Postup přípravy
Krok 1: Maso, nejlépe z kýty, dobře odblaníme a pak ho nakrájíme na menší kousky, asi tak jako na ražniči. Dáme do misky, raději porcelánové, protože ta nepřebírá pachy a zalijeme stolním olejem, 3-4 lžíce, záleží na množství masa a přidáme koření divočina. Vše řádně promneme a necháme uležet přes noc, klidně i déle.
Krok 2: Pak tuto směs v dostatečném předstihu přineseme do kuchyně, aby nebyla na smažení příliš studená, osolíme ji a pak na sádle nebo oleji prudce osmažíme. Podáváme k tomu opečené brambory a zeleninovou oblohu, volské oko, šunku, kdo chce, může přidat také naložené houby.
Zveřejněno 28. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Menu na Nový rok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L7zA
Moje poznámka
Menu na Nový rok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L7zA
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno před 8 hodinami
Zapečená brokolice
Přidáno před 12 hodinami
Halušky s peperonatou
Přidáno před 14 hodinami
Krkonošské sváteční škubánky
Přidáno před 14 hodinami
Zapečený bramborový knedlík s brokolicí
Přidáno před 14 hodinami
Báč s vinnou klobásou
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehké máslové sušenky
marie.ledlova@email.cz před 8 hodinami
Moučník hrk, hrk
Kara Lane862 před 9 hodinami
Zapečené rybí filé se smetanou a bramborem
Jarca071 před 9 hodinami
Cordon bleu - plněný řízek
Andyzvesnice před 10 hodinami
Kapr na bramborách.
Andyzvesnice před 10 hodinami
Těstoviny s mletým hovězím masem
Andyzvesnice před 10 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
KarolMatus před 10 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Oskeruska před 10 hodinami
Boloňská omáčka
Legoun před 11 hodinami
Tématické fráze:
co se vaří na nový rok,
menu na nový rok,
co vařit na nový rok,
co se jí na nový rok,
recepty na nový rok,
co uvarit na novy rok,
tradice na nový rok,
tradiční jídla na nový rok,
jídlo na nový rok,
tradiční recepty na nový rok,
recept na novy rok,
novy rok menu,
menu nový rok,
jak naporcovat daňka,
nový rok,
vaření na nový rok,
nový rok recepty,
srnčí ražniči,
maso na nový rok,
nový rok tradice
Suroviny:
maso srnčí,
olej,
koření na divočinu
Komentáře (15)