Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 478 kJ / 1 070 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,89 g |
Tuky | 34,91 g |
Vláknina | 10,66 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 26 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 163,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve uděláme kvásek - droždí rozmícháme v misce s lžící cukru až do tekuta, poté přidáme 1/4 vlažné vody a 1 lžíci hladké mouky a dáme na teplé místo na cca 15 minut bokem. (já dávám do vypnuté trouby kterou jsem předem rozehřála na 50°C, dvířka nechávám pootevřené, dávám tam chňapky).
Krok 2: Mezi tím si proseji do mísy mouku, pokud máte můžete použít hladkou 00 ale jde to i z klasické. Přidám sůl, bylinky, olej. Nakonec přidám kvásek se zbytkem vody a vypracuju těsto, chce to klidně 10-15 minut, nejprve pracuje robot, poté ho dodělávám ručně. Pokud je těsto moc husté přilívám navíc olivový olej dle potřeby (ne vodu!). Vypracované těsto dáme do tepla kynout na cca hodinu a poté nejlépe na 24 hodin do lednice. Pokud spěcháme stačí ta hodina až dvě, pizza je dobrá i tak.
Krok 3: Po vykynutí z těsta udělám bochánek který rozplácnu a zase "poskládám" do bochánku (neumím to moc dobře vysvětlit), takhle to zopakuji ještě 2x, celý bochánek potřu olivovým olejem, přikryji fólií a dám ještě na 30 minut odpočinout.
Krok 4: Troubu nahřejeme na maximum, plech na kterém budeme péct necháme nahřívat v troubě. Když je těsto odleželé vytvarujeme, okraje nechávám silnější. Celý plát zase potřu důkladně olivovým olejem včetně okrajů zespoda a zase nechám cca 10 minut odpočívat.
Krok 5: Nakonec dáme omáčku a suroviny co máme rádi a lehce posypeme sušeným oregánem. Pizzu tvaruji přímo na pečícím papíře se kterým ji přesunu na horký plech, peču se zapnutým horkovzduchem cca 5 minut - záleží podle trouby, chce to hlídat aby se nepřipekla moc.
Krok 6: Omáčka: Do hrnce dám cca 2 lžíce olivového oleje, osmahnu na něm rozmačkaný česnek a přidám rajčata, cukr, sůl, pepř a bylinky a přikryté nechám provařit zhruba 20 minut, potom promixuji mixérem aby tam nebyly žádné větší kousky a vařím dalších 15-20 minut odkryté aby se omáčka zredukovala a zahustila.
Zveřejněno 13. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší domácí pizza
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P95A
Moje poznámka
Nejlepší domácí pizza
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P95A
Nejnovější recepty
Jahodovo-tvarohová zmrzlina
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové s cibulovou omáčkou a paloučkovým knedlíkem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Roláda s kopřivami
Přidáno před 8 hodinami
Pletýnky s čokoládou a kávou
Přidáno před 9 hodinami
Rýžová svačinka
Přidáno před 10 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a broskvemi
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Antonausprag před 1 hodinou
Bleskový kynutý mazanec
Konsel před 1 hodinou
Banánová bábovka
Monika146 před 2 hodinami
Valašské frgály
Mili5 před 2 hodinami
Boloňská omáčka
Sally.K51 před 3 hodinami
Citronová buchta s tvarohem
JarkaT před 4 hodinami
Vepřové kostky po bratislavsku
Houska68 před 6 hodinami
Výborné kynuté těsto
Nadezda76 před 7 hodinami
Borůvkové muffiny
NikolaV před 7 hodinami
Česnekové trojúhelníky
Rejpalka před 7 hodinami
Tématické fráze:
recept na domaci pizzu,
nejlepší pizza recept,
nejlepší domácí pizza na plech,
domácí pizza na plech recept,
domaci pizza,
dobré těsto na domácí pizzu,
pizza domaci,
nejlepsi recept na pizzu,
nejlepsi pizza,
domácí pizza recept,
nejlepší recepty na pizzu,
nejlepší omáčka na pizzu,
domácí pizza na plech,
nejlepší recept na pizza,
recept na dobrou pizzu,
dobrá pizza,
těsto na pizzu s olivovým olejem,
dobré těsto na pizzu,
recept na nejlepší pizzu,
pizza omáčka
Suroviny:
mouka hladká,
droždí,
voda,
sůl,
cukr krystal,
olej olivový,
koření oregáno sušené,
sušená bazalka,
rajče drcené,
česnek,
olej olivový,
cukr,
koření oregáno,
bazalka čerstvá,
pepř
Komentáře (11)