Sandokanovy oči
Pokud chcete letos vyzkoušet i nepečené cukroví a pátráte po nápaditém receptu, který bude na první pohled pěkně barevný a rozzáří tác s cukrovím, pak vyzkoušejte Sandokanovy oči.
Suroviny pro 45 kusů
45kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 734 kJ / 4 478 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,25 g |
| Tuky | 322,24 g |
| Vláknina | 26,75 g |
| Cholesterol | 156 mg |
| Sodík | 495 mg |
| Sůl | 1,21 g |
| Sacharidy | 336,75 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sandokanovy oči
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rY6K
Moje poznámka
Sandokanovy oči
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rY6K
Nejnovější recepty
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 13 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 35 minutami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 1 hodinou
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 19 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 19 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 19 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 19 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 20 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 21 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 21 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 22 hodinami
Tématické fráze:
cukroví sandokanový oči,
sandokanovy oci cukrovi,
cukroví sandokanovi oči,
sandokanovy oči recept postup,
cukroví oči,
sandokanovi oči cukroví,
vánoční cukroví sandokanovi oči,
sandokanovy oči vánoční cukroví,
vánoční cukroví sandokanovy oči,
ok recepty,
oči cukroví,
nepecene cukrovi sandokanovi oci,
sandokanavy oči,
vanocni cukrovi sandokanovo oko,
sandrokanovi oči,
recepty na vánoční cukroví sandokanovy oči,
sandokani oči cukroví,
sandokanovyoci,
nepecene cukrovi sandokanovy oci,
cukrovi-sandokanovi oci
Suroviny:
tuk,
kokos,
mléko sušené,
cukr,
ořechy mleté,
cukr,
máslo,
rum,
tuk,
kakao,
cukr,
pudinkový prášek,
lentilky
Komentáře (16)
Nejsem začínající hospodyňka, peču cukroví pravidelně a vážit umím, toto jsem ale dělala poprvé. Jako tuk jsem použila máslo a ve výsledném cukroví je ho tolik, až je mi to odporné jíst. Lentilkám na cukrovém podloží se roztéká barevný obal (v chladu na balkoně), takže ty Sandokanovy oči "pláčou" a já bych skoro plakala taky, že jsem do toho vložila čas, práci a peníze a teď to nemůžu nikomu nabídnout. Nevím, jestli jsem někde udělala chybu, nebo je chyba v receptu, ale toho tuku se mi tam zdá opravdu moc.
Jen pro upřesnění uvádím, že lentilka se dá do formičky do spod
jako první (jsou výborné platíčka od toffifee)na lentilku bílá vrstva, na ni polotmavá a jako poslední tmavá.Po ztuhnutí se "bonbonek" vyloupne a obrátí tak, že lentilka bude nahoře v bí lé vrstvě - od toho název sandokaní oko
Zkuste se podívat na rcp ŠUHAJDY, je to na jedno brdo
Lze použít i máslo...
IVA je 100% ztužený tuk... u nás se používá mj. k ředění čokolády na polevy. Zkuste použít produkt, kterým u vás ředíte čokoládu