Škvarkovníky
Jako naprosto skvělou přílohu k vydatným přesnídávkovým polévkám a nebo jen tak můžete podávat škvarkovníky s jejichž přípravou vám může pomoci i domácí pekárna. Důležitou součástí přípravy těsta je jeho překládání, jedině tak budou krásně nadýchané.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 44 496 kJ / 10 635 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 226,96 g |
Tuky | 746,23 g |
Vláknina | 36,72 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 22,32 g |
Sůl | 55,04 g |
Sacharidy | 734,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Škvarky sa zomelu.
Krok 2: Múku vysypeme do vandľa, spravíme jamku, dáme cukor a pomrvené droždie.
Krok 3: Zalejeme vlažným mliekom a spravíme kvások.
Krok 4: Po vykysnutí kvásku pridáme soľ, vajce, žĺtok, korenie, olej, podľa potreby mlieko a zamiesíme. Necháme trochu vykysnúť.
Krok 5: Potom cesto dáme na tablu, rozvaľkáme a natrieme škvarkami. Poskladáme ako lístkové cesto, prekladáme 3x a na tretí raz už vykrajujeme.
Krok 6: Kladieme na suchý plech, potrieme vajcom a necháme trocha podkysnúť. Pečeme na 190 °C do zozlatnutia.
Zveřejněno 20. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarkovníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1WDV
Moje poznámka
Škvarkovníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1WDV
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Segedínský závitek
Přidáno před 5 hodinami
Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou
Přidáno před 5 hodinami
Pikantní vepřová žebra
Přidáno před 5 hodinami
Chalupářská játra
Přidáno před 5 hodinami
Jarní ptáček
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové rizoto s medvědím česnekem, sušenými rajčaty a čedarem
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
annaval před 21 minutami
Špagety Carbonara
AnnaGrabmylerova před 2 hodinami
Bábovka z pudinku
Jakubaru před 2 hodinami
Rychlá tvarohová buchta hrnková
Ewush před 2 hodinami
Krůtí plátky se zeleninou
Antonausprag před 4 hodinami
Nadýchaný perník z kyšky
MonkaF před 4 hodinami
Gyros kuřecí proužky na smetanové zelenině
Lucie1001 před 6 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
TondaJ před 6 hodinami
Americké čokoládové cookies
SofieA před 6 hodinami
Tématické fráze:
škvarkové pagáče od babičky,
domácí škvarkovníky,
recepty se škvarkami,
jak dlouho péct škvarkové placky,
domaci skvarkove placky,
škvarkovíky,
skvarovniky,
jak péct škvarkové placky,
vykrajovátko na pagáčky,
jak dlouho péct škvarkový placky,
skvarkovniky z domacich skvarek,
lístkové škvarkové placky,
rillettes v domaci pekarne,
škvarkové placky z listového těsta,
pagáče se škvarkami,
jak se preklada listove testo,
jak dlouho pect skrvarkove placky,
www,skvarkovniky.cz,
recept lístové škvarkovníky,
kuchar jenda 1
Suroviny:
mouka polohrubá,
škvarky,
droždí,
cukr moučkový,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
žloutek,
mléko,
olej,
vejce,
kmín celý
Komentáře (38)