Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotový ovocný dortík

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ruzena ruzena

Snadný

Suroviny

Porce: na plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 795 kJ /
907 kcal
Bílkoviny10,00 g
Tuky1,00 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy213,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdřív si ušleháme sníh ze 6 vajec. Krok 2: Žloutky vyšleháme s cukrem, pak přidáme mouku a ušlehaný sníh a smícháme dohromady. Krok 3: Nalijem na vymazaný a moukou vysypaný plech a dáme péct. Pečeme zhruba 5-10 minut,podle toho jakou máme troubu. Krok 4: Po upečení necháme vychladnout a mezi tím si uděláme krém, kterým potřeme povrch dortíčku. Krok 5: Poklademe ovocem a na konec celý dortík zalijem želatinou na dorty (dá se koupit všude).

Zveřejněno 10. 1. 2010

Poznámka autorky ruzena

Já jsem dělala jen z poloviční dávky,protože jsem pekla jen 2ks malých dortíčků,jelikož mám malou formu,asi 20cm velkou.Jinak,když peču na plechu z celé dávky,tak naplním krémem a sroluji jako roládu.Neláme se.Podáváme ozdobené šlehačkou. Pokud bude mít někdo námitky,že tu koláč je,já jsem hledala,jsou tu podobné,ale trošku jiné složení,tak ho nechám smazat,je i možné,že jsem třeba přehlédla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotový ovocný dortík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZj5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotový ovocný dortík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZj5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

:yes: +9 :yes:

Děkuji vám všem za pochvalu:-)):-))

Růženko jedním slovem paráda:-p...v jednoduchosti je krása;-)7.bodík:yes:

Růženko, tak to je dobrůtka a vypadá moc hezky:yes:+5.

Baruš,my jsme čekali návštěvu a to bylo rychlé:-))nechtěla jsem dávat vánoční cukroví,toho je každý přejedený;-)a já mám malinkatou kuchyň a sedím na židli a všude dosáhnu,tak ,že vůbec nemusím běhat po kuchyni;-):-)):-))

Ruzenko, tak ty si nedas pokoj - tohle ma byt odpocinek?:-D:-D:-DBodik:yes:4:yes:

Jani díky,ani jsem si nevšimla,asi jsem klikla vedle:yes:Opraveno

Růžo, proč to máš v kategorii NÁPOJE?:-O:yes::yes:

Mám ráda tyto dortíky:-p a pak nemáme být tlustí:-D:yes:

Růženko, tak po takových dobrotách se jen zapráší. Za bodík:-*

Tématické fráze:
piškotový dort s ovocem a želatinou, piškotový dort recept, piškotový dort se želatinou, piškotový dort s ovocem, piškotové dortíčky, piškotový dort s želatinou, ovocný dortik, piškot s ovocem a želatinou, piskotovy dortik s ovocem, jablečný piškotový dort, ovocné dortíčky, piškotový dort za studena, piškotoví dort, ovocny kolac se zelatinou, ovocné dorty se želatinou, piškotové dorty s ovocem, piškotové moučníky, ovocné dorty za studena, ovocné piškotové, ovocné dorty z piškotového těsta

Suroviny:
cukr moučkový, mouka polohrubá, krém dr.oetker, jahody, želatina

Přidat fotografie receptu