Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezkonkurenční bramboráčky

Říkáte si, že taková jednoduchá věc, jako jsou bramboráčky, vás nemůže ničím překvapit? Omyl. V tomto receptu najdete tvarůžky, zakysanou smetanu a bramborové placky se tak stanou naprosto bezkonkurenčními.

Hodnocení receptu je 5,0 (51×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 378 kJ /
807 kcal
Bílkoviny64,36 g
Tuky17,46 g
Vláknina13,99 g
Cholesterol 521 mg
Sodík 2,38 g
Sůl5,75 g
Sacharidy95,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory očistíme a nastrouháme na struhadle na větší slzičky. Pokud jsou brambory moc vodnaté, vylijeme usazenou tekutinu. Poté k nim přidáme žloutky, pepř, protlačené stroužky česneku, kmín, majoránku, tvarůžky pokrájené na malé kousky, cibuli nakrájenou najemno a nasekanou pažitku. Krok 2: Následně vše zalijeme zakysanou smetanou a všechno dobře promícháme. Podle hustoty dáme přiměřené množství hrubé mouky, opět promícháme, nejlepší je rukama. Krok 3: Z bílků a pár kapek citronové šťávy ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho zlehka do těsta. Krok 4: Bramboráčky smažíme na malém, ale dobře rozehřátém množství oleje z obou stran dozlatova.

TIP: Jak smažit bramboráky

Zveřejněno 3. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B91X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B91X

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (45)

Danca: Dančo, máš je pěkné;-)

Bibinka: nějak jsem ty fotky zapomněla přidat, tak dnes napravuji;-)

Až dnes jsem na bramboráčky narazila a moc se mi líbí, vyzkouším :-p;-):yes:

Danca: Dančo, tak to mám velkou radost, že jste si pochutnali, u nás se sní také všechno a hned, máme je moc rádi :yes:

Jani, tyhle bramboráčky jsem měla v plánu už dlouho a dnes na ně konečně došlo... Jsou opravdu moooc dobré, zařazuji je do svého "repertoáru"!!:-):yes: Přidám s dovolením i fotku, jen tak tak jsem ji ale stihla, mizely rychlostí blesku :-D

Bibinka: a máš být na co hrdá:-)):-p moje babička říkala,že polévka je grunt a maso je špunt:-) a já se dodnes její radou řídím:-K:-K a Tvoje recepty jsou jako balšám na duši:-K:-K:-K:-K

evamachova.ter:Evi, to mě vážně těší a tady mi někteří občas říkají polévková královna:-Dmáme je moc rádi a tak stále vymýšlím nějaké nové a baví mě to;-)

Bibinko:Tvoje recepty jsou u nás nejoblíbenšjší:-K hlavně polévky:-)):-)):-K:-K:-K

evamachova.ter: Evi děkuji a mám z toho radost, že vám chutnali:yes:, dobrá kuchařka už pozná i podle ingrediencí zda jídlo bude dobré, či nikoliv že;-):-D

oprava:proto

satan" můžeme bodovat třeba jenom prot,že se nám recept líbí a vyzkoušíme ho později

Dělala jsem dnes k obědu a nezbyl ani jeden.:-K:-Jindy mě zůstanou i k večeři:-( Prostě a jednoduše řečeno:výborný recept:-K:-K:-)

Lisabella::yes:

satan::yes:

To jo jak může někdo bodovat když neochutnal,asi ze známosti:-(

Lisabella 19. 12. 2014 16:29
Byla jsem zvědavá na zajímavé bramboráky, ale abych řekla pravdu, odradily mě zdejší komentáře. 99% lidí uděluje bod bez toho, že by recept vyzkoušeli a jediná, která opravdu zkusila podle receptu uvařit, to zrovna nepochválila. Tady je asi něco špatně.

Tématické fráze:
bramboráčky, mražené bramboráčky, nejlepší bramboráky, bramboráček, nejlepší bramboráčky, jak smažit bramborák, malé bramboráčky, bezkonkurenční bramboráky, zdravé bramboracky, bramboracky recept, mrazene bramboraky, bramboráčky v troubě, smažení bramboráků, bramboráčky mražené, bramboráčky s tvarůžky, rychlé bramboráčky, netradiční bramboráčky, netradiční bramboráky, bramboračky s tvaružkem, bezkonkureční bramboráčky

Suroviny:
brambory, vejce, česnek, cibule, sýr tvarůžky kulaté, smetana zakysaná, kmín drcený, majoránka, šťáva citronová, mouka hrubá, pažitka, pepř mletý, olej, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu