Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 507 kJ / 4 423 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,68 g |
Tuky | 248,48 g |
Vláknina | 36,82 g |
Cholesterol | 568 mg |
Sodík | 498 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 422,69 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus: Žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny, do bílků dáme sůl a vyšleháme na hodně tuhý sníh. Pak postupně lehce smícháme žloutky, sníh a prosátou mouku, vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme při 180°C, upečené poznáme pomocí zapíchnuté špejle.
Krok 2: Krém: šlehačku ušleháme podle návodu, jogurt vyklopíme do větší mísy a rozšleháme. Ztužovač rozmícháme ve vlažné vodě podle návodu na sáčku a ihned zašleháme do jogurtu a přimícháme ušlehanou šlehačku. Dosladíme podle chuti a nakonec vmícháme strouhané oříšky. Natřeme na korpus a necháme v chladnu ztuhnout.
Krok 3: Marcipán rozválíme na moučkovým cukrem poprášeném válu, zarovnáme okraje a toto kolo přeneseme na krém.
Krok 4: Čokoládová hmota: čokoládu pomalu rozpustíme ve vodní lázni, necháme zchladnout na pokojovou teplotu, vmícháme sirup v pokojové teplotě a ihned vylijeme na potravinovou fólii potřenou olejem. Necháme úplně vychladnout, zabalíme a uložíme do chladničky.
Krok 5: Tím ji máme připravenou pro další práci. Pak ji stačí jen krátce nahřát v mikrovlnce, propracovat (aby se nelepila, pomůže ruce pomazat olejem) a můžeme s ní pracovat jako s marcipánem, jen musíme pracovat rychleji, teplem rukou taje.
Zveřejněno 4. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s ořechovo-jogurtovým krémem a marcipánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p8W2
Moje poznámka
Dort s ořechovo-jogurtovým krémem a marcipánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p8W2
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 1 hodinou
Barevná vajíčka
Přidáno před 3 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 3 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 4 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosový beránek
Mikinka30 před 2 minutami
Mazanec od Helenky Růžičkové
Danny668 před 4 minutami
Dvojbarevné muffiny
Lisa444 před 37 minutami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Dycky před 1 hodinou
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 1 hodinou
Kynutý meruňkový táč
gabriela.rackova80 před 1 hodinou
Rychlý kefírový beránek
Suzy8 před 2 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Panova před 2 hodinami
Šlehačkový beránek
Petule123 před 3 hodinami
Čevabčiči do trouby
Terenees před 4 hodinami
Tématické fráze:
brněnský dort fotopostup,
brněnský dort-fotopostup,
dietní krém do dortu,
nejlepší dortové krémy,
jak pracovat s marcipánem,
nejlepší krém na dort,
máslový krém s jogurtem,
nejlepší krém do dortu,
nejlepší dortový krém,
krém na marcipánový dort,
marcipánový krém,
krém do marcipánového dortu,
nejlepsi kremy do dortu,
dietní krém na dort,
nejlepsi maslovy krem,
dortové ozdoby,
marcipán dr.oetker,
dortová potahovací hmota,
dvoupatrovy dort recept,
nejlepší krémy na dorty
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
sůl,
rama cremefine,
jogurt bílý,
ztužovač želatinový,
cukr moučkový,
oříšky,
marcipán,
čokoláda hořká,
olej
Komentáře (21)