Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové knedlíky rolované a navrch pečené

I když se zdá, že příprava těchto knedlíků je složitá, nebojte se jich. Rozválené bramborové těsto poklademe nadrobno nakrájenou masovo-škvarkovou směsí, srolujeme a upečeme v alobalu. Vynikající jsou se zelím, špenátem a smaženou cibulkou.

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

frejka55

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby vaření a chladnutí brambor

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby vaření a chladnutí brambor)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 013 kJ /
1 437 kcal
Bílkoviny41,96 g
Tuky25,18 g
Vláknina23,40 g
Cholesterol 273 mg
Sodík 145 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy250,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z taktických důvodů (viz dále) nejprve připravíme náplň: na sádle nechte zesklovatět drobně nakrájeno cibuli, přidáme na kostičky pokrájený salám, případně škvarky a uzené (výborná je i směs) a zvolna vše orestujeme a prohřejeme. Krok 2: Vychladlé brambory oloupeme a jemně nastrouháme nebo prolisujeme. V míse vytvoříme v bramborové hmotě důlek, rozklepneme do něj vejce, přidáme sůl, mouku, krupici a rukou zaděláme tužší těsto. Krok 3: Rozdělíme na 3 díly a z každého vypracujeme na pomoučněném vále válečkem obdélníkový plátek (těsto nesmí dlouho stát, zvolna řídne). Na každý plát rozložíme část masové směsi a vše srolujeme jako štrúdl. Krok 4: Každý váleček zabalíme zvlášť do alobalu, všechny přeložíme na plech a v troubě vyhřáté na 160 °C je upečeme, přibližně 40 minut. Asi po 20 minutách válečky otočíme, aby se uvnitř nepřipekly! Krok 5: Upečené knedlíky rozbalíme, nakrájíme na plátky a podáváme je s kysaným zelím a na sádle orestovanou cibulkou.

TIP: Proč řídne bramborové těsto a jak tomu předejít

Zveřejněno 12. 1. 2015

Poznámka autora frejka55

Podrobný fotonávod najdete ZDE:

http://www.hobbymanie.tv/clanek/bramborovy-raj-iv-...

Další naše recepty najdete ZDE:

http://www.hobbymanie.tv/rubrika/bastirna

K AUTORSTVÍ: Všechny recepty, které vám zde pro Vaši inspiraci předkládáme, jsou výsledkem mnohaleté, někdy až detektivní práce týmu lidí, v němž má každý svůj úkol. Kolegové jezdí po ČR i SR, navštěvují kuchařky, pekařky, cukrářky, dortářky či perníkářky (totéž ovšem i v mužském rodě), jejichž mnohdy celoživotní dílo zná často jen jejich nejbližší okolí. Fotografují krok za krokem jejich postupy, naslouchají radám, následně všechno sepíšeme. Další pátrají v archivech a snaží se realizovat dávné, ještě rukou psané recepty našich babiček, pra a praprababiček, stejně jako ty od dávných slavných mistrů svého řemesla. Respektujeme přání některých tvůrců, kteří nechtějí být jmenování, všichni však souhlasí se zveřejněním našim prostřednictvím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové knedlíky rolované a navrch pečené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zExq

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové knedlíky rolované a navrch pečené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zExq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Plním je normálně ochucenou sekanou . Náplň natřu asi 1/2cm vysoko,zaroluju, zabalím a upeču. K tomu zelí, špenát,kapusta atd 😋😁

Super nápad! Moc dobré <3

viktorka09 11. 10. 2016 08:50
zrovna mám v troubě knedlíčky,jsem zvědavá jak se povedou,děkuji za nápad......:-):-):-D

Radka, vďaka za povzbudenie, už som to vyskúšala, vážne nikto nespoznal, že cesto bolo z prášku.:-)):-p

Cecilko,nebojte,je to úplně stejné,dělala jsem je minulý víkend. Už něolik let používám pouze těsto v prášku,a nikdo to nepozná..;-):-D

magdalenka:
Nemělo by, ale určitě tím nezkazíte... :-)

Alobal nie je potrebné potrieť olejom - masťou, cesto sa neprilepí?

vyzerá to super, skúšam si do toho predstaviť nejakú vegetariánsku náplň - možno tofu a kukuricu ? neviem, skúsim, napíšem:-?

Vyzerá to skvelo, ba priam úžasne, no my, lenivci, sa pýtame, dosiahneme rovnaký výsledok aj vtedy, keď použijeme zemiakové cesto z prášku?

:yes: úžasné, bramborové knedlíky jsem ještě nikdy nepekla

Bezva nápad, určitě vyzkouším . Vypadají náádherně :-)):yes:

Teda ty jsou! Bramborovy knedle s masem jsou vyyyteny, ale koukam ze vy zas mate nejaky vylepseni:-p:yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
rolovany bramborovy knedlik, pečený knedlík, pečené bramborové knedlíky, knedlík pečený v troubě, pečený knedlík recept, pečený bramborový knedlík, rolované knedliky, rolovaný knedlík, rolovany bramborové knedlíky, rolované bramborové knedlíky, pečené knedlíky, bramborové knedlíky pečené, bramborové knedliky v troubě, bramborové knedlíky v alobalu, bramborové knedlíky rolované, rolovany bramborový knedlík se slaninou, knedlíky pečené v troubě, bramborové knedlíky, zapecene bramborove knedliky, bramborovy rolovany knedlík

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, krupice, vejce, sůl, salám měkký, škvarky, maso uzené, cibule, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu