Bílková poleva na perníčky
Milujete vánoční perníčky, ale nezdobíte je, protože se vám nedaří poleva? To se letos změní, protože pro vás máme recept na úžasnou bílkovou polevu na perníčky, se kterou se skvěle pracuje. A zvládne ji připravit i začátečník.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 326 kJ / 1 034 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,30 g |
Tuky | 0,03 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 67 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 255,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílek vyklepneme do misky a zbavíme ho "poutek". Prosejeme co nejjemnějším sítkem cukr, přidáme citron a šleháme co nejvyšší rychlostí, až bílek zhoustne.
Krok 2: Pak do směsi prosejeme škrob a mícháme do pevné hmoty. Pokud máme větší bílek, přidáme cukr, pokud je směs příliš hustá, přidáme citron. Správně hustá poleva by na metlách šlehače měla držet špičky a nesmí stékat.
Krok 3: Na zdobení je ideální používat igelitové sáčky. Plnění polevy do sáčku si usnadníme tím, když sáček postavíme do vyšší nádoby a pohodlně naplníme. Pokud chceme polevu barvit, kápneme barvu do sáčku s polevou, uzavřeme a rukou promneme.
Krok 4: Zdobení začneme tím, že u sáčku odstřihneme ostrými nůžkami růžek. Pokud vybarvujeme větší plochy, nejdříve nakreslíme obrys, necháme trochu zaschnout a pak vyplníme střed.
Krok 5: Pokud polevu nespotřebujeme, necháme ji v sáčku, dáme ji zpátky do vyšší nádoby a uschováme v chladu.
Zveřejněno 10. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bílková poleva na perníčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/noxY
Moje poznámka
Bílková poleva na perníčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/noxY
Nejnovější recepty
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 13 minutami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 5 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 7 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 11 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Vajíčková pomazánka s medvědím česnekem
Přidáno 30. 3. 2025 13:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obalovaný gothaj
radekfiala před 21 minutami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 1 hodinou
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 1 hodinou
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 2 hodinami
Banánová buchta - hrnková
gahim před 2 hodinami
Miliónová polévka
Fitulka před 2 hodinami
Hrníčkový mazanec naší babči
kocka20 před 2 hodinami
Těstovinový salát
Maja77 před 2 hodinami
Vídeňské brambory
Nadja před 3 hodinami
Tématické fráze:
bílková poleva,
poleva na zdobení perníčků,
bílek na zdobení perníčků,
bílková poleva na perníky,
recept na bílkovou polevu na perníčky,
bilek na pernicky,
zdobící hmota na perníčky,
bilkova poleva recept,
poleva na perniky,
hmota na zdobení perníčků,
poleva z bilku,
bilkova poleva na zdobeni,
recept na bílkovou polevu,
napln na zdobeni pernicku,
nejlepší bílková poleva,
domácí poleva na perníčky,
bilky na zdobeni pernicku,
citronova poleva na pernicky,
bílkové zdobení na perníčky,
citronova poleva na zdobeni pernicku
Suroviny:
bílek,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
škrob bramborový
Komentáře (15)