobre?

Klasický recept na guláš. Dělal jsem z plece a povedl se. Příště ale vynechám víno (případně vyměním za pivo).

Dnes uvařeno v bojových podmínkách v práci a všem moooc chutnal :-)

Dostal jsem srnci kytu zitra budu delat gulas tak to snad dobre dopadne:-)

Neni spatne pridat pri orestovani masa slivovici

Martin.Kuchar 30. 1. 2017 23:36
Dobrý den,
guláš ze srnčího je luxusní záležitost ,místo vývaru bych zvolil silný zvěřinový nebo hovězí vývar a zvolil bych rozhodně jiný druh masa ,kýta se na guláš nehodí,je lepší plec nebo krk...

Marie Švarcová 27. 1. 2017 16:39
:yes: srnčí guláš je velká dobrota <3

Opět jsem vařil srnčí guláš podle receptu a tentokrát jsem ho zahustil perníkem na strouhání. Poradil mi to kuchař ze restaurace Stará myslivna na Konopišti. VYNIKAJÍCÍ !!!!

Gulášek je vynikající. Na noc jsem si naložila maso do oleje s kořením na zvěřinu a na tom samém oleji restovala dlouho cibulku, poté místo vody přidala vývar a můžeme všem jen doporučit.:yes:

Diviš: majoránka je výborná v guláši zlehka... ale manžel ji nemá rád, tak vařím bez ni :-( ale v receptu určitě být může a možná by ani neměla v guláši troška chybět!!! :-8

Teď jsem guláš dovařil, maso jsem navíc naložil na 24 hodin do oleje, což mi poradil známý myslivec,který ho nakládá až na 3 dny v ledničce. Navíc jsem přidal majoránku, kterou mám v guláši rád a opravdu je výborný.

Pravě se chystam vařit dle receptu ihned jak dovařim napišu:-p:-pMarstop@seznam.cz

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
srnci gulas, srnčí kýta, srnčí guláš recept, srnčí kýta recepty, recept na srnčí guláš, dobrý srnčí guláš, recepty ze srnčí kýty, srnčí guláš podle pohlreicha, guláš ze srnčího, srnci, srnčí kýta recept, recept na srnčí kýtu, guláš ze srnce, recepty srnci gulas, recepty na srnci kytu, recepty srnčí kýta, guláš ze srny, guláš ze srnky, recepty na srnči gulaš, recept srnci gulas

Suroviny:
kýta srnčí, passata rajčatová, vývar masový, paprika sušená sladká, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, koření na zvěřinu, víno červené, jalovec, bobkový list, olej, mouka hladká, máslo

Přidat fotografie receptu